R I M I N I – 10 DANA POLASCI: 21.07. I 28.07. CIJENA: OD 320€ DO 340€

  • Destinacija:
  • Trajanje: 10 dana
  • Polazak: 21/07/2017
  • Dolazak: 30/07/2017
  • Cijena: 320€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

LJETO U ITALIJI

R I M I N I 

+ izleti: FIRENCA – BOLONJA – SAN MARINO – AQUAPARK …

10 DANA – autobus, POLASCI: 21.JUL , 28.JUL

CIJENA ARANZMANA: od 320€ do 340€

     Polasci:  21.Jul –  320€,  

     Polazak:  28.Jul – 340€

RIMINI – najpoznatije ljetovalište na obali Jadranskog mora u Italiji, a sa pravom ga smatraju i prijestonicom Italijanskog ljetnjeg turizma. Pješčana plaža dugačka čak 15 km, svakako je zaštitni znak Riminija, a pored prelijepe plaže, brojni turisti koji tokom ljeta posjete Rimini, imaju priliku da uživaju i u brojnim restoranima, barovima, akva parkovima. Rimini privlači i veliki broj mladih ljudi, koji zbog odličnog provoda, upavo ovo ljetovaliste biraju kao idealnu ljetnju destinaciju. Divićete se i brojnim  kulturno–istorijskim spomenicima, kao što su katedrala iz XIII veka, Avgustov slavoluk, crkva San Giuliano Martire iz XVI veka, Tiberijev most, amfiteatar iz IIveka, zamak Sismondo. Tokom boravka u Riminiju imaćete organizovane izlete do Firence, Bolonje, San Marina.

1.dan PODGORICA Sastanak putnika ispred Hrama u 17:00h. Putovanje preko Nikšića, Hercegovine, Splita,.. noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor, udobnim autobusom visoke turističke klase…

2.dan RIMINI Ulazak u Italiju u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja preko Trsta, Padove, Ferrare do poznatog ljetovališta Rimini. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje. U večernjim časovima ne propustite priliku da obiđete  istorijski centar grada, koji povezuje antičke spomenike i renesansne zamkove: Avgustov slavoluk iz 27-e godine p.n.e. – najstariji sačuvani rimski slavoluk, lagana šetnja glavnom ulicom Corso d’ Agusto vodi do centralnog gradskog trga Tre Martiri i obližnjeg trga Cavour, sa Starom gradskom kućom i Fontanom della Pigna, obilazak završavamo na Tiberijevom mostu koji je izgradio imperator Tiberije 21-e godine… Noćenje.

3.dan. RIMINI Doručak. Dan predvidjen za uživanje i kupanje u Riminiju. Noćenje.

4.dan RIMINI & FIRENCA Doručak. Slobodan dan za kupanje ili fakultativni izlet do Firence. Po dolasku slijedi obilazak glavnog grada Toskane i prijestonice renesanse: Santa Maria Novella, Palazzo Medici – Riccardi, Basilica di San Lorenzo Piazza Duomo, Krstionica (Battisterio), Đotov zvonik, Fiorentinska Katedrala (Cattedrale di Santa Maria del Fiore ili Duomo), jedna od najpoznatijih talijanskih građevina, I svakako najpoznatiji objekat Firence, zaštićen kao svjetska kulturna baština. Sa dužinom od 148 metara treća je po dužini katedrala na svijetu. Njena kupola sa prečnikom od 42 metra dominira gradom I remek djelo je Fillipa Brunelleschi-ja. Obilazak nastavljamo posjetom Piazza della Signoria, najljepsi trg u Firenci, a mozda i na svijetu, gdje je Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Mikalandjelov Davd (kopija), kao i “Herkul koji ubija Kasa” Bandinelija, Neptunov Fontana i najcuvenija galerija na svijetu – Uficci. Odlazimo do Ponte Vekia, most koji je česta razglednica Firence, mogućnost odlaska do Chiesa di Santa Croce. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom prelijepom gradu i individualne obilaske. Preporučujemo: da posjetite galeriju Uffizzi, pogledate unutrašnjost palate Vecchio, ili da odete do Fiorentinske katedrale. Za najupornije predlažemo da se popnete do slavne Bruneleskieve kupole, odakle je panorama Firence sjajna. Povratak u Rimini. Noćenje.

5.dan RIMINI Doručak. Uživajte u kupanju i sunčanju na prelijepim plažama. Noćenje

6.dan RIMINI & AQUAPARK Doručak. Slobodan dan za kupanje na plaži ili fakultativni odlazak u akva park – AQUAFAN. Imaćete priliku da uživate u brojnim atrakcijama, toboganima, kamikazama, bazenima, animacijama.  Aquafan je sigurno najveća atrakcija u Riminiju.  Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan RIMINI & BOLONJA Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje. U popodnevnim časovima (oko 17:00h) očekuje Vas fakultativni obilazak Bolonje – sjedište regije Emilia – Romagna. Jedan od najzanimljivijih i najrazvijenijih gradova u Italiji, grad kolonada, veličanstvenih palata, duge akademske tradicije (sjedište najstarijeg univerziteta na svijetu 1088.g)… Panoramski obilazak Trg Mađore, Fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Asineli i Garizenda… Slobodno vrijeme za individualni obilazak i šetnju gradom. U dogovoreno vrijeme povratak u Rimini. Noćenje.

8.dan RIMINI & SAN MARINO shopping centar LE BEFANE Doručak. Uživajte u kupanju i sunčanju na prelijepim plažama. U podpodnevnim časovima (oko 17:00h) polazak za San Marino, najstariju republiku na svijetu. Obilazak istorijskog centra: Porta San Francesca, Palazzo dei Capitani (Palata Vlade), Piazza della Liberta (Trg Slobode), Basilica di San Marino i za kraj Tri kule San Marina, koje ponosno stoje na vrhovima brda Monte Titano. Slobodno vrijeme za individualni obilazak. Povratak u Rimini sa usputnim šopingom u šoping centru Le Befane. Noćenje.

9.dan – RIMINI  Napuštanje hotela. Polazak iz Riminija oko 12:00h. Nastavak putovanja preko Trsta, Rijeke, Splita…Putovanje sa kraćim pauzama za odmor.

10.dan – PODGORICA Dolazak u Podgoricu, kraj programa.

Cijena aranžmana obuhvata:

–  Prevoz autobusom visoke turističke klase

 Smještaj u hotelu 3*, na bazi 7 noćenja sa doručkom

–  Usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja

–  Organizovan obilazak San Marino & shoping centar Le Befane

–  Organizacione i druge  troškove

Cijena aranžmana ne obuhvata:

– Međunarodno zdravstveno osiguranje (10 € – obezbjeđuje agencija ili putnik individualno)

– Fakultativne izlete (za realizaciju izleta potrebno minimum 20 prijavljenih)

– Lokalnu boravišnu taksu u Riminiju, 1,5€ po danu (djeca do 13 godina ne plaćaju)

  Minimum za realizaciju programa 40 prijavljenih putnika  

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GALLILEO

T.A. GALLILEO

tel. 067 062 888

        067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu