Olimp, Meteore, Solun, Ohrid-13 – 22 septembar 2019

  • Destinacija:
  • Trajanje: 10 dana
  • Polazak: 13/09/2019
  • Dolazak: 22/09/2019
  • Cijena: 160€

Planinarenje i turizam

Olimp, Meteore, Solun, Ohrid

13 – 22 septembar 2019

Osvajanje Olimpa, obilazak Meteora, Soluna, Katerinija, kupanje u Egejskom moru, devet ili deset dana s putem.

Cijena: 160 € (Grčka) + 10 (Ohrid) + (13 € noćenje u Pl. domu) + 10 € (osiguranje) + 7 € (opciono, ko želi prigodnu majicu)
Kalkulisano za 35 putnika i veliki autobus uz mogućnost polaska i kombijem ako je manje putnika (prema sadašnjim cijenama goriva).

Ukratko: uspon na Olimp (ukoliko meteo uslovi dozvole), obilazak Meteora, Soluna, Katerinija i još koječega. Smještaj u Paraliji i ako bude – u Ohridu. Planinarenje: dvodnevni uspon, uz 1 noćenje u planinarskom domu Agapitos Spilios na 2100 mnv.

Vodiči: doajen crnogorskog planinarstva Božidar Perović, 10 puta peo Olimp, Časlav Vujotić (nedo(a)jen) 7, i Dušan Pejović (doajen) 7. Očekuju se i drugi iskusni pohodnici čuvene planine.

Smještaj: Paralia, na Olimpskoj rivijeri, ljetovalište Egejskog mora. U prošlosti ribarsko mjesto, danas živi od turizma. Krcato kafe barovima, restoranima, tavernama, buticima i prodavnicama.

Put autobusom ili kombijem, kroz Albaniju. Smeštaj u Paraliji: “Studio” u turističkoj terminologiji jeste dvo, ili tro, krevetna soba sa komplet opremljenim kuhinjom i kupatilom. Apartman su dvije spavaće sobe sa zajedničkom kuhinjom i kupatilom. Ponijeti peškire jer apartmani, kao kategorija, se ne opremaju time. Sobarica ne ulazi, osjećate se kao u svom stanu.
Nisu uračunati obroci: u studijima možemo spremati hranu, a minimarketi posvuda. Hrana kao u našim, možda i povoljnija.

Izleti: Solun – najljepši grad Grčke. Meteorski manastiri, Katerini. Ali je sve podređeno usponu na Olimp, tako da su izleti u danima kad nije vrijeme za uspon. Mogući i drugi izleti – autobus je uz nas sve vrijeme.

Olimp: Na Olimpu ima 46 vrhova viših od 2.000 i 47 iznad 1.000 m nadmorske. Odabranog dana se autobusom ode do Prionia (1100m). Odatle uspon do atraktivnog planinarskog doma na 2100 m. Odatle se krene u osvajanje najviših vrhova Olimpa. Uz Mitikas to su: Skala (2866m], Stefani (2.909) i Skolio (2911m).

Nijesmo uračunali ulaznice na lokalitete (Meteorske manastire).

Ukoliko želite povesti nekoga ko nije rekreativno „najspremniji“, može se popeti s nama do Planinarskog doma Spilios Agapitos i tu sačekati dok osvojimo Olimp i vratimo se do njih, priroda je prekrasna, vidik „raj za oči“ ( http://mountolympus.gr/en/index.php#.VaYO2bVKbBw ). Biće poslije ponosan – savladaće 1000 m visinske razlike u jednom danu i uživati u borovoj šumi u prizoru: Egejsko more i pučina sa 2100 mnv,. Ostali su dani čisti turizam.

Dakle okupljamo se prijatelji i srodne duše radi druženja, obilaska lijepih mjesta uz minimum troškova, i – avanture zvane Olimp.  Ovo je – drugarska tura. Po cijeni troškova, da prođemo za date pare najbolje što možemo.

Na povratku je planiran jedan dan u Ohridu (zavisi možemo li za povoljnu cijenu naći jedno noćenje).

Prijave i info  do 20-og avgusta 2019, po mogućnosti i prije, za što bolji smještaj i bus. Dajete pola sume prijavom (akontaciju), na osnovu toga se rezerviše smještaj i odgovarajući prevoz. Akontacija nepovratna, iskoristićemo da podmirimo troškove autobusa kako bi ostali mogli da idu. Nema ljutnje! Naravno, ukoliko se grupa ne okupi pare se vraćaju. Takođe ćemo vratiti ukoliko se prijavi predviđeni broj ljudi a vi ste odustali.

Ukoliko baš hoćete sami u sobu doplata je 60 €, osim u Pl. Domu, tamo je nemoguće. Ako se niste dogovorili s kim ćete u sobu, onda ćemo vas smjestiti vodeći račun o rodnoj i generacijskoj podudarnosti. Sobe su rijetko dvo (tu ćemo parove ako bude dovoljno soba ili parova 🙂 ), tro, i četvorokrevetne u Paraliji.
U Domu na Olimpu je zajednička spavaonica.

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa! 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu