VELIKA PORTUGALSKA TURA – 8 DANA POLAZAK: 30.04.2019. CIJENA ARANŽMANA: 780€

 • Destinacija: ,
 • Trajanje: 8 dana
 • Polazak: 30/04/2019
 • Dolazak: 07/05/2019
 • Cijena: 780€

PRVOMAJSKI PRAZNICI  – PUTOVANJE KOJE PREPORUČUJEMO

VELIKA PORTUGALSKA TURA

LISABON – PORTO – SALAMANKA – AVILA 

GIMARAEŠ – BRAGA – KAŠKAIŠ – BATALJA – FATIMA – SINTRA

8 DANA – AVION, POLAZAK: 30.04.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 780€ (sa uračunatim taksama)

Portugalija i Španija zauzimaju najveći dio Iberijskog poluostrva i kao zemlje koje su bile keltske, grčke, rimske i gotske, arapske i na kraju hrišćanske uspjele su da iskoriste uticaje raznih kultura i tradicija i tako stvore veliku i značajnu kulturu. Bogata istorija, velelepni spomenici kulture i sačuvani srednjovjekovni gradovi, koji pripadaju svjetskoj kulturnoj baštini, tradicija, specifičnosti i kontrasti čine najznačajnija obilježja Iberijskog poluostva.

Neodoljivost Portugalije ogleda se u njenom tradicionalnom šarmu, elegantnim gradićima  s bogato ukrašenim palatama, uspavanim selima. Lisabon, Porto i Batalja u Portugalii, kao i španske pokrajine Kastilja i Leon sa gradovima Salamankom I Avilom, istorijski su najznačajnija odredišta Iberijskog poluostrva.

Španska pokrajina Kastilja i Leon, po malo skrajnuta sa turističkih mapa, predstavlja dušu Španije. Neki od najljepših gradova nalaze se u ovoj pokrajni uzdižući se iz usamljenih polja centralne Španije. Renesansna Salamanka, srednjovekovna Avila i na kraju pulsirajući Madrid, svojim kulturno-istorijskim spomenicima uvrštenim u svetsku kulturnu baštinu, samo su dio bogate zaostavštine Iberijskog poluostrva.

1.dan utorak 30.04.2019. PODGORICA – MADRID – AVILA Sastanak putnika kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u 04.20h. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Madrid u 10.35h. Dolazak u Madrid u 13:30h. Po sletanju, odlazak autobusom za Avilu (Unesko), poznatu kao grad svete Tereze i jedini grad Španije koji je u cjelosti sačuvao svoje zidine, sagrađene u 11. vijeku kada je Rajmund Burgonjski osvojio grad od Arapa. Bedem dug 2,5 km ima 88 kula i devet kapija. Ulazimo u grad kroz kapiju Rastro i silazimo do ansambla s kućom vojvode od Roke (spolja), lijepe palate iz 15. veka sa prozorima koji su uokvireni stubićima. Posjetićemo crkvu sv. Vinka, romansku baziliku sa gotskim svodovima, remek-djelo iz 12. veka, koja čuva grob sv. Vinka i njegove dvije sestre. Nastavak puta za Salamanku, stari i šarmantni univerzitetski grad. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan 01.05. SALAMANKA- GIMARAEŠ-BRAGA Doručak. U lijepoj Salamanki, koja je na listi svetske baštine Uneska, rođen je jedan od prvih univerziteta Evrope čiji je ugled gradu donio nadimak „Zapadna Atina”. Bila je intelektualni i doktrinalni oslonac rekonkiste, napredan i kosmopolitski grad koji je privlačio studente i van Kastilje. Proći ćemo kroz Plaza Mayor, najlepši trg u baroknom stilu u Španiji. Posjetićemo Novu katedralu, grandiozno zdanje u mješavini gotskog, renesansnog i baroknog stila, zatim Staru katedralu, iz 13. vijeka, između gotike i romanike, koja je sačuvala značajne zidne slike. Posetićemo takođe univerzitet, osnovan 1218, s plateresknim portalom, salama za predavanja, kapelom i bibliotekom, kao i patio de las Escuelas Menores, u renesansnom i baroknom stilu. Odlazak za Gimaraeš. Po dolasku u Gimaraeš, prvu prestonicu portugalske kraljevine, imaćete šetnju srednjovekovnim centrom grada i obilazak palate vojvode od Braganse. Nastavak puta za Bragu najvažniji centar barokne umjetnosti u Portugalu i razgledanje grada: Trg Republike, katedrala, gradska vijećnica, brdo Bom Žezus, odakle se pruža predivan pogled na cio grad  dolazak u popodnevnim satima, smeštaj u hotelu. Noćenje.

3.dan 02.05. PORTO Doručak. Odlazak za Porto i cejlodnevno razgledanje ovog neobičnog grada na ušću rijeke Douro. Porto je jedan od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima, trg Ribeira, Klerigoš kula, Kristalna palata, Trg Umberta Delgada, Berza, most Dom Luis. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan 03.05. PORTO- BATALJA-FATIMA-LISABON  Doručak. Vožnja do Batalje i upoznavanje sa istorijatom nastanka i arhitekturom  dominikanskog manastira iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa osobenostima prelaza gotske u renesansnu umetnost. Ovaj manastir dio je UNESCO kulturne baštine. Nastavak putovanja do Fatime, gde se Bogorodica ukazala 1917. Prošle godine je bila veličanstvena proslava 100 godina . Posjeta ogromnoj katedrali koju je predvodio Papa Franjo na jednom od najposećenijih hodočasničkih mjesta na planeti. Nasatavak puta do Lisabona. Sještaj u Hotel Fenix Garden 3* centar grada. Noćenje.

5.dan 04.05. LISABON Doručak. Razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima, manastir Svetog Žeronima, panorama tvrdjave svetog Ðorda… Poslijepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pješice, u pratnji vodica: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska cetvrt Alfama. Individualni povratak u hotel… Slobodno popodne. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska u Fado klub. Noćenje.

6.dan 05.05. LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Sintru i Lisabonsku rivijeru. Sintra je slikoviti gradic na tridesetak kilometara od Lisabona, opasan šumovitim brdima. Vjekovima je bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva. Njena Nacionalna palata zidana je na temeljima iz 15. vijeka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i manuelskog stila. Kabo da Roka je najzapadnija tacka Evrope cije su geografske koordinate simbolicno upisane na kameni obelisk na stenovitoj litici visokoj 140 metara, rt u Atlantskom okeanu. Nastavak ka Kaškaišu, starom ribarskom selu sa brojnim restoranima, gde je pauza za ručak. Povratak u Lisabon. Nocenje.

7.dan 06.05. LISABON-MADRID Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske, uživanje i šoping. Preporučujemo da posjetite tvrđavu Svetog Đorđa, odakle je panorama na grad fenomenalna, Ili da karakterističnim žutim tramvajem pođete do vrta S Pedro de Alcantara odakle opet imate fantastičan pogled na Portugalsku prestonicu. Za ljubitelje muzeja preporučujemo posjetu Pomorskog muzeja i muzeja kočija. Za ljubitelje gastronomije preporučujemo Vam brojne riblje restorane, a za šoping radnje u bulevaru Slobode Većernji polazak za Madrid. Noćna vožnja.

8.dan 07.05.2019 MADRID-PODGORICA Dolazak na aerodrom. Polijetanje iz Madrida za  Dubrovnik u 07:00h. Po slijetanju u 09:55h, nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u Podgoricu.

 Minimum za realizaciju programa 40 prijavljenih putnika .

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 1. prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Madrid-Dubrovnik
 2. transferi autobusom Podgorica-Aerodrom Ćilipi-Podgorica
 3. transfer Madrid-Portugal-Madrid
 4. hotelski smještaj u hotelima u Salamanki Silken Rona Dalba 3*, hotel u Bragi 4* I Lisabonu u Hotel HF Fenix Garden 3* (noćenje sa doručkom)
 5. obilasci prema programu, usluge vodiča
 6. troškovi međunarodnog osiguranja
 7. hotelske takse
 8. aerodromske takse

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 1. ulaznice za lokalitete i fakultativne izlete.

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je -1 sat u odnosu na vrijeme u Crnoj Gori.
 • Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
 • Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • TelefonMreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za PORTUGAL je +351

❗ Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa. ❗

⭐ Cijena aranzmana je podlozna promjeni.⭐

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu