ŠPANIJA – ANDALUZIJA-VELIKA ANDALUZIJSKA TURA U OKTOBRU

 • Destinacija:
 • Polazak: 19/10/2017
 • Dolazak: 25/10/2017
 • Cijena: 639€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

ŠPANIJA – ANDALUZIJA

VELIKA ANDALUZIJSKA TURA U OKTOBRU

SEVILJA – MALAGA-KORDOBA-GRANADA-KADIZ-MARBELJA

ALHAMBRA-TOREMOLINAS-RONDA-ARKOS DE LA FRONTERA

19.10.-25.10.2017. – GRUPNI ARANŽMAN

AVIO KARTE+TAKSE+7 NOĆENJA U HOTELIMA SA 3* + OBILASCI+TRANSFERI

CIJENA: 639€
(AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU)

 

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mjesto gdje se susreću istok i zapad u egzotičnoj mješavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture.

Program putovanja:

1.dan. 19.10.2017 / Cetvrtak/ PODGORICA – DUBROVNIK – BARSELONA- MALAGA

Okupljanje grupe na parkingu kod hotela “City” u 09:00 h. Transfer iz Podgorice do Dubrovnika je predviđen u 09:15 h. Polijetanje sa Dubrovačkog aerodroma u 15:15 h. Slijetanje u Barselonu u 17:35. Sledeci let za Malagu je u 19:05.Po slijetanju na aerodrom u Malagi transfer do hotela u Toremolinasu. Nocenje.

2.dan 20.10.2017 / Petak / MALAGA /

Dorucak. Odlazak u razgledanje Malage. Panoramsko pjesacka tura: Ovaj španski lučki grad, smješten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mjesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vjekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I odmor. Povratak u hotel.Noćenje.

3.dan 21.10.2017 / Subota / TOREMOLINAS – GRANADA – ALHAMBRA/

Dorucak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposjećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Obilazak Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX vijeku kao otmena palata mavarskih kalifa. Razgledanje mešuara (sudnice), šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti… Razgledanje privatnih odaja kalifa: Dvorište lavova, sala dvije sestre, sala Abenseraha… fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife. Nakon obilaska Alhambre slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Toremolinas. Nocenje.

4.dan 22.10. 2017/Nedelja / TOREMOLINAS –RONDA – KADIZ-ARKOS DE LA FRONTERA– SEVILJA/

Dorucak. Napustanje hotela. Voznja prema Rondi. koja se uzdiže na 750 m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada koji je poznat i kao mjesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero su sredinom XVIII vijeka propisali pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom nastavak putovanja prema planinskom vijencu putem sa serpentinama odakle se pruža predivan pogled na brojna ,udaljena bijela španska sela, čije se konture pojavljuju na obroncima planinskih visova. Usputno, kraće, zadržavanje u jednom od živopisnih andaluzijskih sela , Arkos de la Frontera, koji se bajkovito prostire na brdu i svojom arhitekturom i bijelom bojom građevina privlači pažnju.

Kraća pauza radi odmora ili šetnje uskim, vijugavim , ulicama do centra starog dijela mjesta, do Trga Kabildo, odakle se pruža prekrasan pogled na okolne vrhove planine Siera de Grasalema . Mjesto je još u doba praistorije, zbog svog položaja, imalo strateški značaj, dok danas predstavlja početak rute “ Bijela španska sela”- atrakcije Andaluzije. Vožnja prema jugu, ka luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smješten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim bijelim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije.. Slobodno vrijeme. Nastavak voznje za Sevilju. Po dolasku u Sevilju. smjestaj u hotel. Slobodno vrijeme. Nocenje.

5.dan 23.10.2017 / Ponedeljak / SEVILJA/

Dorucak. Odlazak u panoramsko pjesacki obilazak grada :Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Ona je i grad Don Huana i Karmen, Seviljskog berberina i flamenka.Panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Crkva Makarena, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja, Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svjetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize.

Nastavak razgledanja šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara… La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Fakultativni odlazak na flamenco.  Nocenje.

6.dan 24.10. 2017 / Utorak / SEVILJA – KORDOBA /

Dorucak.. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet za Kordobu.  Vožnja živopisnim predjelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dijela Andaluzije, na obali rijeke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim dijelom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom.

U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vjekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita.Slobodno vrijeme. Povratak u Sevilju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7.dan. 25.10. 2017 / Srijeda / SEVILJA-BARSELONA-DUBROVNIK-PODGORICA/

Napustanje hotela. Transfer do aerodroma. Let za Barselonu je u 07:50. Let iz Barselone za Dubrovnik je u 12:20h. Po dolasku u Dubrovnik transfer do Podgorice. Kraj programa.

U CIJENU ARANZMANA JE UKLJUCENO:

 • Avionska karta na relaciji Dubrovik – Barselona-Malaga, Sevilja-Barselona-Dubrovnik
 • Transfer: Podgorica – Dubrovnik – Podgorica
 • 4 noćenja u hotelu sa 3* u Toremolinasu na bazi N/D, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • 3 nocenja u hotelu sa 3* u Sevilji na bazi N/D u dvokrevetnim I trokrevetnim sobama
 • Transferi aerodrom-hotel-aerodrom
 • Razgledanja predvidjena programom
 • Usluge vodica tokom cijelog putovanja
 • aerodromske takse

U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti
 • ulaznice za muzeje, karte za metro
 • Putničko osiguranje 8€ (moze se uzeti u agenciji )
 • Individualni troškovi
 • lokalne boravisne takse ,placaju se na recepciji hotela
 • doplata za jednokrevetnu sobu 150 eura

Napomene:

– Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 35 osoba

– Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 25 osoba. Placanje se vrsi u agenciji najkasnije 7 dana pred put

NACIN PLACANJA:

– mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja

– mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke

– plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

– Organizator putovanja je Montesol Travel, licenca broj 320 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja

– Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

 

ZA OVO PUTOVANJE VAZE OPSTI USLOVI PUTOVANJA
TURISTICKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

* licenca Ministarstva turizma broj 320

Tel.  067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu