PERUĐA  I FESTIVAL ČOKOLADE -159€-23. – 27. OKTOBAR 2019.

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 23/10/2019
  • Dolazak: 27/10/2019
  • Cijena: 159€

PERUĐA  I FESTIVAL ČOKOLADE

Cijena: 159€ za rezervacije do 15 septembra

23. – 27. OKTOBAR 2019.

 

Tokom naše posjete u Peruđi održava se najveći evropski FESTIVAL ČOKOLADE „EUROCHOCOLATE 2019.“.Sjajan doživljaj i naravno pravo vrijeme za sladokusce…

(ORVIETO –CHIANCIANO TERME – ASIZI – TREVI – SPOLETO- PERUĐA )
Umbrija, italijanska centralna pokrajina koja odiše posebnom ljepotom…Tokom istorije preko nje su prolazili veoma važni putevi koji spajaše civilizacije drevnih Umbra sa Rimljanima… Tekovine tih starih civilizacija danas su vidljive na svakom koraku, ali ono što najviše karakteriše ovu regiju su planinski predjeli Apenina… Naša prva stanica je prelijepi Orvieto, jedan od najlepših gradova Umbrije, koji je poznat prije svega po spektakularnoj katedrali na kojoj su radili mnogi značajni umjetnici… odlazimo  i do divne toskanske banje Kjanćano Terme. Sledećeg dana odlazimo do grada Asizi, po mnogima najlepši grad Umbrije. U ovom gradu se nalazi papska bazilika Sv. Franje, osnivača Franjevačkog reda rimokatoličke crkve. Potom odlazimo do divnog malog Trevija koji posjeduje čudesne ambijente. Na kraju ćemo posjetiti Spoleto koji još uvek drijema svoj stari san na obroncima Apeninskog masiva… Na kraju putovanja  idemo  ka drevnoj Peruđi, prestonici Umbrije, danas poznatoj po sjajnom slatkišu koji se zove „Baci Perugini“ („Poljupci iz Peruđe“), ali i po neodoljivim srednjovjekovnim ambijentima po kojima vrijeme i danas sporo teče… Tokom naše posjete u Peruđi se održava najveći evropski FESTIVAL ČOKOLADE „EUROCHOCOLATE 2019.“. Zaista sjajan doživljaj i naravno pravo vrijeme za sladokusce…

1.dan (23. Oktobar) PODGORICA  
Polazak iz Podgorice večernjim satima (oko 20h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…

2.dan (24. Oktobar)   ORVIETO – CHIANCIANO TERME
Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto pa potom preko Emilija Romanje i Toskane. Dolazak u ORVIETOu ranim popodnevnim satima. Boravak oko 3 sata. Odlazak funikularom do starog grada i polazak u šetnju uz razgledanje: bunar Sv. Patrika(bez ulaska), Duomo – katedrala iz 13. vijeka sa raskošnom gotskom fasadom, palata Kapetana, trg Republike… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Odlazak u KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel. Sastanak sa vodičem u dogovoreno vreme na recepciji hotela i polazak u laganu orijentacionu šetnju banjom ka starom gradu KJANĆANU. Slobodno vrijeme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (25. Oktobar)   ASIZI – TREVI – SPOLETO   
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili cjelodnevni fakultativni izlet (8h-22h). Putovanje do ASIZIJA, po mnogima najlepšeg grada Umbrije. Po dolasku u Asizi, sljedi kraća šetnja izuzetno živopisnim istorijskim centrom grada do nadaleko čuvene bazilike Sv. Franje Asiškog, osnivača Franjevačkog reda u rimokatoličkoj crkvi. Budući da je ovaj red jedan od najpoštovanijih u crkvi, bazilika koja je izgrađena kako bi se u njoj čuvale mošti Sv. Franje, predstavlja remek-djelo srednjovjjekovne umjetnosti. Sastoji se iz Gornje i Donje bazilike, a obje su bogato umetnički obrađene od strane velikih imena umetnosti, poput Đota, Ćimabue, Lorencetija i dr. Slobodno vrijeme za individualnu posjetu bazilici. Polazak iz Asizija u 14h. Kraće putovanje do malenog gradića TREVI. Po dolasku, slijedi kraći obilazak gradića uz razgledanje: Putovanje do SPOLETA. Po dolasku, oko 17h, slijedi kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje: bazilika San Salvatore– remek-djelo lombardske arhitekture, pod zaštitom UNESCO-a, Duomo– katedrala iz 11. vijeka, trg erkato sa prelijepom fontanom Fonte di Piazza,… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do 20h. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.

4.dan (26. Oktobar) KJANĆANO – PERUĐA  
Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, ili fakultativni izlet za PERUĐU. Dolazak u Peruđu oko 10h. Sa terminala mini-metroa polazak ovim atraktivnim prevoznim sredstvom ka istorijskom centru grada. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz razgledanje: glavni gradski trg IV Novembrasa lijepom srednjovekovnom palatom Priori i katedralom San Lorenca, fontana Mađore od bijelog i pink mermera, Korzo Vanuči – glavna trgovačka zona grada,… Slobodno vrijeme za uživanje u festivalskoj atmosferi i u čokoladi po kojoj je Peruđa čuvena širom svijeta. Polazak iz Peruđe u 20h ka Crnoj Gori Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5.dan (27. Oktobar) 
Dolazak u Podgoricu u podnevnim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

-prevoz turističkim autobusom

-2  noćenja sa doručkom u hotelu  3* u Kjanćano Termama ,smještaj u 1/2 i 1/2+1 (pomoćni lezaj  na razvlačenje )

-obilazak Orvieta (bez karti za uspinjaču -funikular) i Kjanćana  prema programu sa vodičem

-organizacioni troškovi

Cijena ne uključuje:

Fakultativne izlete  i ulaznice  : Azizi-Spoleto-Trevi –( 35€); Peruđa bez karti za mini-metro– (25 €)

Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (10 €)

Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €

Karte za javni prevoz povratna karta za uspinjaču -funikular u Orvietu 4 € + povratka karta za mini-metro u Peruđi 3 € – UKUPNO 7 € – plaća se na licu mjesta vodiču koji će za cijelu grupu kupiti karte!

Gradsku turističku taksu koja u Kjanćanu iznosi (ukupno 2 € po osobi za oba noćenja) – taksa se plaća na recepciji hotela

NAČIN PLAĆANJA:
-mogućnost plaćanja na 4 rate, prilikom prijave 60 €  a zadnju ratu 15 dana prije putovanja

Napomene :

*Fakultativni izleti nijesusu obavezni dio programa., termini mogu biti promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

+Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

*U autobusu je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu.

Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

Ček in u hotelima je nakon 14:00 h na dan dolaska, a ček out u 10:00 časova na dan odlaska.

1/1 i ½ sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.

Putnik je duzan da  2 dana prije putovanja  pozove I provjeri  tačno vrijeme i mjesto polaska.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska

PUTNIK JE OBAVEZAN DA PROVJERI DUZINU VAZENJA PUTNIH ISPRAVA I INFORMISE SE O VIZNOM REZIMU ZEMLJE U KOJU PUTUJE

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

❗ Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa. ❗

⭐ Cijena aranzmana je podlozna promjeni.⭐

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu