VASKRS NA KRFU 5 dana- 176 e

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 13/04/2017
  • Dolazak: 17/04/2017
  • Cijena: 176€

ORGANIZATOR PUTOVANJA

Planet Tours

Tel: 067/860 380

Tel: 067/407 230

E-mail: [email protected]


VASKRS NA KRFU 

5 DANA 

POLAZAK 13.04 – 17.04

 CIJENA 176€

1.dan – 13.04.2015. PODGORICA-KRF
Sastanak putnika ispred hotela Podgorica u 20:30h. Noćna Vožnja autobusom turističke klase, preko Skadra, Drača, Đirokastra… sa kraćim pauzama za odmor.

2.dan – 14.04.2015. KRF
Dolazak u jutarnjim časovima u luku Igumenica, ukrcavanje na feribot, vožnja brodom  do luke na Krfu. Iskrcaj i nastavak putovanja do hotela 3*. Slobodno vrijeme za kraći odmor i polazak u organizovani obilazak grada počinje : trg Spianada sa kompleksom Liston ( Espinada sa listonom), djelo arhitekte Lesepsa, Palata Svetih Georgija i Mihaila, Stara tvrđava, Nova tvrđava, Crkva Sv.Spiridona, zaštitnika ostrva Krf. Na Veliki petak, okuplanja počinju u podne i u svakoj crkvi organizuje se litija (Epitaphios ) .Hiljade građana i stranih posjetilaca uz prisusvo  Starog filharmonijskog orkestar u crvenim uniformama, svira Albinonijev `Adagio`, u plavim uniformama svira Šopenov `Posmrtni marš` i drugi orkestri koji sviraju marševe poznatih zapadnih kompozitora koji tom dogadjaju daju i drugu dimenziju. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan – 15.04.2015. KRF 

Doručak. Odlazak u grad na svečanu litiju ,iznose se mošti Svetog Spiridona čudotvorca i uz pratnju simfonijskog orkestra obilaze grad. Kada se oglase zvona koja najavljuju prvo Hristovo Vaskrsenje, počinje posebna ceremonija „bacanja vrčeva “.punih vode ,čiji prasak prilikom razbijanja o pločnike izaziva poseban doživljaj kod brojnih turista, koji se otimaju o djeliće ćupova, jer se vjeruje da donose sreću. Fakultativni odlazak na ostvo Vido –obilazak ‘’Plave grobnice’’  Mauzoleja . Slobodno vrijeme za odmor. Polazak na svečanu i veličanstvenu proslavu Vaskrsa  .Pola sata prije ponoći, iz Crkve Svete Petke ka centralnom trgu-Spianada kreće svečana Vaskršnja litija. Tačno u ponoć, sa Stare tvrđave čuju se pucnji topova,pali se osvetljenje na velikom krstu  sa natpisom „HRISTOS  VOSKRESE“,a ljubičast krst postaje bijele boje, počinje vatromet a hiljade prisutnih  pale svijeće .Orkestri umjesto tužnih počinju svirati vesele marševe… Ovaj događaj izaziva oduševljenje i posebne emocije ,koje ostaju kao nezaboravna uspomena.Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan – 16.04.2015. KRF
Doručak. Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest. Slobodno vrijeme u starom gradu ili organizovan izlet do Paleokastrice. Obilazak manastira posvećenog Bogorodici, koji se nalazi na uzvišenju,. Povratak u hotel. Mogučnost odlaska na Grčko veče (nadaleko poznate grčke plesove, nošnje, muziku,mandoline, vino,  kvalitetnu lokalnu kuhinju i sjajnu zabavu). Noćenje.

5.dan- 17.04.2015. KRF
Doručak. Napuštanje hotela. Povratak feribotom za Igumenicu.Voznja do Janjine …grčki gradiču sredistu Epira , slobodno vrijeme ( 3 sata  )za obilazak, šetnju  pored jzera (Pamvotide).. ručak  . Putovanje preko Albanije…  vožnja sa kraćom pauzom za odmor. Dolazak u Podgoricu u večernjim časovima.

Cijena uključuje:*

-Prevoz novim modernim autobusima vise turističke klase na navedenim relacijama ;

-Karte za feribot  Igumenica – Krf – Igumenica ;

-3 noćenja sa doručakom (švedski sto) u Hotelu 3 * ;

-Obilasci prema programu putovanja,

-usluge pratioca- turističkog vodiča,

organizacioni troškovi;

Cijena ne uključuje:

-fakultativni izlet ;/ ostrvo Vido …€ -međunarodno osiguranje 7€ (obezbjeđuje agencija).

Mogućnost plaćanja na 6, 9 , 12 mjesečnih rata preko Hipotekarne ,NLB ,Atlas  i  Podgoricke banke.

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije Panettours

T.A. PLANET TOURS

tel. 067 860 380

067 407 230

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu