RIM 21.MAJ

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 18/05/2018
 • Dolazak: 22/05/2018
 • Cijena: 379€

Italija

 RIM

5 dana (4 noćenja) – avionom

Montenegro Airlines (jutarnji odlazak, poslijepodnevni povratak)

18.05.2018.-22.05.2018.

Cijena : 379 €

Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova istorija je među najbogatijim  i najburnijnijim. Rim se nalazi  na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva na ušću rijeke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka: Esqulino, Palatino, Capitol, Aventino, Quirinale, Viminale i Celio – gdje se nalazi centar Rima. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj “vječni grad” je jedinstven u svijetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelijepih fontana.

 

Program putovanja:

1.dan PODGORICA–RIM Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 06:30 h. Polijetanje za Rim u 08:00 h. Po dolasku u Rim u 09:20 h i po završetku graničnih formalnosti transfer do hotela. Smještaj u hotel. Nakon toga predvidjena je pješačka tura: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Panteon, Piazza Navona… Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan RIM Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do Papske države – Vatikan, katedrale Sv. Petra i Sikstinske kapele. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Forum i Koloseum. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan RIM Doručak. Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta do Tivolija. Posjeta kompleksa Vila D’Este koji sa svojom palatom, baštom i više stotina monumentalnih fontana u baroknom stilu, pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Slobodno poslijepodne.

5.dan RIM–PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma u 09:30 h. Let za Podgoricu je predviđen u 12:40 h po redu letenja. Dolazak u Podgoricu u 14:00 h.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hoteli Usluga  06.04.2018.-10.04.2018.

 

 
Siracusa 3* ili Regio 3* ili sličan Noćenje sa doručkom 379 €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 120 €  
     

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30 eura.  Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba.

Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se prije polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet  plaća na licu mjesta.

U cijenu putovanja je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Rim-Podgorica, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), pješačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato: Avio-takse na letu kompanije Montenegro Airlines u iznosu od 109 €

Dodatno se plaćaju na licu mjesta boravišne takse koje iznose 4 € po noći po osobi u hotelima sa 3*. U cijenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje (4,60 €),  kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

    

Hotel Regio 3*, Via Volturno 22, Stanica Termini,  www.raelihotels.it

Okružen rimskim i internacionalnim restoranima, hotel Regio nalazi se na 5 minuta hoda od željezničke stanice Termini. Hotel nudi udoban prostor u lobiju i klimatizovane sobe sa LCD TV-om.

Sobe u hotelu Regio tradicionalno su uređene. Svaka soba ima sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakoga dana u trpezariji u prizemlju.

 

Hotel Siracusa 3*, Via Marsala 50, Stanica Termini, www.raelihotels.it

Nalazi  se preko puta željezničke stanice Termini u Rimu. U ponudi su klasičan enterijer i klimatizovane sobe. Bazilika Svete Marije Velike udaljena je 10 minuta hoda.

Smještajne jedinice sadrže flat-screen TV, mini-frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.

Agencija  zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 FAKULTATIVNI  IZLETI:

 

Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet)

Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI vijeku. Prilikom posjete, obilazi se najznačajniji dio zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI vijeka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa djelima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zavjeta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svijetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano djelo svestranog renesansnog umjetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umjetnik italijanskog baroka. Odlazak je pješke ili metroom. Cijena izleta 55 eura za odrasle i 45 eura za djecu do 18 godina.

Forum i Koloseum (poludnevni izlet)

Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesto na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripovijeda neku istorijsku priču i legendu, svjedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija svijeta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je pješke ili metroom. Cijena izleta 40 eura za odrasle i 20 € za djecu do 18 godina.  

Tivoli i posjeta kompleksu Vila D’ Este (poludnevni izlet), koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živio kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Cijena izleta 55 eura za odrasle i 30 eura za djecu do 18 godina.

OPŠTE NAPOMENE:

 

 • Za državljane Republike Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Na letovima Montenegro Airlines-a potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja .
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

NAČINI PLAĆANJA:

 

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Tel. 067 062 888

                                                          067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu