RIM – NOVA GODINA, 465 EUR

 • Destinacija:
 • Trajanje: 465 dana
 • Cijena: 4€


RIM

4 dana (3 noćenja) – avionom

Montenegro Airlines

31.12-03.01.2020.

CIJENA: 465 EUR

 

Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova istorija je među najbogatijim  i najburnijom. Rim se nalazi  na zapadu centralnog dijela Apeninskog poluostrva na ušću rijeke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka: Esqulino, Palatino, Capitol, Aventino, Quirinale, Viminale i Celio – gdje se nalazi centar Rima. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj “vječni grad” je jedinstven u svijetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelijepih fontana.

 1. dan PODGORICA–RIM Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 06:30 h. Polijetanje za Rim u 08:00 h. Po dolasku u Rim u 09:20 h i po završetku graničnih formalnosti transfer do hotela. Smještaj u hotel. Mogućnost fakultativnog odlaska do Papske države – Vatikan, katedrale Sv. Petra i Sikstinske kapele. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Doček Nove godine!  Noćenje.
 2. dan RIM Doručak. Nakon toga predvidjena je pješačka tura: Piazza Venezia, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Panteon, Piazza Navona… Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.
 3. dan RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Forum i Koloseum. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče iz najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 4. dan RIM–PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma u 09:30 h. Let za Podgoricu je predviđen u 12:40 h po redu letenja. Dolazak u Podgoricu u 14:00 h. Kraj programa!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hoteli Usluga  31.12-03.01.2020.

 

 
Siracusa 3* ili Regio 3* ili sličan Noćenje sa doručkom 465 €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 140 €  
     


Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se prije polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet  plaća na licu mjesta.


U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Rim-Podgorica, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), pješačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja. Avio-takse na letu kompanije Montenegro Airlines-a u iznosu od 109 €.


U cijenu putovanja nije uračunato:
Dodatno se plaćaju na licu mjesta boravišne takse koje iznose 4 € po noći, po osobi u hotelima sa 3*. U cijenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje (4,60 €),  kao ni osiguranje od otkaza putovanja.


Hotel Regio 3*, Via Volturno 22, Stanica Termini,   www.raelihotels.it

Okružen rimskim i internacionalnim restoranima, hotel Regio nalazi se na 5 minuta hoda od željezničke stanice Termini. Hotel nudi udoban prostor u lobiju i klimatizovane sobe sa LCD TV-om.

Sobe u hotelu Regio tradicionalno su uređene. Svaka soba ima sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakoga dana u trpezariji u prizemlju.

 Hotel Siracusa 3*, Via Marsala 50, Stanica Termini, www.raelihotels.it

Nalazi  se preko puta željezničke stanice Termini u Rimu. U ponudi su klasičan enterijer i klimatizovane sobe. Bazilika Svete Marije Velike udaljena je 10 minuta hoda.

Smještajne jedinice sadrže flat-screen TV, mini-frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.


FAKULTATIVNI  IZLETI:

Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet)

Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI vijeku. Prilikom posjete, obilazi se najznačajniji dio zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI vijeka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa djelima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zavjeta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svijetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano djelo svestranog renesansnog umjetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umjetnik italijanskog baroka. Odlazak je pješke ili metroom.

Cijena izleta 55 eura za odrasle i 45 eura za djecu do 18 godina.

Forum i Koloseum (poludnevni izlet)

Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesto na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripovijeda neku istorijsku priču i legendu, svjedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija svijeta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je pješke ili metroom. Cijena izleta 40 eura za odrasle i 20 € za djecu do 18 godina.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Republike Crne Gore  nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Na letovima Montenegro Airlines-a potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta  kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

NAČINI PLAĆANJA:

 • avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu