NOVA GODINA – ISTANBUL – busom

  • Destinacija:
  • Trajanje: 6 dana
  • Polazak: 29/12/2017
  • Dolazak: 03/01/2018
  • Cijena: 159€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

ISTANBUL – NOVA GODINA 2018

6 dana  – autobusom
29.12.-03.01.2018
FIRST MINUTE CIJENA: 159 EURA
za prijave do 15.12.2017

 

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstva – Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Ovaj veliki grad ima površinu od 5700 km², a nastanjuje ga nešto više od 10 miliona stanovnika.

Program putovanja:

1. dan (29.12. Petak) PODGORICA – ISTANBUL (oko 1200 km)
Sastanak grupe na parkingu ispred hotela “City”  u 7.30 sati. Polazak autobusa u 8 sati. Dnevno-noćna vožnja kroz Albaniju i Grcku sa kraćim zadržavanjima za  odmor.

2. dan (30.12. Subota) ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Posle kraćeg odmora info sastanak u holu hotela radi dogovora oko daljeg realizovanja programa. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski dio Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje. NAPOMENA:U zavisnosti od guzve na granicnim prelazima,i duzine puta,panoramsko razgledanje grada moze biti uradjeno odmah. Slobodno vrijeme. Nocenje.

3. dan (31.12. Nedelja) ISTANBUL
Doručak . Odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom ‘Put kroz vrijeme’. Obilazak obuhvata: Sultan Ahmet trg, Plava dzamija, Aja Sofija, Hipodrom(Konstantinov stub, Zmijski stub, Teodosijev stub), Topkapi dvorac. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak naSVEČANI DOČEK NOVE GODINE (krstareći Bosforom).  Nocenje.

4. dan (01.01. Ponedeljak) ISTANBUL
Doručak. Slobodno prijepodne za odmor ili šetnju starim centrom Istanbula. U popodnevnim satima fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske Patrijarsije. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Priprema za još jednu „ludu” noć fakultativnim odlaskom na Tursko veče u nacionalnom restoranu Gar (program sa trbušnim plesom, turskim folklorom i pevačima). Noćenje.

5. dan (02.01. Utorak ) ISTANBUL– PODGORICA
Doručak. Napustanje soba. Fakultativni obilazak jedne od najraskošnijih palata u stilu baroka – Dolma Bahče. Nakon obilaska posjeta nekom od trznih centara  u Istanbulu. Polazak za Crnu Goru u poslijepodnevnim časovima. Vožnja preko Grcke i Albanije sa kracim pauzama za odmor.

6. dan (03.01. Srijeda) PODGORICA
Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 159 eura
Doplata za jednokrevetnu sobu je 60 evra.

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
– prevoz autobusom visoke turisticke klase na navedenoj relaciji;
-3 noćenja sa doručkom u hotelu “Buyuk Paris”sa 3* na Laleliju  http://otelbuyukparis.com/
-Razgledanje prema programu;
-Troškove organizacije putovanja;
-Usluge vodiča za sve vrijeme putovanja.

.
U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
-fakultativni izleti i posjete,
-međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
-docek Nove godine 2018 na brodu na Bosforu –

FAKULTATIVNI IZLETI
● Posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji + krstarenje Bosforom. Cijena: 20 evra (transfer i vodič, ulaznice, brod);
●Posjeta palati Dolmabahce – 25 eura
● Hipodrom + Plava džamija + Topkapi palata + Aja Sofija. Cijena: 45 evra (transfer, ulaznica i vodič);
● Tursko veče. Cijena: 35 evra (večera u nacionalnom restoranu sa programom);Prijava za izlete vrši se prilikom rezervacije, a uplate na licu mjesta. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cijenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate.
Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

Način plaćanja:
-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
– plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE ”ISTANBUL”
● Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Voda: Preporučuje se korišćenje isključivo flaširane vode. Novac: Nova Turska lira 1 TRY=0.4381 evro.

 

Tel.  067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu