NOVA GODINA 2019 – ATINA i METEORI.CIJENA ARANŽMANA: 169,00 €

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 29/12/2018
 • Dolazak: 03/01/2019
 • Cijena: 169€

NOVA GODINA 2019 – ATINA i METEORI

CIJENA ARANŽMANA: 169,00 € / ZA PRIJAVE DO 05. DECEMBRA

TERMIN PUTOVANJA: 6 dana / 29.12.2018 – 03.01.2019.

PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM U CENTRU GRADA, VODIČ

Atina Nova godina 2019. garantuje nezaboravan doček Nove godine u Grčkoj! Atina se često naziva i kolijevka Zapada, mjesto početka čudesne odiseje ljudskog duha prema savremenom dobu.

Bogati arheološki lokaliteti od kojih zastaje dah, sudar Istoka i Zapada, sredozemna kultura, čarobna gastronomska ponuda, temperamentni žitelji toliko bliski svojoj folklornoj muzici i plesu. Atina je glavni grad Grčke i prefekture Atikai,  jedan je od najpoznatijih gradova Evrope.

Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država,i poznati obrazovni i filozofski centar. Vodi se kao jedan od najstarijih gradova svijeta, čija se istorija bilježi preko 3400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini.

Danas u gradu živi preko 3.7 miliona stanovnika. Atina se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. vijeka prije Hrista, kao i začetnicom demokratije.

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN / SUBOTA – 29.12.2018. / PODGORICA – ATINA /

Polazak ispred hotela “City” u poslijepodnevnim satima. Vožnja preko Albanije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi  odmora grupe, noćna vožnja do Atine.

2.DAN / NEDELJA – 30.12.2018. METEORI / ATINA /

Dolazak u Kalambaku u ranim jutarnjim časovima. Obilazak Velikog Meteora, najstarijeg manastira u ovoj jedinstvenoj grupi pravoslavnih manastira – čudu prirode i ljudske volje u neostvarenom i nesvakidašnjem ambijentu. Slobodno vrijeme. Nakon toga nastavaljamo putovanje do Atine. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Odlazak na prvo upoznavanje grada. Noćenje.

3.DAN / PONEDELJAK – 31.01.2018. / / ATINA – PELOPONEZ /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Peloponeza – za sve koji žele da vide mjesta koja su se smatrala centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove godine. Uveče odlazak na neki od gradskih trgova ili u neku od taverni/diskoteka na doček. Noćenje.

4.DAN / UTORAK – 01.01.2019. / ATINA – SUNION /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predviđen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska do Plake (boemska četvrt Atine) gdje možete doživjeti kako se Grci provode uz sirtaki i folklor. Noćenje.

5.DAN / SRIJEDA – 02.01.2019. /  ATINA – PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme do polaska za Crnu Goru.  Predlažemo da posjetite Akropolj. Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cijeli grad, more i luku Pirej. Nakon toga je predviđen polazak za Crnu Goru. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

6.DAN / ČETVRTAK – 03.01.2019. / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim časovima. Kraj programa!

 

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;
 • Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu Marina 3*
 • Razgledanje prema programu;
 • Usluga vodiča za obilaske po programu;
 • Organizacioni i ostali troškovi.

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Troškovi ulaznica, individualni troškovi, room service;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 6,00€);
 • Lokalana turistička taksa koja se plaća na recepciji hotela.

 

Mogućnost plaćanja ratama, sa poslednjom ratom do 10 dana pred polazak;

Mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB, NBL i ATLAS banke;

Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

 Molimo putnike da provjere datum isticanja pasoša ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu