POHOD NA EVROPU – APSOLVENTSKA EKSKURZIJA 2017

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

POHOD NA EVROPU

APSOLVENTSKA EKSKURZIJA 2017

07.10. – 16.10.2017. (deset dana)

CIJENA : 339,00 EURA  za prijave do 01.10.2017.

 

Predstavljamo Vam jedinstveno putovanje, koje smo pokrenuli nakon pauze od 10 godina, a u saradnji sa svim fakultetskim organizacijama iz Crne Gore. Studenti svih fakulteta, mladi i svi oni koji se tako osjećaju u istom terminu krenuće putem dobre zabave u jedinstven pohod na Evropu, kojim će nas voditi najbolji vodiči bivše Jugoslavije i na kojem ćete kreirati uspomene kojih ćete se sjećati do kraja života!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

I DAN 07.10.2017. ( SUBOTA) PODGORICA – PRAG

Okupljanje grupe na velikom parkingu iza Tehničkih fakulteta u 11:00h. Pakovanje stvari u autobuse, upoznavanje sa vodičima… Polazak u 11:30h. Putovanje preko Srbije, Mađarske, Slovačke sa pauzama za odmor grupe kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti…

II DAN 08.10.2017. (NEDJELJA)  PRAG

Dolazak u Prag u ranim popodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Odlazak  javnim prevozom (metro ili tramvaj) u obilazak grada u pratnji vodiča: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tynova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu… Slobodno vrijeme. U kasnim popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom rijekom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost kolektivnog odlaska u diskoteku na prvu žurku u nizu – Welcome Party! J Noćenje.

III DAN 09.10.2017. (PONEDJELJAK)  PRAG – Karlove Vari / Drezden

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Pragu ili mogućnost odlaska na jedan od dva fakultativna izleta:

 1. Fakultativni izlet KARLOVE VARI – obilazak najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mjesta i jednog od najljepših srednjoevropskih gradova. Obilazimo čuvene banjske ljekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp, crkvu Sv.Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv.Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuje Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to nećemo propustiti da probamo čuvenu Becherovku otkrivenu prije 200 godina, karlovarske oblande, vodu sa ljekovitih izvora…
 2. Fakultativni izlet DREZDEN – Glavni grad njemačke savezne države Saksonija, u dolini rijeke Elbe, na 20 kilometara od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom Firenca na Elbi, a čuven je i po građevinama iz doba baroka i umjetničkim zbirkama. Najpoznatija obilježja grada su: Opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodična protestantska crkva, dvorska rimokatolička crkva, državni muzej Drezden. Slobodno vrijeme za šoping u Drezdenu koji je po tome poznat.

… povratak u Prag iz Karlovih Vari / Drezdena u poslijepodnevni časovima. Mogućnost odlaska na još jednu večernju zabavu, drugu u nizu –  Red Love Party J.. Noćenje.

IV DAN 10.10.2017. (UTORAK)  PRAG – BERLIN

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Berlinu…

Dolazak u Berlin oko 15:00h i panoramski obilazak grada: Trg Republike, Fridrihštrase, granični prelaz „Checkpoint Carlie“ simbol podijeljenog Berlina, Brandenburška kapija, Rajhstag, Potsdamer plac, Zlatna Elza (spomenik boginje pobjede), Kurfustendam, Berlinska katedrala, Aleksandrov trg, ostaci Berlinskog zida… Duža pauza u gradu (9 sati) za uživanje u čarima Berlina. Kasni večernji polazak ka našoj narednoj stanici – AMSTERDAMU! J Noćna vožnja…

V DAN 11.10.2017. (SRIJEDA)  AMSTERDAM

Dolazak u Amsterdam u jutarnjim časovima i odlazak na MALU HOLANDSKU TURU (3 – 4h): ZAANSE SCHANSE – tradicionalno selo i muzej na otvorenom, gdje se nalaze najljepši primjerci vjetrenjača u Holandiji i gdje ćemo posjetiti manufakturu klompi – tradiciolani holandski proizvod. U nastavku holandske ture posjeta prekrasnim selima MARKEN i VOLENDAM. Marken je tipično ribarsko selo – ostrvo, nasipom povezano sa kopnom. Jednako čaroban Volendam je romantična ribarska luka sa mnoštovom ribljih restorana. Razgled i slobodno vrijeme za uživanje..

Nastavak puta ka Amsterdamu i prvo upoznavanje sa gradom: Trg Dam, Kraljevska palača, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein, Munt, prodavnica cvijeća Begijnhof. Prošetati ćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih svjetiljki. Check in u hotel do 16h. Slobodno vrijeme za odmor ili mogućnost fakultativne posjete muzejima Van Gogh i Rijks ili krstarenje kanalima Amsterdama.. U večernjim časovima mogućnost kolektivnog odlaska u diskoteku – Amsterdam Party J. Noćenje.

VI DAN 12.10.2017.  (ČETVRTAK) AMSTERDAM – VELIKA HOLANDSKA TURA

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u očaravajućem Amsterdamu ili fakultativni odlazak na VELIKU HOLANDSKU TURU: DEN HAAG – sjedište holandske vlade i kraljevske porodice. Razgledanje:  PALATA MIRA – PARLAMENT – MAURITSHUIS. Nastavak vožnje do najljepšeg holandskog grada DELFTA: posjeta tipičnoj radionici čuvene plave keramike – glavni trg i nova crkva (u kojoj su smještene grobnice holandskih vladara) – stara crkva (grob slikara Ver – Meera). Odlazak do ROTERDAMA – najveće evropske luke i panoramsko razgledanje grada. Povratak u Amsterdam. Mogućnost kolektivnog izlaska u neku od diskoteka u Amsterdamu – NewZone Adventures Party J. Noćenje.

VII DAN 13.10.2017. (PETAK ) AMSTERDAM – PARIZ – MILANO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka još jednom evropskom  i svjetskom biseru, gradu svjetlosti – PARIZU!

Panoramski obilazak Pariza: Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Dom, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam… Duža pauza za odmor u Parizu (9h) i u ponoćnim časovima polazak ka Milanu…

VIII DAN 14.10.2017. (SUBOTA) MILANO

Dolazak u Milano u popodnevnim časovima i panoramski obilazak grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu, a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, sa svođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posjetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo djelo – Pijeta Rondanini.

Check in u hotel. Slobodno vrijeme. Uveče mogućnost kolektivnog odlaska u diskoteku, na poslednju žurku na našoj apsolventskoj ekskurziji 2017! Noćenje.

IX DAN 15.10.2017. (NEDJELJA) MILANO – LAGO DI COMO – PODGORICA

Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vrijeme u Milanu do polaska za Podgoricu ili mogućnost fakultativnog odlaska na jezero COMO jedno od najljepših jezera u Evropi, okruženo veličanstvenim Alpima, okićeno čarobnim vrtovima, luksuznim vilama svjetskog džet seta. Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Povratak u Milano i polazak ka Crnoj Gori.. Putovanje preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti..

X DAN 16.10.2017.  (PONEDJELJAK) PODGORICA

Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim časovima. Puni lijepih utisaka, novih prijateljstava i bezbroj kreiranih uspomena se uz po koju suzu rastajemo i planiramo neku novu zajedničku avanturu… Kraj programa.

CIJENA 319,00 EUR – RASPRODATO (350 PUTNIKA)

CIJENA 339,00 EUR za prijave do 01.10. ili do popunjavanja slobodnih mjesta !!!

UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Pragu
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2+* i u modernom hostelu u Amsterdamu
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu
 • Obilaske gradova gdje smo smješteni prema program putovanja
 • Gratis obilaske Berlina i Pariza i boravak od po 9h u ovim gradovima
 • Gratis izlet mala holandska tura
 • Usluge medicinskog tima koji će biti sa grupom tokom cijelog putovanja
 • Usluge profesionalnog vodiča
 • Usluge predstavnika agencije
 • Usluge fotografa i kamermana
 • Organizacione troškove putvanja

NE UKLJUČUJE:

 • Troškove fakultativnih izleta
 • Putno – zdravstveno osiguranje (10 EUR za cijelo putovanje – obezbjeđuje agencija).

NAPOMENE ZA SMJEŠTAJ:

PRAG: Smještaj u Pragu je u hotelima sa 3* u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, koji se nalaze na liniji javnog prevoza i centar grada je svima lako dostupan.

AMSTERDAM: Opcija 1 za smještaj u Amsterdamu je hotel sa 2+* koji se nalazi u zapadnom dijelu grada. Većina soba su četvorokrevetne, a hotel je javnim prevozom, koji funkcioniše 24h, dobro povezan sa najužim centrom Amsterdama. Doručak je uračunat u cijenu.

Opcija 2 za smještaj u Amsterdamu je u  modernom i novom hostelu koji  se takođe kao i hotel nalazi u zapadnom dijelu grada i u blizini je javnog prevoza koji funkcioniše 0 – 24h. Doručak je uračunat u cijenu. Većina soba su petokrevetne i šestokrevetne.

Kako smo svi kolege, tako nije akcenat eksurzije ko će sa kim dijeliti sobu, već je akcenat na nezaboravnom druženju studenata i u obilascima ovih veličanstvenih gradova. Rooming (raspored po sobama) će se u svakom slučaju praviti u komunikaciji sa svim studentskim predstavnicima i samim studentima koji će putovati na ovu ekskurziju.

Opcija 3 za smještaj u Amsterdamu je u novootvorenom hotelu koji se nalazi u južnom dijelu grada, javnim prevozom je povezan sa centrom (metro, tramvaj, autobus), a većina soba su dvokrevetne i trokrevetne. Doručak je uključen u cijenu.

MILANO: U Milanu ćemo biti smješteni u hotelima sa 3* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a doručak je kao i u ostalim gradovima uračunat u cijenu.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja
Agencije Montenegro Tourist Service

Licenca br. 286

tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu