VENECIJA-VERONA-PADOVA-GARDALAND / DAN DRŽAVNOSTI / LJETO 2019* 149€

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 10/07/2019
  • Dolazak: 14/07/2019
  • Cijena: 149€

VENECIJA-VERONA-PADOVA-GARDALAND-SIRMIONE-JEZERO GARDA

SHOPPING U TRZNOM CENTRU: „MC ARTHUR GLEN“

5 DANA: 10.07 – 14.07.2019.

FIRST MINUTE CIJENA: 149 EURA / ZA PRIJAVE DO 25. JUNA

Venecija se nalazi u sjevernoj Italiji. Glavni je grad oblasti Veneto. Ime grada i oblasti potiče od plemena Veneto koje je naselilo ovu oblast još u rimsko doba. Venecija je poznata kao jedan od najljepših i najromantičnijih gradova svijeta. Prostire se na 117 malih ostva u Venecijanskoj laguni na obali Jadranskog mora. Zahvata površinu od 414.57 km2, a ima 270.660 stanovnika, sa gustinom naseljenosti 652.9 stanovnika/km2.

Dobrodošli u grad ljubavi! Dobrodošli u grad romantike! Dobrodošli u Veronu! U sjevernoj Italiji, u pokrajini Veneto, na površini od 206 km2, nalazi se omiljena turistička destinacija, središte Šekspirove poznate drame „Romeo i Julija“ – Verona. Veo misterije nadvija se nad Veronom: detalji rane istorije nisu poznati, kao ni porijeklo njenog imena. Ali, ono što je vidljivo jeste da je Verona grad sa dugom istorijom, pun zanimljivih građevina i trgova, okružen zidinama. Zbog toga je poznata i kao „mali Rim“.

Jezero Garda se nalazi u sjevernom dijelu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Najveće je jezero u Italiji. Zbog blage klime, prirodnih ljepota, obala prepunih malih gradića i sela koja dodaju šarm na već postojeće prirodne ljepote, predstavlja idealno mjesto za odmor, uživanje u svježem vazduhu i prelijepom pejzažu. Posjetioce fasciniraju brojne atrakcije i istorijski spomenici, smješteni u gradu Garda, antičkom utvrđenom gradu Sirmione, gdje se nalazi zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjevjekovne odbrambene luke, i drugim gradićima u okolini jezera. Kulinarska tradicija jezera dosta je bogata a veliki izbor specijaliteta može se probati u njegovim simpatičnim restoranima. U blizini jezera, u gradiću Castel Nuovo, nalazi se Gardaland, najpoznatiji zabavni park u Italiji.

1. DAN / SRIJEDA – 10.07.2019. / PODGORICA – VENECIJA
Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u 14:45h. Polazak za Veneciju u 15:00h. Vožnja prema Italiji preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama za odmor grupe.
2. DAN / ČETVRTAK – 11.07.2019. / VENECIJA – VIĆENCA
Dolazak u jutarnjim satima do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcavanje na brod i plovidba venecijanskom lagunom do istorijskog centra Venecije. Živost i neobičan šarm grada osjeti se na svakom koraku: čuveni Most uzdaha i monumentalna Duždeva palata, barokni biser Venecije-Crkva Santa Maria della Salute, Trg i Crkva Svetog Marka. Kroz lavirint uskih uličica obilazak nastavljamo kroz trgovačku zonu do najstarijeg mosta Ponte Rialto i Kanala Grande, gdje je i danas atmosfera slična kao u doba najveće moći Mletačke Republike. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u pristanište Punta Sabbioni. Odlazak za Vićencu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
3. DAN / PETAK – 12.07.20189. / VIĆENCA – GARDALAND – VERONA – SIRMIONE
Doručak. Nakon doručka, fakultativni odlazak u zabavni park GARDALAND ili   VERONU. Slobodno vrijeme za uživanje u atrakcijama parka: SVIJET SNOVA – LUDA KUĆA –  LETEĆE OSTRVO – ČAROBNA PLANINA – AFRIČKI SAFARI KANUOM – TRANSGARDALAND EXPRESS – 4D AVANTURA – SEKVOJA – ATLANTIDA – DOLINA KRALJEVA – PANORAMSKI TOČAK – PLAVI TORNADO, MAMUTI I LEDENO DOBA. Po zatvaranju parka (18h) transfer do hotela. Za putnike koji ne idu u Gardaland organizovan je fakultativni odlazak za Veronu. Po dolasku organizovan obilazak grada romantike i istinske ljubavi: Arena i Gradska kuća, Piazza Bra, luksuzna ulica Via Mazzini, Piazza delle Erbe, renesansni trg Piazza dei Signori, Santa Maria Antica (Stara Bogorodičina Crkva), i za sam kraj nadaleko čuvena Casa di Giuletta (Julijina kuća). Slobodno vrijeme. Putovanje do gradića Sirmione, idiličnog mjesta na obali najvećeg italijanskog jezera. Simboli grada su: Dvorac Scaligeri i Grotte di Catullo (Katulove pećine). Slobodno vrijeme. Povratak za Vićencu. Noćenje.
4. DAN / SUBOTA – 13.07.2019. / VIĆENCA – SHOPPING – PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Padovu. Po dolasku organizovani obilazak centra grada u pratnji vodiča: Prato della Valle (jedan od najvećih italijanskih trgova) – bazilika sv. Antuna Padovanskog – Piazza delle Erbe – Piazza della Frutta, Krstionica… Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada. Preporučjemo Kafe Pedroki – jedan od najvećih u Evropi s početka  XIX vijeka,  gdje možete probati  poznatu kafu ‘pedroki’, kažu, istu onu koju su svojevremeno pili Balzak i Lord Bajron. U ovom gradu razoružavajućeg šarma svoje tragove su ostavili i umjetnici poput Donatela i Đota. Polazak u šoping i obilazak outleta: Tržni centar firmirane robe “MC ARTHUR GLEN”. Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak vožnje za Crnu Goru u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.
5. DAN / NEDELJA – 14.07.2019. / PODGORICA
Dolazak na mjesto polaska u popodnevnim časovima. Kraj programa.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

– prevoz modernim turističkim autobusom (TV,CD, klima)

– dva noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa  3***   u okolini Vićence

– usluge vodiča tokom cijelog trajanja aranžmana

– troškove organizacije putovanja.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

– fakultativni izlet za Gardaland ili Veronu, ulaznice za muzeje i brod za Veneciju

– individualni troškovi putnika

– Lokalne takse, plaćaju se na recepciji hotela

– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 5,00 EUR

NAČIN PLAĆANJA:

– mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja

– mogućnost plaćanja na 6, 9, 12 rata kreditiranjem kod banaka

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa! 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu