VALENSIJA – BARSELONA AVION – 6 DANA POLAZAK: 30.12.2017. CIJENA: 595€

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 30/12/2017
 • Dolazak: 04/01/2018
 • Cijena: 595€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

NOVA GODINA 2018

VALENSIJA & BARSELONA

6DANA – AVIONOM, POLAZAK: 30.12.2017.-04.01.2018

CIJENA ARANŽMANA: 595 (sa uračunatim taksama)

 

Valensija – je grad koji je do sada oduševio sve naše putnike. Valensija je favorit iz drugog plana jer po mišljenju mnogih, možda je i najljepši španski grad. Jedno je sigurno – ovo je grad koji vrijedi posjetiti. Zato predlažemo da se upoznate sa ovim fantastičnim, gradom koji oduševljava ljepotom, atmosferom, arhitekturom, kako starom tako I novom jer je baš u ovom gradu najznačajniji moderni arhitekta Santjago Kalatrava se rodio i napravio spektakularni „Grad umjetnosti i nauke“. U ovom gradu nastalo je i čuveno špansko jelo paelja (paella). Valensija je i grad sporta sa čuvenim stadionom Mestalla gdje je dubok trag ostavio naš Peđa Mijatović, a sada sigurno najpoznatiji sportista grada je naš Bojan Dubljević koji je sa svojim košarakaškim klubom 2017 godine donio ovome gradu titulu prvaka Španije.

Barselona, nesumljivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznajčajnijih događaja poput, Olimpiskih igara 1992, Svjetskog prvensta u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj… pa se Barselona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti.                                                                                                                                                                                                                                                                                 

1.dan subota 30.12.2017. PODGORICA-BARSELONA-VALENSIJA Sastanak putnika ispred Hrama u ranim jutarnjim časovima. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Barselonu u 10:10h. Dolazak u Barselonu u 12:30h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Valensije. Po dolasku smještaj u hotel Eurostars Rey Don Jaime 4*. Slobodno vijeme. Noćenje.

2.dan – 31.12.2018. VALENSIJA Doručak. Organizovani obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju tke formule 1 i čuveni American Cup. Obilazak centralnog dijela gradai: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile  najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posledica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

3.dan – 01.01.2018. VALENSIJA Doručak. Polazak sa vodičem u šetnju, jer je u neposternoj blizini hotela, „Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksu. „Grad umjetnosti i nauke“ je remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valensiji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Slobodno vrijeme za šetnju ovim prelijepim gradom. Moguć organizovani odlazak u restoran na čuveni specijalitet ovog grada, paelju. Noćenje

4.dan – 02.01. VALENSIJA-BARSELONA Doručak. Polazak za Barselonu. Po dolasku, cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram “Sveta Porodica” najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo.  i šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan – 02.01.2018. VALENSIJA Doručak. Polazak sa vodičem u šetnju, jer je u neposternoj blizini hotela, „Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksu. „Grad umjetnosti i nauke“ je remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valensiji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Slobodno vrijeme za šetnju ovim prelijepim gradom. Moguć organizovani odlazak u restoran na čuveni specijalitet ovog grada, paelju. Noćenje

4.dan – 02.01. VALENSIJA-BARSELONA Doručak. Polazak za Barselonu. Po dolasku, cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram “Sveta Porodica” najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijunfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo, i šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan – 03.01. BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zinteresobvane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla, …Akvarijum, najveci u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, vostanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,.. a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El corte ingles”. Noćenje

6.dan – 04.01. BARSELONA – PODGORICA Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Dubrovnik u 10:00h. Po slijetanju u 12:20h, nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u Podgoricu oko 16:00h.

  Minimum za realizaciju programa 25 prijavljenih putnika  

 

 U cijenu aranžmana je uračunato:

 1. prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Barselona-Dubrovnik
 2. transferi autobusom Podgorica-Aerodrom Ćilipi-Podgorica
 3. transfer Barselona-Valensija-Barselona
 4. hotelski smještaj u Valensiji, hotel Eurostar Rey Don Jaime 4* (3 noćenje sa doručkom)
 5. hotelski smještaj u Barseloni, 3* ( 2 noćenje sa doručkom)
 6. obilasci prema programu
 7. troškovi organizovanja putovanja,
 8. usluge vodiča
 9. troskovi međunarodnog osiguranja
 10. aero takse

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 1. ulaznice za lokalitete
 2. lokalne hotelske takse

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je isto kao u Crnoj Gori.
 • €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Mreže 069, 067 i 068 imaju roming. Pozivni broj za Španiju je +34

 

tel. 067 062 888

        067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu