RIM* 06.03-10.03

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 06/03/2018
 • Dolazak: 10/03/2018
 • Cijena: 369€

RIM

6  dana (5 noćenja) – avionom

Montenegro airlines (jutarnji odlazak, poslijepodnevni povratak)

06.03.2018. – 10.03.2018.

Cijena 369 €

Program putovanja:

1.dan PODGORICA – DUBROVNIK– RIM Sastanak grupe ispred CMC pumpe kod Delta City-a u 10:30 h. Polijetanje za Rim u 15:50 h. Po dolasku u Rim i po završetku graničnih formalnosti transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan RIM Doručak. Nakon doručka predvidjena je pješačka tura: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Panteon, Piazza Navona…Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan RIM Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do Papske države – Vatikan, katedrale Sv. Petra i Sikstinske kapele. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Forum i Koloseum. Slobodno vrijme. Noćenje.

5.dan RIM Doručak. Slobodan dan. Noćenje.

6.dan RIM–DUBROVNIK -PODGORICA Doručak. Slobodno prijepodne. Transfer do aerodroma u 10:00 h. Let za Dubrovnik je predviđen u 14:00 h po redu letjenja. Dolazak u Dubrovnik u 15:10h. Transfer do Podgorice.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hoteli Usluga  06.03.-10.03.2018.
Siracusa 3* ili Regio 3* ili sličan Noćenje sa doručkom 369 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 140 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 180 €

 

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30 eura. Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba.

 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

 

Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se prije polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet plaća na licu mjesta.

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Rim-Dubrovnik, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, transfer Podgorica Dubrovnik Podgorica, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), pješačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: Avio-takse na letu kompanije Vueling  u iznosu od 35 evra.

 

Dodatno se plaćaju na licu mjesta boravišne takse koje iznose 4 evra po noći po osobi u hotelima sa 3*.U cijenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Hotel Regio 3*,  Via Volturno 22, Stanica Termini,   www.raelihotels.it

Okružen rimskim i internacionalnim restoranima, hotel Regio nalazi se na 5 minuta hoda od željezničke stanice Termini. Hotel nudi udoban prostor u lobiju i klimatizovane sobe sa LCD TV-om.

Sobe u hotelu Regio tradicionalno su uređene. Svaka soba ima sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom.

Doručak na bazi švedskog stola služi se svakoga dana u trpezariji u prizemlju.

Hotel Siracusa 3*,   Via Marsala 50, Stanica Termini, www.raelihotels.it

Nalazi  sepreko puta Željezničke stanice Termini u Rimu. U ponudi su klasičan enterijer i klimatizovane sobe. Bazilika Svete Marije Velike udaljena je 10 minuta hoda.

Smještajne jedinice sadrže flat-screen TV, mini-frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.

 

KonTiki Travel &Service d.o.o. zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

FAKULTATIVNI  IZLETI:

 

Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet)

Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI vijeku. Prilikom posjete, obilazi se najznačajniji dio zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI vijeka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa djelima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zavjeta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svijetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano djelo svestranog renesansnog umjetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umjetnik italijanskog baroka. Odlazak je pješke ili metroom. Cijena izleta 55 eura.

 

Forum i Koloseum (poludnevni izlet)

Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesto na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripovijeda neku istorijsku priču i legendu, svjedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija svijeta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je pješke ili metroom. Cijena izleta 35 eura

OPŠTE NAPOMENE:

 

 • Za državljane Republike Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Na letovima Vueling airlines-a potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u eurima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja KonTiki Travel d.o.o..
 • KonTiki Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti u Rimu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

NAČINI PLAĆANJA:

 

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Tel.  067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu