SIGURAN POLAZAK-PRVOMAJSKI PRAZNICI * * * S I C I L I J A * * * avionom

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 29/04/2017
 • Dolazak: 03/05/2017
 • Cijena: 380€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]


SIGURAN POLAZAK

PRVOMAJSKI PRAZNICI

* * *  S I C I L I J A  * * *

KATANIJA – SIRAKUZA – TAORMINA – SAVOKA – ETNA

5 DANA – AVIONOM, Polazak: 29.04.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 380€

 

KATANIA-TAORMINA-SIRAKUZA-PALERMO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok,  Direktnim letom iz Dubrovnika imate mogućnost da praznike za 1 maj provedete na ovom čarobnom ostrvu. Vaš vodič Vanda Jestsenjski, najbolji vodič na Siciliji!

sicilija-tura-3dan

1.dan 29.04.2017.g. PODGORICA – DUBROVNIK – KATANIA
Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja u ranim jutarnjim časovima. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Kataniu. Dolazak na Siciliju. Nakon pasoške kontrole odlazimo do grada. Smještaj u hotel. Slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Noćenje.

2.dan 30.04.  KATANIA – TAORMINA – SAVOKA
Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije. Taormina je smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan  01.05.  KATANIA – ETNA – ŠOPING OUTLET
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Polazak ka Outlet Sicilija, najveći šoping centar na ostrvu gdje svoje radnje imaju najveći modni kreatori Italije. Slobodno frijeme za šoping. Povrtak u Kataniu. Noćenje

4.dan  02.05.  KATANIA – SIRAKUZA – NOTO
Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Slobodno vrijeme. Povratak u Kataniju. Noćenje.

5.dan 03.05.2017. KATANIA – PODGORICA
Doručak. Slobodno vrijeme. Odlazak na aerodrom. Polijetanje za Dubrovnik. Po slijetanju u Dubrovnik, nastavak putovanja za Podgoricu i dolazak na parking ispred Hrama u Podgorici, kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi: HOTEL MEDITERRANEO 3*+  – 380€

Doplata za jednokrevetnu sobu 100€

sicilija 11139437_749510551834144_6086427936033609165_n

  U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Katania-Dubrovnik,
 • transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
 • transfer autobusom Podgorica-Dubrovnik-Podgorica,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • troškovi organizovanja putovanja
 • usluge vodiča,
 • troskovi međunarodnog osiguranja.
 • hotel Best Western Mediterraneo  3*+ (4 noćenja sa doručkom-švedski sto)
 • lokalne boravišne takse u Italiji

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • aero takse 80€ (plaćaju se u agenciji),
 • fakultativni izleti.

Hotel Best Western Mediterraneo 3*+ se nalazi u samom centru Katanije. Do glavne ulice, Via Etnea, stiže se za samo nekoliko minuta laganom šetnjom. Agencija Gallileo je ovaj hotel koristila i prethodnih godina. Putnici su hotelom bili prezadovoljni. Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.5 što ga svrstava među najbolje ocijenjene hotele u gradu.

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je isto kao u Crnoj Gori.
 • Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
 • Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za ITALIJU je +39

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GALLILEO

T.A. GALLILEO

tel. 067 062 888

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu