VELIKA PORTUGALSKA TURA

 • Destinacija:
 • Trajanje: 8 dana
 • Cijena: 669€

VELIKA PORTUGALSKA TURA

 8  dana (7 noćenja)

        20.10.2019-27.10.2019. 

CIJENA: 669 EUR

  Portugal – nekada jedna od najuticajnijih država Evrope – danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelijepim pejzažima planina na čijim obroncima uspijeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom dijelu zemlje i naravno u vodećim gradovima ove zemlje: Porto, Koimbra i Lisabon. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su dio harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasljeđa.  

                                                        

 

Program putovanja:

20.10. PODGORICA – BARSELONA – PORTO   Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu u 12:00 h. Let za Barselonu u 14:10 h. Slijetanje u Barselonu u 16:35 h i nastavak puta za Porto u 19:55h. Slijetanje u Porto je u 20:55 h. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

21.10. PORTO Doručak. Odlazak u 09:00 h  na poludnevno razgledanje grada u pratnji vodiča. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.vijeku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najljepša biblioteka na svijetu Lelo, koja liči na mjesto iz bajke. Spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i crvenim stepeništem. Priča se da je upravo ta radnja inspirisala određenu scenografiju za Harija Potera. Popodne, moguće je za sve zainteresovane putnike organizovati fakultativni odlazak (pješke ili gradskim prevozom) na degustaciju vina i prezentaciju jednog od eminentnih vinskih podruma sa druge strane rijeke Duoro. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

22.10. PORTOBRAGABOM ŽEZUSVIANA DO KASTELOPORTO

Doručak. Za zainteresovane putnike (minimum 15 prijavljenih platežnih putnika) postoji mogućnost organizovanja fakultataivnog izleta u Bragu i Viana do Kastelo. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vrijeme Rimljana bila sjedište Galicije (sadašnje Španije) i sjedištu najstarije arhiepiskopije u današnjem Portugalu koja datira još iz rimskih vremena. Obilazak katedrale, a zatim posjeta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište… Nastavak putovanja do mjesta Viana do Kastelo, koje još zovu i princeza rijeke Lima. Obilazak počinje na brdu Santa Luzia odakle se pruža pogled na luku i grad. Panoramom grada dominira Gradska vijećnica i crkva Misericordia, koja predstalja najvažnije zavještanje iz doba renesanse u ovom gradu. Nakon obilaska, povratak u Porto. Noćenje.

23.10.  PORTO – KOIMBRA – LISABON

Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 h. Polazak za Koimbru. Putovanje živopisnim predjelima centralne Portugalije do Koimbre. Iako je neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je i zovu „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu čuvena i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Koimbri.  Slijedi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.vijeka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svijetu, Nova katedrala… Nastavak putovanja do Lisabona. Planirani dolazak je oko 17:00 časova. Smještaj u hotel. Noćenje.

24.10. LISABON Doručak. Slijedi panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča i to: Marques de Pombal, Avenida de Liberdade, Restauradores, četvrt Baixa, Rosio, Katedrala Largo sa Se…. Smještaj u hotel. Poslijepodnevna šetnja centrom grada u pratnji stručnog vodiča. Preporučujemo večernji izlazak u neki od restorana ili klubova u kvartu BairroAlto. Noćenje.
25.10. LISABON Doručak. Vožnja za Belem – najreprezentativniji dio Lisabona koji je ostao očuvan u razornom zemljotresu 1755 godine. Samostan sv.Jeronima s pripadajućim klaustrom i crkvom, Kula Belem – izgrađena početkom 16. vijeka kao spomen „putu začina” Vaska de Game, spomenik velikim prekomorskim otkrićima. Nakon toga vidjećete dvorac Sv. Đorđa odakle se pruža najljepši pogled na grad. Slobodno vrijeme. Ne propustite vožnju legendarnim tramvajem po središnjim brežuljcima Lisabona! Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni odlazak na večeru uz Fado muziku. Noćenje.

26.10. LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS Doručak. Fakultativno – kraća vožnja do Sintre. Zbog posebne mikroklime ovaj je gradić kraljevska porodica odabrala za svoju rezidenciju, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta kraljevskoj palati iz 14. vijeka. Kraća vožnja – Cabo da Roca, najzapadniji rt Evrope, slobodno vrijeme za fotografisanje. Nakon toga nastavak puta do Cascaisa, ribarski gradić s ljetnjikovcima kraljevskih porodica Evrope i kockarnicom. Posjeta marini. Slobodno vrijeme. Vožnja kroz Estoril u kojem je najveći evropski Casino. Povratak u Lisabon. Transfer do aerodroma i let za Barselonu u 21:00h. Po slijetanju na aerodrom u Barseloni, transfer do hotela. Noćenje.

27.10.  BARSELONA – PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 11:25 h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 13:50 h. Kraj programa!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga 20.10.-26.10.2019.  
Hotel Black Tulip Porto 4***

Hotel  Olissippo Marques de Sa 4**** Lisabon

Noćenje sa doručkom 669  €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 135 €  
     

 

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 50eura. Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Porto – Lisabon ( via Barselona ) – Podgorica ,transferi autobusom  po programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, ručni prtljag do 10 kg.

 

U cijenu putovanja nije uračunato:

U cijenu nisu uključeni : aerodromske takse 89 €. Prtljag do 20 kg – 60 €. Fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje , osiguranje od otkaza putovanja.

 • Braga, Bom Žezus, Viana do Kastelo – 60
 • Univerzitet Koimbra ( ulaznica sa obilaskom)  – 15
 • Degustacija vina u Portu – 10 € (ulaznica obuhvata prevoz, degustaciju 2 vrste porto vina i razgledanje podruma)
 • Sintra – Cabo da Roca – Cascais -55 €
 • Fado veče – 55 €
 • Flamenco – 45 €

 

 • Za državljane Republike Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Na letovima avio kompanija potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Hrana i piće na letovima se dodatno naplaćuju.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Fakultativni izleti u Portugalu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

❗ Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa. ❗

⭐ Cijena aranzmana je podlozna promjeni.⭐

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu