SOFIJA-PLOVDIV – NOVA GODINA 2020.

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Cijena: 129€

 

SOFIJA-PLOVDIV – NOVA GODINA 2020.

CIJENA ARANŽMANA: 129,00 € / ZA PRIJAVE DO 20. NOVEMBRA ILI POPUNJAVANJA SLOBODNIH PROMOTIVNIH MJESTA

TERMIN PUTOVANJA: 5 dana / 30.12.2019 – 03.01.2020.

PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM, VODIČ


Sofija Nova godina 2020. garantuje nezaboravan doček u Bugarskoj. Kako je Sofija osnovana prije sedam hiljada godina, ona je drugi najstariji glavni grad u Evropi.Tokom vremena je imala više imena, a ostaci starog grada su i danas vidljivi. Borisova gradina, jedan od najvećih gradskih parkova. Sofija je prvo bila tračka naseobina po imenu Serdika, nazvana po tračkom plemenu Serdi. Rim ju je osvojio 29. godine nove ere, i postala je glavni grad provincije Dacia Mediterranea.Huni su je uništili 447. Grad je ponovo izgradio vizantijski imperator Justinijan i preimenovao u Triadica. Pod Bugarima je ime grada bilo Sredec, a promenjeno je u Sofija (što znači “mudrost”) 1376. Sofiju je 1382. osvojilo Otomansko carstvo, i postala je glavni grad turske provincije Rumelije.1878. su je preuzeli Rusi, a postala je glavni grad nezavisne Bugarske 1879. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, Sovjeti su zauzetli Sofiju i pro-njemačku Bugarsku.U gradu ima 16 univerziteta, među kojima je i Univerzitet u Sofiji, osnovan 1889. Ova pravoslavna metropola ima mnoštvo crkava, među kojima su značajnije crkva Svetog Đorđa, Svete Sofije, Crkva Svete Nedelji i katedrala Aleksandra Nevskog.

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN / 30.12.2019. / PONEDELJAK / PODGORICA – SOFIJA /

Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITY u 19:45h. Polazak za Bugarsku u 20:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

 1. DAN / 31.12.2019. / UTORAK / SOFIJA /

Dolazak u Sofiju u jutarnjim satima. Obilazak grada: Crkve Svetog Đorđa, Svete Sofije, Svete Petke, Svetih Sedam Svetaca, crkva Svetog Nikolaja, patrijaršijska katedrala Aleksandra Nevskog, džamija Banja Baši jedna od najstarijih džamija na Balkanskom poluostrvu i spomenik kulture, sinagoga, Rotonda Svetog Đorđa, Narodno pozorište, zgrada Predsjedništva, Ulica Cara Osloboditelja (popločana keramičkim pločicama i vjeruje se da je jedan dio pločica od čistog zlata), spomenik Aleksandra Nevskog, zgrada Skupštine, jezero Arijana, Ulica Vitoša ( idealna za shopping i kafu u jednom od gradskih kafića)… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Priprema za novogodišnju noć. Odlazak na jedan od trgova Sofije na kojem će Vas dočekati bogat novogodišnji program ili odlazak u neki od brojnih restorana i kafića. Srećna Nova 2020. Godina! Individalni povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN / 01.01.2020. / SRIJEDA / SOFIJA – PLOVDIV /

Doručak. Slobodan dan za individualne akjtivnosti ili fakultativni odlazak do Plovdiva. Panoramsko razgledanje ovog istorijskog grada raznolike arhitekture: Antički amfiteatar iz 2. vijeka, rimski stadion, crkva Svetog Konstantina, kao i brojni muzeji i galerije, starog utvrđenja iznad rijeke  Marice…Slobodno vrijeme za individualno razgledanje i posjetu muzeja kao i očuvanih aristokratskih vila iz 18. i 19. vijeka koje su pretvorene u muzeje… Povratak za Sofiju u popodnevnim časovima. Noćenje.

 1. DAN / 02.01.2020. / ČETVRTAK / SOFIJA – PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme ili odlazak u šoping u jedan od mnogobrojnih tržnih centara. Polazak za Crnu Goru u popodnevnim satima.

 1. DAN / 03.01.2020. / PETAK / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu. Kraj programa.


U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;
 • 2 noćenja sa doručkom u economy sobama u hotelu Marinela 5* u Sofiji;
 • Obilasci prema programu;
 • Usluga vodiča za obilaske po programu;
 • Organizacioni i ostali troškovi


U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Doplata za smještaj u standard sobi – 15,00 € za cijelo vrijeme trajanja putovanja;
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike;
 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 6,00€);
 • Individualne troškove u hotelu i za vrijeme putovanja.

 

NAČIN PLAĆANJA:

Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

VAŽNA NAPOMENA:

 • Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu