***S I C I L I J A*** 1. maj -380 €

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 28/04/2017
  • Dolazak: 02/05/2017
  • Cijena: 380€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]


 S I C I L I J A –
KATANIJA – SIRAKUZA – TAORMINA – SAVOKA – ETNA

5 DANA  

POLAZAK : 28.04-02-05.

CIJENA :  380 €

1.dan 28.04.2017.g. PODGORICA – DUBROVNIK – KATANIA
Sastanak putnika na parkingu kod hotela Podgorica u ranim jutarnjim časovima. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Kataniu. Dolazak na Siciliju. Nakon pasoške kontrole odlazimo do grada. Smještaj u hotel. Slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Noćenje.

2.dan 29.04. KATANIA – TAORMINA – SAVOKA
Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije. Taormina je smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 30.04. KATANIA – ETNA – ŠOPING OUTLET
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Polazak ka Outlet Sicilija, najveći šoping centar na ostrvu gdje svoje radnje imaju najveći modni kreatori Italije. Slobodno frijeme za šoping. Povrtak u Kataniu. Noćenje.

4.dan 01.05. KATANIA – SIRAKUZA – NOTO
Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Slobodno vrijeme. Povratak u Kataniju. Noćenje.

5.dan 02.05.2017. KATANIA – PODGORICA
Doručak. Slobodno vrijeme. Odlazak na aerodrom. Polijetanje za Dubrovnik. Po slijetanju u Dubrovnik, nastavak putovanja za Podgoricu i dolazak na parking ispred Hrama u Podgorici, kraj programa.
Doplata za jednokrevetnu sobu 100€


U cijenu aranžmana je uračunato:
-transfer autobusom Podgorica-Dubrovnik-Podgorica,
-prevoz avionom Dubrovnik-Katania-Dubrovnik,
-transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
– 4 noćenja sa doručkom-švedski sto/ hotel Best Western Mediterraneo 3*+ /u centru Katanie
-panoramsko razgledanje grada,
-usluge vodiča,
-troškovi organizovanja putovanja
-troskovi međunarodnog osiguranja.
-lokalne boravišne takse u Italiji

U cijenu aranžmana nije uračunato:
aerodromske takse 80€ (plaćaju se u agenciji),
fakultativni izleti.

KORISNE INFORMACIJE:
Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming.
Pozivni broj za ITALIJU je +39

Mogućnost plaćanja na rate u agenciju do polaska
ili na vise rata preko NLB, CKB, Atlas i Hipotekarne banke .

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije Panettours

T.A. PLANET TOURS

tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu