SOLUN – METEORI & DOČEK NOVE GODINE 2018 5 dana / 2 noćenja – već od 109,00 EUR

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 30/12/2017
 • Dolazak: 03/01/2018
 • Cijena: 109€

SIGURAN POLAZAK
SOLUN – METEORI & DOČEK NOVE GODINE 2018

5 dana / 2 noćenja

– već od 109,00 EUR za prijave do 05.11. !!!

Termin: 30.12.2017. – 03.01.2018.

Prevoz: Autobus

Solun drugi grad po veličini i značaju poslije Atine, kao glavni grad istoimenog okruga i jedna od najvećih luka Balkana privlači pažnju turista godinama. Grad se nalazi na vrhu Solunskog zaliva, okružen brdima planine Hortiatis. Prelijepi prostrani trgovi, šetalište pored same obale, brojne crkve, manastiri, brojni kulturno istorijski spomenici, fabrika kože, famozna Solunska pijaca samo su neki od razloga da posjetite prelijepi Solun.

PROGRAM PUTOVANJA:

I DAN 30.12.2017.

Sastanak grupe i polazak autobusa sa parkinga iza Tehničkih fakulteta (pored trim staze) u večernjim časovima. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor, kao i rješavanje graničnih i carniskih formalnosti.

II DAN 31.12.2017.

Dolazak u Solun u prijepodnovenim časovima. Panoramski obilazak i upoznavanje sa gradom: Bijela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk.. Dolazak u hotel planiran je oko 14:00h. Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska na DOČEK NOVE 2018 GODINE u diskoteci. Noćenje.

III DAN 01.01.2018.

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta planine Olimp i arheološkog nalazišta Dion (ukoliko lokaliteti budu otvoreni). Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m).

Obilazak Zevsovog trona, Zevsovog kupatila, manastira Svetog Dionisija, etno sela Litohoro. Dion, najznačajniji arheološki lokalitet iz perioda makedonskog carstva, gdje su se održavala sportska i takmičenja u poeziji, pozorišne predstave. Povratak u Solun. Slobodno vrijeme. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalno Grčko veče. Noćenje.

IV DAN 02.01.2018.

Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vrijeme u gradu za kupovinu suvenira i polazak ka Meteorima – pravoslavnom manastirskom naselju, smještenom u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stijenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Obilazak nekog od manastira. Slobodno vrijeme i polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Grčke i Albanije, sa usputnim pauzama za odmor grupe, kao i rješavanje carinskih i graničnih formalnosti.

V DAN 03.01.2018.

Dolazak u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

ULTRA FIRST MINUTE  (trokrevetne sobe) 109,00 EUR – važi do 05.11. !!

ULTRA FIRST MINUTE cijena (dvokrevetne sobe) 115,00 EUR – važi do 05.11. !!

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima najviše turističke klase na navedenim relacijama
 • Uslugu 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u hotelu 3* u centru Soluna
 • Panoramski obilazak i upoznavanje Soluna u pratnji vodiča
 • Usluge vodiča i pratioca grupe
 • Organizacione troškove putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice
 • Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje (1 EUR po danu), obezbjeđuje agencija

NAPOMENE:

 • Minimum za realizaciju ovog programa je 45 prijavljenih putnika. Krajnji rok za otkaz putovanja od strane agencije je do 5 dana pred polazak na putovanje.
 • Tačno vrijeme i mjesto polaska provjeriti u agenciji 2 dana pred polazak
 • Najkasnije 48h od trenutka prijave neophodno je uplatiti avans od 35 EUR kako bi rezervacija bili validna, a ostatak do 7 dana pred polazak na put
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenjljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Organizator putovanja je turistička agenicija MONTENEGRO TOURIST SERVICE, sa brojem licence 286

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja
Agencije Montenegro Tourist Service

Licenca br. 286

tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu