VASKRS na KRFU-5 dana 175€

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 25/04/2019
  • Dolazak: 29/04/2019
  • Cijena: 175€

VASKRS na KRFU-5 dana 175€

1.dan – 25.04.2019. PODGORICA-KRF Sastanak putnika ispred hotela Podgorica u 20:30h. Noćna Vožnja autobusom turističke klase, preko Skadra, Drača, Đirokastra… sa kraćim pauzama za odmor.
2.dan – 26.04.2019. KRF Dolazak u jutarnjim časovima u luku Igumenica, ukrcavanje na feribot, vožnja brodom do luke na Krfu. Iskrcaj i nastavak putovanja do hotela 3*. Slobodno vrijeme za kraći odmor i polazak u organizovani obilazak grada : trg Spianada sa kompleksom Liston ( Espinada sa listonom), djelo arhitekte Lesepsa, Palata Svetih Georgija i Mihaila, Stara tvrđava, Nova tvrđava, Crkva Sv.Spiridona, zaštitnika ostrva Krf. Na Veliki petak, okuplanja počinju u podne i u svakoj crkvi organizuje se litija (Epitaphios ) .Hiljade građana i stranih posjetilaca uz prisusvo Starog filharmonijskog orkestar u crvenim uniformama, svira Albinonijev `Adagio`, u plavim uniformama svira Šopenov `Posmrtni marš` i drugi orkestri koji sviraju marševe poznatih zapadnih kompozitora koji tom dogadjaju daju i drugu dimenziju. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan – 27.04.2019. KRF Doručak. Odlazak u grad na svečanu litiju ,iznose se mošti Svetog Spiridona čudotvorca i uz pratnju simfonijskog orkestra obilaze grad. Kada se oglase zvona koja najavljuju prvo Hristovo Vaskrsenje, počinje posebna ceremonija „bacanja vrčeva “.punih vode ,čiji prasak prilikom razbijanja o pločnike izaziva poseban doživljaj kod brojnih turista, koji se otimaju o djeliće ćupova, jer se vjeruje da donose sreću. Fakultativni odlazak na ostvo Vido –obilazak ‘’Plave grobnice’’ Mauzoleja . Slobodno vrijeme za odmor. Polazak na svečanu i veličanstvenu proslavu Vaskrsa .Pola sata prije ponoći, iz Crkve Svete Petke ka centralnom trgu-Spianada kreće svečana Vaskršnja litija. Tačno u ponoć, sa Stare tvrđave čuju se pucnji topova,pali se osvetljenje na velikom krstu sa natpisom „HRISTOS VOSKRESE“,a ljubičast krst postaje bijele boje, počinje vatromet a hiljade prisutnih pale svijeće .Orkestri umjesto tužnih počinju svirati vesele marševe… Ovaj događaj izaziva oduševljenje i posebne emocije ,koje ostaju kao nezaboravna uspomena.Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan – 28.04.2019. KRF Doručak. Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest. Slobodno vrijeme u starom gradu ili organizovan izlet do Paleokastrice, oblasti na zapadnoj obali ostrva za koju se vezuju počeci razvoja turizma na Krfu. Obilazak manastira posvećenog Bogorodici, koji  se nalazi na uzvišenju, sa čarobnim pogledom na cijelu oblast. Slobodno vrijeme. Fakultativno …odlazak do raskošnog dvorca Ahiliona –Austro-Ugarske carice Elizabete poznata kao princeza Sisi, žena cara Jozefa, koja je bila impresionirana mitskim grčkim junakom Ahilom i sam dvorac nazvala po Ahilu. Povratak u hotel. Mogučnost odlaska na Grčko veče (nadaleko poznate grčke plesove, nošnje, muziku,mandoline, vino, kvalitetnu lokalnu kuhinju i sjajnu zabavu). Noćenje.
5.dan- 29.04.2018. KRF Doručak. Napuštanje hotela. Povratak feribotom za Igumenicu.Voznja do Janjine …grčki gradiču sredistu Epira , slobodno vrijeme ( 2 sata )za obilazak, šetnju pored jezera (Pamvotide)… Putovanje preko Albanije… vožnja sa kraćom pauzom za odmor. Dolazak u Podgoricu u večernjim časovima.

Cijena uključuje:*
-Prevoz novim modernim autobusima vise turističke klase na navedenim relacijama ;
-Karte za feribot Igumenica – Krf – Igumenica ;
-3 noćenja sa doručakom (švedski sto) u Hotelu 3 * ;
-Obilasci prema programu putovanja,
-usluge pratioca- turističkog vodiča,
organizacioni troškovi;
Cijena ne uključuje:

-fakultativni izlet ;/ (Srpska kuća – ostrvo Vido – 15€ ; Ahilion – 10€) -međunarodno osiguranje 7€
Mogućnost plaćanja na 6, 9 , 12 mjesečnih rata preko Hipotekarne banke /i do 6 rata premijum kartica /

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa! 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu