SIGURAN POLAZAK* * A N D A L U Z I J A * * 8 DANA – AVIONOM POLAZAK: 25.04.

 • Destinacija:
 • Trajanje: 8 dana
 • Polazak: 25/04/2017
 • Dolazak: 02/05/2017
 • Cijena: 795€

ORGANIZATOR PUTOVANJA

Gallileo Travel
Tel:+382 67 860 380
Tel: 067/407 230

E-mail: [email protected]


SIGURAN POLAZAK
PRVOMAJSKI PRAZNICI

ANDALUZIJA

GRANADA – KORDOBA – SEVILJA – MALAGA

8 DANA – AVIONOM, Polazak: 25.04.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 795€ (sa svim taksama)

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge čuvene pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je slikara velikana, Pabla Pikasa i Velaskeza. Jedinstveno je mjesto gde se susreću istok i zapad u egzotičnoj mješavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture. Vodič na putovanju Dimitrije Nastić, autor knjige “U vrtovima Andaluzije”

1.dan utorak 25.04.2017. PODGORICA – MADRID – KORDOBA Sastanak putnika na dogovoreno mjesto u 06.30h. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Madrid u 10.35h. Dolazak u Madrid u 13:30h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Kordobe. Putovanje autoputem u dužini od 395 km. Po dolasku smještaj u hotel EXE Ciudad de Cordoba 4*. Slobodno vijeme. Šetnja do istorijskog centra. Noćenje.

2.dan KORDOBA-SEVILJA
Doručak. Obilazak Kordobe grada u srcu ruralnog dijela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Obilazak Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka–poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vjekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Slijedi šetnja starim dijelom grada. Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku. Potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bile modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim  unutrašnjim dvorištem (patio). Nakon kraće pauze nastavak putovanja kroz žitnicu Španije i nepregledne zasade maslina do Sevilje, grada koji je osim po svojoj burnoj istoriji poznat i po festivalskoj atmosferi. Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Ona je i grad Don Huana i Karmen, Seviljskog berberina i flamenka. Vožnja od 140 km. Smještaj u hotelu Derby 3*, fantastična lokacija hotela, u srcu starog grada. Noćenje.

kordoba_hiszpania.jpg__800x430_q85_crop_subsampling-2_upscale

3.dan SEVILJA
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara… La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan SEVILJA.
Doručak. Dan za idividualne obilaske i uživanje u Sevilji. Preporučujemo da posjetite Kraljevsku palatu i vrtove Alkazara, Muzej Lijepih umetnosti, Bolnicu milosrđa, Pilatovu kuću i mnoge divne barokne crkve. Sevilja je svakako najljepši grad na ovom putovanju. Cilj nam je da ga doživite na najbolji način, a u ovom danu možete da uživate onako kako Vi želite, lokacija hotela Vam svakako to omogućava… Uveče fakultaivni odlazak na flamenko. Noćenje.

5.dan SEVILJA-RONDA- SETENIL- BENALMADENA (oko 230 km) Doručak. Vožnja planinskim predjelima ka Rondi koja se uzdiže na 750 m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija visine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak Ronde, grada koji je poznat i kao mjesto rođenja koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji, izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero su sredinom XVIII vijeka propisali pravila borbe sa bikovima koja su uz manje dopune ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posetioci Ronde. Nastavak putovanja prema planinskom vijencu putem sa serpentinama odakle se pruža predivan pogled na udaljena, bijela španska sela, koja se kao mrlje pojavljuju na obroncima planinskih visova. Odlazak do Setenila, bajkovitog mjesta gdje su posebno interesantne kuće koje su rađene uz stijene,… Šetnja i slobodno vrijeme za ručak. Put se dalje spušta prema Kosta del Sol. Smeštaj u hotel Hotel Alay 4* u mjestu Benalmadena, ljetovalište udaljeno 24 km od Malage. Slobodno vrijeme Noćenje.

SEVILJA-1

6.dan MALAGA-GRANADA
Doručak. Odlazak do Malage. Panoramsko razgledanje Malage, španskog lučkog grada, smještenog na obalama Mediterana, s brojnim tragovima istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mjesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i po parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vjekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, Katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Polazak za Granadu, putovanje od 130 km Dolazak u najposećeniji grad Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Smještaj u hotel Carmen 4*Noćenje

6.dan GRANADA
Doručak. Obilazak Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX vijeku kao otmena palata mavarskih kalifa. Razgledanje mešuara (sudnice), šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti. Razgledanje privatnih odaja kalifa: Dvorište lavova, sala dvije sestre, sala Abenseraha… fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife. Povratak u centar grada šetnjom. Slobodno vrijeme. Nastavak obilaska starog dijela grada, Krajevske kapele u kojoj su sahranjeni Španski kraljevi (Fernando i Izabela). Slobodno vrijeme. Polzak za Madrid, noćna vožnja.

8.dan 02.05. MADRID-PODGORICA
Dolazak na aerodrom u Madridu oko 04.00h. Polijetanje iz Madrida za  Dubrovnik u 07:00h. Po slijetanju u 09:55h, nastavak putovanja do Podgorice.

201412-a-decoder-madrid

U cijenu aranžmana je uračunato:

 1. prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Madrid-Dubrovnik, aero takse
 2. transferi autobusom Podgorica – Aerodrom Ćilipi – Podgorica
 3. svi opisani transferí i vožnje Madrid – Andaluzija – Madrid
 4. hotelski smještaj na bazi noćenje sa doručkom u: Kordobi hotel EXE Ciudad de Cordoba 4*, Sevilji hotel Derby 3*, Benalmadena hotel Alay 4*, Granadi hotel Carmen 4*
 5. obilasci prema programu, usluge vodiča Dimitrija Nastića i lokalnih vodiča
 6. troškovi međunarodnog osiguranja, ulaznice za Alhambru. 

U cijenu aranžmana nije uračunato:
odlazak na flamenko, ulaznice za lokalitete, hotelske takse

Po rezervaciji, agencija poklanja knjigu “U vrtovima Andaluzije ” autora Dimitrija Nastića

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GALLILEO

T.A. GALLILEO

tel. 067 860 380

067 407 230

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu