RAFTING NA DIVLJIM VODAMA

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]ponude.me

 RAFTING NA DIVLJIM VODAMA

CIJENA: 45 , 65 ,  199 eura

Splavarenje (na engleskom se može prevesti kao „splavarenje po divljim vodama“) je nastalo od nekadašnje potrebe za transport drvene građe iz visokih planinskih predjela do pilana, a za taj jeftin i efikasan transport koristili su se rječni tokovi. Ljudi koji su na taj način prevozili građu preskačući sa debla na deblo zvali su se triftari, među kojima su bili poznati triftari sa Drine, Tare, Lima, Ibra. Pošto je vremenom taj vid transporta građe prevaziđen i zamenjen drumskim, splavarenje je ostalo kao vid naše turističke ponude. Ujedno se čuva uspomena na naše pretke koji su na jedinstven način savladavali brzake, bukove i tjesnace zahuktalih planinskih reka, Rafting je, takođe i sport koji se sastoji u nadmetanju timova u profesionalnim takmičarskim čamcima sa 4 do 6 članova, a takmiči se u 3 discipline: slalomu, sprintu i spustu. Praktikuje na rijekama 3. klase (prema međunarodnoj klasifikaciji).

Najdužu tradiciju splavarenja kod nas sigurno ima rijeka Tara za čiji duboki kanjon i bistru vodu su svi čuli i rado je posjećuju.

10

Jednodevno splavarenje od Brštanovice do Šćepan Polja dužine oko 18 km traje 2-3 sata. Na ovom dijelu se nalazi 21 brzak od ukupno 50 koliko ih ima na rijeci Tari.

10.30h – Dolazak učesnika splavarenja na Šćepan Polje, doručak u restoranu na obali rijek

11.00 – 11.30 – Priprema za splavarenje(opremanje učesnika splavarenja sigurnosnim pojasevima, kacigama i odgovarajućom odjećom i obućom za zaštitu od vode)

11.30 – Vožnja terenskim vozilima do Brštanovice(polazna tačka splavarenja)

12.00 – 15.00 – Splavarenje najatraktivnijim brzacima na Tari (Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk…). Pauze tokom splavarenja na mjestima pogodnim za predah, fotografisanje, kupanje…

15.00 – Dolazak na Šćepan Polje, završetak splavarenja, ručak u restoranu na obali rijeke.

 Cijena kompletnog aranžmana je 45 EUR.

Djeca do 6 godina imaju popust 50% a djeca do 10 godina 30%.

 Napomena:

U cijenu ovog aranžmana uračunati su:

doručak
prevoz od Šćepan Polja do Brštanovice
taksa za splavarenje
splavarenje
ručak
za sve učesnike splavarenja obezbjeđena je neopremska obuća i odjeća, kacige i sigurnosni pojasevi.

Potrebno je ponijeti:

pasoš ili ličnu kartu
suvu odjeću

 

DVODNEVNI ARANZMAN
Brštanovica – Šćepan Polje Rafting Tarom u dužini od 18km

PRVI DAN

Dolazak,u kamp “Modra Rijeka” u popodnevnim satima (nalazi se u Sćepan Polju granični prelaz na putu Podgorica-Sarajevo)
Upoznavanje sa okolinom i smještaj
Večera, zabava uz muziku po želji ili uz logorsku vatru
Noćenje

DRUGI DAN

Doručak do 10:30 – specijaliteti domaće kuhinje
Priprema za splavarenje (opremanje učesnika splavarenja sigurnosnim pojasevima, kacigama i neoprenskim odijelima i obućom za zaštitu od vode)
Vožnja terenskim vozilima ili kombi vozilima do Brštanovice (polazne tačke splavarenja)
Formiranje timova za rafting, upoznavanje sa skiperom (veslačem)
Čamci su kapaciteta za 10 osoba i važno je da se učesnici raftinga pridržavaju upustva skipera
Ukrcavanje do 12:00 u čamce i početak raftinga na najatraktivnijem dijelu Tare u dužini od 18 km gdje nas očekuje mnogo lijepih uzbuđenja – kao što su bukovi (brzaci)
Rafting traje oko 3 sata sa pauzama za kupanje i odmor na Kulini, Manitim vrelima i Šipčanickom potoku.
Dolazak na kamp Modra Rijeka oko 15:00, presvlačenje
Ručak – specijaliteti domaće kuhinje: čorba, salata, teletina ispod sača. pastrmka na žaru, roštilj.

Cijena kompletnog aranžmana je 65 €

Cijena obuhvata:

prevoz džipom ili kombi busom
sve navedene obroke
smještaj u bungalovima
svu potrebnu opremu za rafting
rafting
taksu za rafting (1€)
boravišnu taksu (1€)

Potrebno je ponijeti:

pasoš ili ličnu kartu
suvu odjeću

TRODNEVNI ARANZMAN

Dva dana raftinga čitavim plovnim dijelom rijeke Tare u dužini od 90 km, od Đurćevića Tare ( Splavište) do Šćepan Polja

PRVI DAN

Dolazak,u kamp “Modra Rijeka” u popodnevnim satima (nalazi se na Sćepan Polju, graničnom prelazu na putu Podgorica-Sarajevo)
Upoznavanje sa okolinom i smještaj u bungolovima
Večera, zabava uz muziku po želji
Noćenje

DRUGI DAN

08.00 – doručak
08.30 – Prevoz učesnika raftinga džipovima do Šljivanskog (početne tačke dvodnevnog raftinga u dužini od 90km), vozeći se preko Pivske Planine, kroz sela Pišče (1390m), Trsa (1450m), Todorov Do koji se nalazi ispod najljepšeg vrha Durmitora prutaš (2300m), selo Virak, vrh Stožina, Sedlo (1908m), vidikovac na Modro Jezero, Valovito jezero, planinski ski centar Žabljak (1420m)
11.30 – dolazak učesnika raftinga na Šljivansko, 3km uyvodno od mosta Đurđevića Tara
11.30 – Priprema za splavarenje (opremanje učesnika splavarenja sigurnosnim pojasevima, kacigama i odgovarajućom odjećom i obućom za zaštitu od vode).
12.00 – Splavarenje do Radovan Luke u trajanju 3-4 sata (zavisno od nivoa vode), sa pauzama za užinu, fotografisanje i kupanje. Na ovom dijelu splavarenja prvo nailazimo na Ljuticu (najveći izvor u Evropi), most Đurđevića Tara (visine 165m), manastir Arhangela Mihaila (iz XIV vijeka), Adžijin buk, Žugića luka, Mušovića vrela, Lazin kamen (na ovom mjestu Tara je široka svega 4 m,a duboka oko 16 m).
16.00 – dolazak na Radovan Luku, smještaj u motelu, šetnja, pecanje,večera i cjelovečernje druženje uz logorsku vatru.
Noćenje

TREĆI DAN

9.00 – Doručak
10.00 – nastavak splavarenja kroz najljepši dio Nacionalnog Parka Durmitor do Šćepan Polja u trajanju od 4-6 sati (zavisno od nivoa vode) sa pauzama za užinu, fotografisanje, kupanje. Na ovom dijelu splavarenja, prvo nailazimo na selo Tepca ( poznato po starom žičanom mostu i atraktivnim brzacima, gdje je i kanjon najdublji), Baijlovića Sige (najslikavaniji dio Tare), Gornje i Donje Nozdruć brzake, kanjon rijeke Sušice (izvire na vrhu Durmitora), Prodrtu Usov ( veliki atraktivni brzak), kamp Brštanovica kao i istoimeni brzaci koji su i najduži na čitavoj rijeci Tari, brzake Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk…
15.00 – dolazak na Šćepan Polje, završetak splavarenja, ručak u restoranu na obali rijeke.

Cijena kompletnog aranžmana je 199 €

Napomena:

U cijenu ovog aranžmana uračunati su:

Prevoz od Šćepan Polja do Splavišta
kompletna ishrana tokom aranžmana
svi učesnici splavarenja su opremljeni neopremskom obućom i odjećom, kacigama, sigurnosnim pojasevima i
taksa za splavarenje.

Potrebno je ponijeti:

pasoš ili ličnu kartu
suvu odjeću

Pravila Raftinga

 Bezbjedonosna pravila / oprema  Jako je bitno da Vas upoznamo sa pravilima koje propisuje „D.o.o Rafting Montenegro“agencija na rijeci Tari , najljubaznije Vas molimo da pravilnik dobro pročitate prije nego što izaberete destinaciju :

PRAVILNIK ZA RAFTING NA DIVLJIM VODAMA

  1. Prije ulaska u čamac, skiper će vam dati uputstva o ponašanju u čamcu za vrijeme samog ratinga. Molimo vas da slušate vrlo pažljivo!!!!
  2. Sigurnost je svačija odgovornost. Skiperi će vam objasniti osnovna pravila ponašanja kako bi spriječili moguće neželjene događaje. Ukoliko ste sumnjičavi, prvo pitajte, pre nego što napravite željeni korak. Nemojte stajati u raftu. Vesla su isključivo za veslanje; molimo vas rukujte sa njima pažljivo-isključivo namjenski.
  3. Bilo koji specijalni zahtjev (zdravstveni problemi…..) obavezno saopštiti skiperu prije započetog raftinga i konsultovati se sa njim.
  4. Svi članovi moraju na sebi imati odgovarajuću opremu što će skiperi provjeriti prije ulaska u čamac.”Rafting Montenegro poseduje i nudi svu opremu potrebnu za očuvanje bezbjednosti i udobnijeg raftinga. Oprema uključuje: OBAVEZAN sigurnosni prsluk! OBAVEZNU kacigu! Neoprensko odelo i neoprensku obuću.
  5. U čamac učesnici raftinga mogu unijeti svoje lične stvari (mobilni telefon,dokumenta,video kamere i foto aparate i slično ISKLJUČIVO NA VLASTITU ODGOVORNOSTi sami o njima brinuti – u slučaju kvašenja i bilo kojih drugih nezgoda)
  6. U RAFTINGU SE UČESTVUJE ISKLJUČIVO NA VLASTITU ODGOVORNOST UČESNIKA!!!! Svaki učesnik prije raftinga mora ostaviti potpis kojim potvrđuje učešće u raftingu na vlastitu odgovornst!!!!

 

AGENCIJA RAFTING-MONTENEGRO

Tel.+382 67 860 380

Email: [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu