VARŠAVA

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Cijena: 469€

 

 

VARŠAVA

 5 DANA (10.09-14.09.2019.) AVIONOM

CIJENA: 469 EUR

 

Varšava je uzbudljiv i dinamičan spoj starog i novog, tradicije i modernog, mnoštva različitih arhitektonskih stilova koji su odraz njene burne istorije. Ovaj grad svakom novom posjetiocu nudi širok izbor najrazličitijih turističkih atrakcija i aktivnosti. Bilo da ste strastveni ljubitelj arhitekture, muzike, hrane, prirode ili muzeja, u Varšavi ćete zasigurno naći nešto što će vam izmamiti iskrene uzdahe oduševljenja. Prema jednoj od popularnih legendi koje se vezuju za nastanak i porijeklo imena poljske prestonice, ribar Vars zaljubio se u morsku sirenu Savu koja je do tog mesta na obali Visle stigla plivajući od Baltičkog mora. Na mjestu na kojem su se upoznali on je podigao grad i nazvao ga Varšava. Uprkos burnoj prošlosti, Varšava je, kao feniks iz pepela, izrasla u svetsku metropolu, ljepša, blještavija, modernija nego što je bila. Istovremeno, zahvaljujući nadljudskim naporima njenih stanovnika, u potpunosti je obnovljen njen najstariji dio, srednjovekovni Stari grad koji je tokom Drugog svetskog rata sravnjen sa zemljom. Posle rata taj dio Varšave rekonstruisan je u duhu vremena u kojem je nastao i kada danas zađete u uske kamene ulice Starog grada, stičete utisak da se na tom mjestu vrijeme zauvek zaustavilo. Tada i sami povjerujete u legendu koja kaže da je morska sirena prorekla da će grad podignut na tom mjestu biti neuništiv. I baš taj, neuništivi Stari grad, opasan zidinama, sa upečatljivom kulom Barbakan iz 16. vieka, glavna je turistička atrakcija Varšave.….

 1. dan PODGORICA – VARŠAVA Sastanak grupe na podgoričkom aerodromu kod šaltera Fly Montenegro u 06:30 h . Let za Varšavu u 08:35 h. Po slijetanju je predviđen panoramski transfer do hotela. Odlazimo u razgledanje starog dijela Varšave uz pratnju vodiča: Predsjednička palata –glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palate i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski, te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava– dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok najstariji  najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut  1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestonicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske, a gdje se nalazi prelijepi vidikovac sa kojeg možete vidjeti rijeku Wi, novoizgrađeni stadion koji je otvorio Evropsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život –  kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu, te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su učestvovala u bici za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Smještaj u hotel.Naveče večernji izlazak u neki od mnogobrojnih klubova ili restorana. Noćenje.
 2. dan VARŠAVA Doručak. Uz pratnju vodiča razgledavanja grada. Slijedi tura tzv. Jevrejska Varšava“.Otići ćemo u obilazak Jevrejskog dijela Varšave – ulica Prozna– jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta. Poslijepodne po želji putnika, odlazak javnim prevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u istoriji  bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, pozorišta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pabove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom, te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Razgled kvarta uz pratnju vodiča. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u Varšavi. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.Noćenje.
 3. dan VARŠAVA Doručak. Slobodno vrijeme za individualne sadržaje. Preporučujemo odlazak u prelijepi kraljevski park Łazienkowski u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu, te prekrasna palata na jezeru. Takođe preporučujemo  i Wilanów gdje možete vidjeti palatu Pałac w Wilanowie – bivšu rezidenciju kralja Ivana III Sobjeskog sa prelijepom baroknom arhitekturomi i svojim jedinstvenim engleskim vrtom. Preporučujemo i odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja: Muzej Frederica Chopina, Muzej Nikole Kopernika, Muzej Ustanka, Muzej Prage. Slobodno vrijeme za odlazak u neki od muzeja.
 4. dan VARŠAVA – LOĐ Doručak. Slobodno vrijeme, ili poludnevni, fakultativni izlet do LOĐA. Kraći obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja treći po veličini grad Poljske i sjedište istoimenog vojvodstva. Razgledanje: Starogradski trg, Gradska kuća, katedrala Sv. Stanislava,…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti… Povratak u hotel .Noćenje.
 5. dan VARŠAVA – PODGORICA Doručak.Odjava iz hotela. U 08:30h sati transfer do varšavskog aerodroma Warshaw Chopin. Prijava na let za Podgoricu u 11:05 sati na liniji (WIZZ) s dolaskom u Podgoricu u 13:05 sati prema lokalnom vremenu.

 

 

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
Hotel sa 4****

 

Noćenje

sa doručkom

469 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 90 €

 

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Varšava – Podgorica, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi  noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Rucni prtljag 10 kg.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: Kofer do 20 kg ( 68 € ) , fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje a ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 35).
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

 

 

NAČINI PLAĆANJA:  

 

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

❗ Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa. ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu