Škola italijanskog jezika u Rimu, Firenci, Milanu i Sijeni

  • Destinacija:
  • Cijena: 575€

ORGANIZATOR PUTOVANJA

Agencija Terra
Tel:+382 20/223 723
Mob: 382 67 037 373
E-mail: [email protected]

Škola italijanskog jezika u Rimu, Firenci, Milanu i Sijeni

Duzina boravka: 2, 3 i 4 nedjelje tokom cijele godine

Cijena od 575 eura

 

Italija je zemlja umjetnosti, mode, sporta, zemlja koja predvodi političke, naučne i industrijske moderne trendove, koja plijeni svojim prirodnim ljepotama i nudi sve ono što turisti treba. Iskoristite priliku i upoznajte Firencu, Milano, Sijenu i Rim učeći italijanski jezik – ukoliko želite možete boraviti svake nedjelje u drugom gradu! Škola Leonardo da Vinči i Instituto Italiano su tu za Vas.
Italija je zemlja umjetnosti, mode, sporta, zemlja koja predvodi političke, naučne i industrijske moderne trendove, koja plijeni svojim prirodnim ljepotama i nudi sve ono što turisti treba. To je izazov, ponuda za sve ukuse i lične prohtjeve i želje. Zemlja sa fantastičnim gostoprimstvom, provjereno dobrom kuhinjom i velikim mogućnostima za učenje, zabavu i usvajanje novina.

FIRENCA je glavni grad regije Toskana, sa populacijom od skoro pola miliona ljudi. Nalazi se na obali rjeke Arno između Tirenskog i Jadranskog mora, gotovo u sredini poluostrva. Firenca je jedna od prijestonica svjetske kulture i umjetnosti sa svjedočanstvom genijalnih dostignuća i djela koja su dovedena do perfekcije. U Firenci su živjeli mnogi na daleko čuveni Italijani. Neizostavno treba posjetiti Galeriju degli Uffizi, zatim Bargello, jedan od najbogatijih muzeja renesansne skulpture, Accademiu, gdje je smješten čuveni Mikelanđelov David, Museo dell’Opera del Duomo, Institut i muzej istorije nauke sa posebnom prostorijom posvećenom Galileju i njegovim otkrićima. U Firenci ćete se diviti brojnim i prelijepim crkvama, mostovima, trgovima. Firenca jednostavno ne dozvoljava da se vaša čula uspavaju niti umore.

skola italijanskog statue_in_florence_italy

Škola Instituto Italiano je idealna referentna tačka za one koji žele da započnu ili nastave učenje italijanskog jezika i kulture. Institut je smješten u privlačnoj građevini iz XVII vijeka, Palazzo Testa, na kraju jedne od najljepših ulica u samom srcu grada, Via Martelli. Institut posjeduje dobro tehnički, audio i vizuelno opremljene učionice i biblioteku, koje su pored toga prijatne i udobne. Profesori posjeduju veoma visok stručan kredibilitet i svi su završili Univerzitet Firenca, ali i prošli dodatnu edukaciju za nastavnike italijanskog jezika, kao stranog jezika.

Grupe se sastoje od maksimum 10 do 12, a obično 6 ili 7 učenika, i nacionalno su mješovite. Tako se pospješuje komunikacija na samo italijanskom jeziku, a svakom učeniku se posveduje maksimalna pažnja.

Časovi su nadasve prijatni, profesori posjeduju prethodno iskustvo, entuzijazam i prijateljski su nastrojeni. Metod učenja na Institutu se bazira na smjernicama Modernog Jezičkog Projekta Savjeta Evrope.
Svako odjeljenje ima 2 nastavnika sa posebnim ulogama u procesu učenja. Učenik se nastoji podstaći na usvajanje modernog i živog jezika, putem brojnih metoda i audio-vizuelnih pomagala.

Po dolasku na Institut provjerava se znanje učenika, kako bi mu se na odgovarajući način odredila grupa.

Uobičajeni kurs traje četiri nedjelje i obuhvata 4 sata predavanja dnevno, 5 puta tokom nedjelje, odnosno ukupno 80 sati predavanja i 40 sati van-nastavnih sati (opcionih).
U van-nastavne aktivnosti spadaju organizovane posjete znamenitostima Firence, ali i njene okoline. Nedjeljom se organizuju posjete Veneciji, Rimu, Raveni, Peruđi, Sieni, Pizi, Azizi, Urbinu, San Đimiganu, Luki i Arecu, uz pratnju nastavnika istorije umjetnosti. Takođe tokom ljeta, organizuju se odlasci u poznata ljetovališta kao što su Cinque Terre, Portovenere i Tore del Lago. Škola organizuje jednom nedjeljno večere u restoranima Firence, posjete vinskom podrumu, obilaske muzeja, vila i poznatih ulica uz pratnju vodiča, vožnje biciklom, projekcije filmova, upoznavanje sa modernom i klasičnom italijanskom muzikom, večere uz operu, koncerte, posjete ateljeima i umjetničkim radionicama, sportska takmičenja i rekreaciju.

Smještaj je moguće obezbijediti u porodici ili u studentskim apartmanima, a naša agencija garantuje udobnost i dostupnost neophodnih usluga. Posebna pogodnost je u tome što se stanovi nalaze blizu škole, odnosno u samom istorijskom centru grada, odakle javnim prevozom možete veoma lako i brzo dodi do željene destinacije u gradu.

Ukoliko imate neke posebne zahtjeve po pitanju smještaja, potrebno je da nas obavijestite o tome, najmanje 4 nedjelje prije početka kursa.

Turistička agencija TERRA

 

 Škola Leonadro da Vinci ima preko trideset godina uspješnog i prepoznatljivog rada iza sebe, a u svojoj ponudi ima četiri grada: Rim, Milano, Firencu i Sijenu. Koji god grad da odaberete, sigurno se nećete pokajati, jer svi spadaju u najposjećenije gradove Italije i imaju bogatu istoriju i mnogo specifičnosti.

Škola Leonardo da Vinci u Firenci

Nalazi se u samom središtu grada, u prekrasnoj palati nekoliko minuta hoda udaljenoj od glavnih znamenitosti grada. Raspolaže sa 18 učionica i multimedijalnim centrom dok za vrijeme pauze studenti mogu predahnuti u studentskoj kafeteriji ili internet centru. Nakon nastave predlažemo da dobro istražite domovinu Dantea, Petrarke i Bokača…brojne muzeje, crkve, trgove prepune restoranima i kafićima gdje možete uživati u toskanskim specijalitetima, odličnom italijanskom vinu i najboljem kapućinu.

Škola Leonardo da Vinci u Milanu nalazi se u sklopu studentskog školskog komplaksa, u Navigli zoni koja je glavno okupljalište umjetnika. Odlično je povezana sa centrom grada. U sklopu škole je i kafeterija i internet kafe. Milano je i sinonim svjetskih modnih trendova pa i shopping u ovom gradu ima posebno draž.

Škola Leonardo da Vinci u Rimu smještena je u palati iz XVIII vijeka i nalazi se u samom centru starog dijela grada, u pješačkoj zoni. Škola raspolaže sa 13 prostranih učionica, studentskom sobom, internet kafeom, video i konferencijskom sobom i jedna je od najvećih škola u Rimu. Nakon nastave i tokom vikenda škola organizuje obilaske. Vječni grad sa brojnim znamenitostima ( Bazilika sv. Petra, Fontana di Trevi) biće pravi izazov za svakoga. I vas će svakako fascinirati ljepota i sklad istoriskih i arhitektonskih stilova, od antičkih iskopina do bogatih baroknih crkava i palata. Ljepota Piazza Navone i Panteona inspirisala je mnoge slikare, pisce i muzičare.

skola italijanskog Plaza-de-Siena

Škola Leonardo da Vinci u Sijeni smještena je u srcu starog grada nedaleko od poznatog trga Piazza. Ugodna atmosfera u školi omogućuje da se studenti osjećaju kao kod kuće a na raspolaganju imaju 7 učionica, veliku terasu za sunčanje i besplatan pristup internetu. Slušajući govor stanovnika Sijene čućete pravi izvorni italijanski jezik.

Škola Leonardo da Vinci nudi kurseve italijanskog jezika za male grupe od desetak učenika, nekoliko nivoa znanja a u trajanju od minimum 2 nedjelje i to u bilo kojem od ponuđenih gradova. Kurseve vode veoma kvalifikovani i prijateljski nastrojeni profesori, a minimalno godište polaznika je 16 godina. Literatura je uključena u cijenu kursa, a svaki polaznik dobija 20 časova italijanskog jezika nedjeljno, uz mnogobrojne vanškolske aktivnosti, kao što su: izleti, zajedničke večere, sportske aktivnosti, posjete muzejima…Svi učenici prvog dana kursa polažu test, na osnovu kojeg se razmještaju u odgovarajuće grupe shodno svom znanju. Na kraju kursa, svi dobijaju sertifikat o učešću, a moguće je i polagati za neku od diploma italijanskog jezika (uz posebne uslove i doplatu).

Smještaj je moguće obezbijediti u porodici ili zajedničkim studentskim apartmanima (u odvojenim sobama) a naša agencija garantuje udobnost i dostupnost neophodnih usluga. Posebna pogodnost je u tome što se stanovi nalaze u blizini škola, osim u Rimu, u kojem javnim prevozom možete veoma lako i brzo doći do bilo koje željene destinacije u gradu.

Turistička agencija TERRA 1

 

Škola partner – Centro Giacomo Puccini nalazi se u Viareggu, slikovitom gradiću na obali, 10 km udaljenom od svjetski poznate Pize. Tokom ljeta studenti su smješteni u interesantnoj vili Versilia. Studentima je na raspolaganju 9 učionica, prostrana terasa i besplatan pristup internetu.

 

TURISTIČKA AGENCIJA TERRA JE SUBAGENT SA LICENCOM BR 348 IZDATOM OD STRANE MINISTARSTVA ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA

Turistička agencija Terra

tel: 020/223 723

fax: 020/223 723

mob: +382 67 037 373
Email: [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu