RIM – VATIKAN – KOLOSEUM – TIVOLI -avionom – 1MAJ

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 30/04/2017
  • Dolazak: 04/05/2017
  • Cijena: 399€

ORGANIZATOR PUTOVANJA

Gulliver Travel

Mob: 067 860 380
Tel: 067/407 230

E-mail: [email protected]


RIM – VATIKAN – KOLOSEUM – TIVOLI 

5 DANA / 30.04. – 04.05.2017.

Cijena 399,00 € ( sa uključenim aerodromskim taksama)

Rim je glavni grad Italije sa oko 3.000.000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću, hroničari ga nazivaju još i „prijestonica svijeta“ (caput mundi), „vječni grad“ (la citta eterna), „grad na sedam brežuljaka“ (la citta dei sete colli) ili„apostolski prag“ (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad -državu na svetu, suvjerenu teritoriju Svete stolice – Vatikan. Rasprostire se na sedam brežuljaka (Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal), i predstavlja nevjerovatan sklad arhitektonskih zdanja od antičkih vremena preko srednjeg vijeka i renesanse do današnjih dana. Po izgledu moderna evropska prijestonica, ovaj grad muzej svojim brojnim remek-djelima i znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posjetilaca.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / 30.04.2017. / NEDELJA / PODGORICA & DUBROVNIK & RIM /
Sastanak grupe kod hotela “City”u 06:30 h. Transfer do Dubrovnika. Polijetanje za Rim u 11:40 h. Po dolasku u Rim u 12:45 h i po završetku graničnih formalnosti odlazak na prvo upoznavanje grada. Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Poslijepodne, nastavak obilaska grada pješaka u pratnji vodiča… Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2. DAN / 01.05.2017. / PONEDELJAK / VATIKAN /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu Vatikanu u pratnji vodiča ( ide se metrom ). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi obilazak najveće crkve na svijetu – Crkve svetog Petra.Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN / 02.05.2017. / UTORAK / FORUM I KOLOSEUM /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodiča (ide se metroom). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovečene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vuciča odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

4. DAN / 03.05.2017. / SRIJEDA / TIVOLI /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta do Tivolija. Posjeta kompleksa Vila D’Este koji sa svojom palatom, baštom i više stotina monumentalnih fontana u baroknom stilu, pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

5. DAN / 04.05.2017. / ČETVRTAK / RIM & DUBROVNIK & PODGORICA /
Doručak. Nakon doručka predviđeno je slobodno vrijeme do napuštanja hotela. Transfera do aerodroma u 09:30 h. Let za Podgoricu je predviđen u 12:40 h po redu letjenja. Dolazak u Dubrovnilk  oko 14:00 h. Transfer do podgorice. Kraj usluga.

U CIJENU JE URAČUNATO:

– Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik – Rim – Dubrovnik

– Transfer na relaciji Podgorica – Dubrovnik – Podgorica

– Transfer od aerodroma do hotela i obratno

– Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Rimu

– Usluga pratioca / vodiča za obilaske po programu

– Organizacioni i ostali troškovi

– Aerodromske takse

 

 U CIJENU NIJE URAČUNATO:

– Troškovi putnog  zdravstvenog osiguranja ( 5,00 € )

– Fakultativne posjete, ulaznice i karte za gradski prevoz

– Gradska taksa: za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4,00 € po osobi po danu, dok u hotelu kategorije 4* plaća se 6,00 € po noći i osobi isključivo na recepciji hotela.

 

NAPOMENE:

– Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

– Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

– Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

– Jednokrevetne sobe se rade na upit

– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

– Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

– Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

– Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika

– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA .

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GULIVER

* Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 289.

T.A. GULIVER TRAVEL

tel. 067 860 380

067 407 230

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu