Sankt Peterburg i Moskva

 • Destinacija:
 • Trajanje: 8 dana
 • Cijena: 790€

Sankt Peterburg i Moskva

29/04/2020-06/05/2020

8 dana / 7 noći 

CIJENA: 790 EUR

GARANTOVANI POLAZAK

Garantovana realizacija fakultativnog programa

 1. dan 29.04. Tivat-Sankt Peterburg                                        

Sastanak grupe dva sata prije poletanja na aerodromu u Tivtu. Let iz Tivta za Sank Peterburg (sa presijedanjem u Moskvi) u 15:30 časova. Dolazak na moskovski aerodrom u 19:45 časova. Let za Sank Peterburg u 21:50 h. Po dolasku na aerodrom transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan 30.04. Sankt Peterburg                          

Oko podneva izlet panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan 01.04.Sankt Peterburg                                                                                 

Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan 02.05.Sankt Peterburg                                                      

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan 03.05.Sankt Peterburg – Moskva                                                                                        

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:20 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20 časova. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

 1. dan 04.05.Moskva                                                                                                  

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvijetljenih gradova na svijetu.  Noćenje.

 1. dan 05.05.Moskva                                 

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan 06.05. Moskva -Tivat                                                                                

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Tivat u 12:00 h. Slijetanje na tivatski aerodrom u 14:30 h. Kraj usluge.

Cijena za djecu 2-12 godina sa dvoje odraslih (pomocni ležaj*)   699.00 €

Doplata za jednokrevetnu sobu  115,00 €

Doplata za polupansion iznosi 95 € po osobi (6 vecera)

Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na pomocnom ležaju*, isključivo na upit.

*pomocni ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cijena aranžmana obuhvata: 

 • Avio prevoz na svim relacijama

– 29.04   Tivat – Moskva – Sankt Peterburg

– 06.05   Moskva – Tivat;

 • Troškove avio-taksi (cca 120,00€, podložno je promjeni);
 • Prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg Moskva
 • Smještaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Pulkovskaya 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Obrok u avionu;
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
 • Opcionu doplatu za polupansion
 • Individualne troškove.

Opisi hotela:

Moskva, Hotel Delta  4* www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min, što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak – švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Pulkovskaya 4* https://www.parkinn.com/hotelpulkovskaya-stpetersburg

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u blizini, što daje mogućnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada.  U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake veceri; japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

Fakultativni program:

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
   Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 45 EUR *
   Krstarenje rekom Moskvom 40 EUR
   Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR
   Panorama Borodinske bitke 35 EUR

Sankt Peterburg

 • Petropavlovska tvrđava          30 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama   45 EUR
 • Puškin (Carsko selo)         55 EUR *
 • Vožnja kanalima i Nevom     30 EUR
 • Ermitaž                                        45 EUR

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 10.04.2020. Nakon 10.04. neće biti moguće.

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

VAŽNE NAPOMENE:                                                                                                                                                                                                               

 • Ovaj program se realizuje u saradnji sa agencijama iz Beograda ,tako da će grupa biti mješovita. Takodje ce letovi odnosno vremena letova biti razlicita obzirom da je nas polazak iz Tivta.
 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena  podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami  putnici.
 • Vremena letova su podložna promjenama. Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena  leta od strane avio-kompanije.

 

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

 

NAČINI PLAĆANJA:

-avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu