Nezaboravni Vaskrs na Krfu – 179 €

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 16/04/2020
  • Dolazak: 20/04/2020
  • Cijena: 179€

Nezaboravni Vaskrs na Krfu

Cijena: 179 €

 5 dana (3 noćenja) – autobusom

16.04.-20.04.2020.

 

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Vaskrs  se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cijele Grčke, ali i iz cijelog svijeta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mješavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite.

Program putovanja:

1.dan PODGORICA–KRF
Polazak grupe sa parkinga ispred Delta City-a u 19:00 h. Vožnja kroz Albaniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe.

2.dan KRF
Dolazak u Igumenicu i ukrcaj na brod koji plovi do Krfa. Po dolasku obilazak grada uz pratnju vodiča započinje od Espianade sa Listonom, crkve Svetog Spiridona, zgrade Jonske Akademije- tj. prvog grčkog fakulteta,  spomenika Šulenburgu i Stare tvrđave,  palate Sv. Mihaila i Georgija- danas Muzeja azijske umjetnosti, Kapije Sv. Georgija, Biblioteke i zgrade Udruženja čitalaca Krfa, zatim prema Staroj luci pored Vizantijskog muzeja, zgrade Prefekture- rodne kuće  Joanisa Kapodistrijasa prvog upravitelja Grčke. Smještaj u hotel Molfetta Beach 3*** u Guviji. Slobodno vrijeme. Transfer do centra grada uz mogućnost učestvovanja u gradskim svečanim procesijama, litijama, liturgijama i svemu onome što Vaskršnje svečanosti čini jedinstvenim na ovom ostrvu. Noćenje.

3.dan KRF
Doručak. Polazak u 8.00h na glavnu proslavu Vaskrsau gradu i prisustvovanje atrakciji zbog koje turisti iz cijelog svijeta dolaze na Krf, tradicionalno bacanje vrčeva sa balkona i prozora na pločnik. Ovom prilikom možemo vidjeti kako Krfljani slave uz brojne orkestre i horove na mnogim mjestima u gradu, što čitav događaj pretvara u emotivni i vizuelni spektakl koji ćete pamtiti čitavog života. Predviđen je odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovanje svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije. Po završetku ceremonije slobodno vrijeme ili  izlet, jedna vrsta hodočašća, gdje ćemo posjetiti Srpsku kuću i ostrvo Vido  i pokloniti se sjenima mučenika u Plavoj grobnici. U večernjim satima predviđena je poseta lokalnoj crkvi i prisustvovanje ANASTASI (Uskršnja liturgija) . Noćenje.

4.dan KRF
Doručak. Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Slobodno vrijeme za obilazak grada ili fakultativna pojseta do  vidikovca Kanoni, odakle se pruža pogled na  crkvu Bogorodice Vlaherne i ostrva – Pontikonisi, kao i na aerodromsku pistu, gdje avioni slijeću  bukvalno 50 metara od vas. Posjeta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umjetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Nastavak putovanja do prelijepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na sjevero-zapadnoj obali ostrva. Posjeta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na stijeni u neposrednoj blizini. Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u taverni Tripa. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan KRF-PODGORICA
Doručak. Ukrcaj na brod za Igumenicu. Nastavak puta do Janjine i posjeta tržnom centru IKEA kao i radnjama: Jumbo, H&M, Intersport. Nastavak putovanja ka Podgorici. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima. Kraj programa!!!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga  16.04.-20.04.2020  
Hotel Molfetta Beach  3***

www.molfettabeach.com/

 

Noćenje sa doručkom 179 €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 60 €  
     

Agencija zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz autobusom na relaciji Podgorica- Krf – Podgorica, trajekt na relaciji Igumenica – Krf -Igumenica, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato:

U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje (5,00 €), kao ni osiguranje od otkaza putovanja, city takse 1,50 € po danu po osobi.

Srpska kuća-ostrvo Vido -15 €

Ahileon-Paleokastrica -20 €

Grčko veče- 28 €

NAČINI PLAĆANJA:

– avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu