P R A G NOVA GODINA 2019!!!!! – 279 €

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 29/12/2018
 • Dolazak: 03/01/2019
 • Cijena: 279€

P R A G

NOVA GODINA 2019!!!!!

 29.12.2018-03.01.2019.

6 DANA
Cijena: 279 €

Prag – s obzirom da ih ima 550, nazivaju ga gradom stotinu tornjeva. Grad je nastao u dolini rijeke Vltave tokom IX vijeka, kada su se doselili Sloveni. Još tokom srednjeg vijeka su ga smatrali jednim od najljepših gradova Evrope. Rijeka ga dijeli na 4 dijela: Stari Grad, Novi Grad, Hradčani i Mala Strana. Danas je glavni grad Češke i u njemu živi oko 1,2 miliona stanovnika. Prag je stečište kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na rijeci Vltavi, a sa druge strane mosta je Stari Grad, galerija različitih umjetničkih stilova. Centar grada je smešten u UNESCO-vu listu 1992. godine i proglašen je svjetskom kulturnom baštinom. Poznat je i kao Zlatni Prag zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. Njegova je ljepota inspirisala brojne pisce i muzičare za nastanak remek djela. Danas je Prag poznat po dobrom provodu, brojnim tržnim centrima i pivnicama u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvijek !!!!!!

1.dan 29.12. PODGORICA – PRAG
Polazak iz Podgorice u 10 h. Putovanje preko Srbije, Mađarske uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja…

2.dan 30.12. PRAG
Prijepodnevni dolazak u Prag. Po dolasku predviđeno je razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča i to Karlov most, Starogradski trg sa čuvenim astronomskim satom Orloj, obilazak praškog geta –   jevrejska četvrt sa nekoliko sinagoga, Vaclavske namjesti, narodni muzej, Barutni toranj. Slobodno poslijepodne. Naveče je predviđeno fakultativno  krstarenje Vltlavom sa večerom na brodu. Noćenje.

3.dan 31.12. PRAG
Doručak. Dan predviđen za obilazak praškog dvorca na Hradčanima, katedrale Sv. Vita sa kapelom Sv.Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stare kraljevske palate, Vladislavove dvorane, bazilike Sv. Đorđa i Zlatne ulice, čiji izgled nije izmijenjen od XVI vijeka i u kojoj je živio Franc Kafka. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Doček Nove godine!!!Noćenje.

4.dan 01.01. DREZDEN
Doručak. Dan predviđen za fakultativni odlazak u Drezden. Glavni je grad njemačke savezne države Saksonija, u dolini rijeke Elbe,na 20 kilometara od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom Firenca na Elbi, a čuven je i po građevinama iz doba baroka i umjetničkim zbirkama. Najpoznatija obilježja grada su: Opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodična protestantska crkva, dvorska rimokatolička crkva, državni muzej Drezden. Poslijepodnevni povratak u Prag.  Noćenje.

5.dan 02.01. KARLOVE VARI PODGORICA
Doručak. Dan predvidjen za slobodne aktivnosti. Fakultativni cjelodnevni izlet u Karlove Vari (20 € ), najpoznatiju banju srednje Evrope sa čuvenim termalnim izvorima. Posjeta Ruskoj pravoslavnoj crkvi i Mlinskoj kolonadi. Polazak ka Podgorici u popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi pauza.

6.dan 03/01 PODGORICA
Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim časovima. Kraj programa!!!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
Hotel Best Western Amedia 3*** Noćenje

sa doručkom

279 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 90 €

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz autobusom na relaciji Podgorica-Prag -Podgorica, smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3** u Pragu, usluge vodiča za razglede po programu.

U cijenu putovanja nije uračunato:
fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (8,26 €), a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

Hotel Best Western Amedia Praha smješten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. U ponudi ima tihe klimatizovane sobe, bar i besplatan bežični internet.

Sobe imaju savremeno uređen enterijer u toplim nijansama i ukrašene su umjetničkim slikama sa motivima Praga. Sve sobe sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje i kupatilo sa tušem.

Svakog dana u hotelu Amedia Praha služi se doručak na bazi švedskog stola. Kafe i bar u lobiju hotela nudi pivo, koktele i pice, kao i besplatne novine.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 35).
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasoša ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu