RIM AVIONOM ZA 1. MAJ

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 30/04/2017
  • Dolazak: 04/05/2017
  • Cijena: 399€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]


  RIM ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE
VATIKAN-KOLOSEUM-FORUM-TIVOLI

GRUPNI ARANZMAN

AVIONOM IZ DUBROVNIKA

30.04.-04.05.2017
 CIJENA: 399 EURA  

   (SA SVIM TAKSAMA)

Rim, koji je vjekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katoličkog svijeta, sjedište grada-države Vatikana, posjetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svijet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući cjelinu kakva se nigdje drugdje u svijetu ne može naći. Kao drevno mjesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad. Možda će posjetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvijek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umjetnosti, mode i kulinarskog umijeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vrijeme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj.

Night view at St. Peter’s cathedral in Rome, Italy

1. dan / Nedelja / 30.04.2017 Podgorica-Dubrovnik – Rim
Sastanak grupe ispred hotela “City”u 6:30h . Transfer do Dubrovnika. Polijetanje za Rim u 11:40 h. Po dolasku u Rim u 12:45 h poludnevno panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrdjava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smještaj. Popodne, nastavak obilaska grada pješice u pratnji vodica: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona… Povratak u hotel je individualan. Nocenje.

2. dan /Ponedeljak / 01.05.0217  Vatikan
Doručak. Poludnevna fakultativna posjeta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata u pratnji vodica (ide se metroom). U okviru posjete obilaze se najznacajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antickih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi obilazak najvece crkve na svijetu – Crkve svetog Petra. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nocenje.

3. dan / Utorak / 02.05.2017 Forum i Koloseum
Doručak.Fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodica (ide se metroom). Obilazak najznacajnijih lokaliteta antickog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovecene njegove najvece pobjede i dostignuca. Nekada središte politickog, religioznog i javnog života. Obilazak ukljucuje: Koloseum, najveci rimski amfiteatar, “cudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i poklice najznacajnijeg društvenog dogadaja antickog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajacke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajuci naziv “Caput Mundi” (Prestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vucica odgajila Romula i Rema, mitske osnivace grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih gradana; Forum, centar politickog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antickog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo.

4. dan / Srijeda / 03.05.2017 Tivoli
Dorucak Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i posjeta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradicu Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgradene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Slobodno vrijeme. Nocenje.

5.dan. / Cetvrtak / 04.05.2017
Dorucak. Napustanje hotela. Transfer do aerodroma. . Let za Dubrovnik je predviđen u 14:50 h . Dolazak u Dubrovnik u 16:15h. Transfer do Podgorice. Dolazak ispred hotela “City”. Kraj programa.

 
U cijenu aranzmana je ukljuceno:
-avionski prevoz na relaciji Dubrovnik – Rim – Dubrovnik (prevoznik Vueling),
-Transfer Podgorica – Dubrovnik – Podgorica
– smještaj u hotelu kategorije tri zvjezdice u sirem centru Rima
-cetiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama,
-transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
-poludnevno panoramsko razgledanje grada,
-usluge vodiča
-troškovi organizovanja putovanja.
-aerodromske takse

U cijenu aranzmana nije ukljuceno:
–  fakultativni izleti i ulaznice
–  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, (5 eura)
– gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.

-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 100 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
– plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA

ZA OVO PUTOVANJE VAZE OPSTI USLOVI PUTOVANJA
TURISTICKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

* licenca Ministarstva turizma broj 320

Tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu