Moskva – St. Peterburg BIJELE NOĆI

 • Destinacija:
 • Trajanje: 7 dana
 • Polazak: 09/06/2017
 • Dolazak: 15/06/2017
 • Cijena: 857€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]


Moskva – St. Peterburg

BIJELE NOĆI

7 dana

Termin: 09 – 15. 06. 2017.

23-29.06.2017.

GRATIS – PANORAMSKA RAZGLEDANJA OBA GRADA

SMJEŠTAJ U MOSKVI – CENTAR GRADA, HOTEL 5*

CIJENA : 857€

1.dan22/23.jun –PODGORICA- MOSKVA

Let iz Podgorice u 21:30 h. Okupljanje  grupe na aerodromu u  Beograd u 04:30 h.Let za Moskvu JU 650 u 06.30h. Obrok u avionu. Dolazak u Moskvu u 10.15h. Nakon pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga i ulaska u autobus, ide se na PANORAMSKO RAZGLEDANJE MOSKVE.

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u pratnji stručnog vodiča. Trajanje ekskurzije – 3 sata. Moskvu je 1147. god. osnovao knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu 1000 km². Smještena je na 7 brežuljaka. Videćete Crveni trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Mosfiljmovskuju ulicu u kojoj se nalazi većina ambasada i Mosfiljm (ruski Hollywood), veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobjede, sedam kula iz doba Staljina i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu Moskve. Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Metro tura u večernjim časovima. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan – MOSKVA

Doručak. Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svijetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsjedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smjeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu vidjeti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.

Fakultativno: posjeta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX vijeka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX vijeku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan – MOSKVA

Doručak. Fakultativno: Posjeta Sergijevog Posada. Sergijev Posad je udaljen 70km od Moskve (bivši Zagorsk), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Sergijevotroička lavre.

Fakultativno: Pojseta panorami Borodinske bitke sa vodičem i transferom. Muzej je posvećen Otadžbinskom ratu iz 1812. god. Rusa protiv Napoleona. Tu se mogu vidjeti: centralni eksponat – Panorama Borodinske bitke, kolekcija ličnih stvari učesnika rata, oružja, živopisnih grafika, rijetkih knjiga itd. Muzej je 2011. god. rekonstruisan. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan – MOSKVA – ST.PETERBURG

Doručak ili lanč paketi. Transfer do željeznićke stanice. Jutarnji voz za St.Petreburg. Tačno vrijeme polaska za Peterburg će se znati kada bude objavljen raspored, a to je mesec dana prije puta (okvirna satnica 08.30-09.30h). Po dolasku na željezničku stanicu u St.Peterburgu ide se na PANORAMSKO RAZGLEDANJE ST.PETERBURGA.

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u trajanju od 3 sata uz pratnju stručnog vodiča na nasem jeziku.

St.Peterburg je jedan od najljepših gradova na svijetu i broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti rijeke Neve. Kroz grad prolazi 93 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712-1918. god. bio je glavni grad Rusije. St.Peterburg je osnovao 1703. god. ruski car Petar I, a grad je dobio ime po Apostolu Petru – zaštitniku grada. Obilaze se Vasiljevsko ostrvo sa čuvenom zgradom „Berze“, Univerzitetska obala, Bronzani konjanik – spomenik posvećen imperatoru Petru I, Isakijevski trg sa Isakijevskom crkvom, Ljetnja bašta sa Ljetnjim dvorcem čija je gradnja započeta 1704.god., krstarica „Aurora“ koja predstavlja spomenik ruskoj floti, Smoljnij sabor, Aleksandro-Nevska lavra, Nevski prospekt sa Kazanskim saborom iz 1801. god., Crkva Spasa na krvi, sagrađena na mjestu ubistva Aleksandra II, kuća Petra I – prvo petrogradsko zdanje, Petropavlovska tvrđava koja je sagrađena radi odbrane od napada Šveđana.

Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: vožnja rijekama i kanalima. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Carsko selo. Nalazi se na 30km od St.Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na čiju je dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. god. je otvorena Ćilibarska soba.

Fakultativno: Posjeta dvorcu Jusupov. Ruska aristokratija je bila vrlo bogata. To se vidi i u njenim dvorčevima u carskoj prijestonici. Među njima je porodica Jusupov, koja je bila jedna od najbogatijih. Sve što smo čitali u romanima Tolstoja, Dostojevskog i drugih ruskih klasika, možemo ovde videti: saloni za prijem gostiju, privatne sobe za svako doba dana i svaku aktivnost posebno. Tu je jedno od najljepših privatnih pozorišta u Evropi, za koje je suprug britanske kraljice rekao da je nešto najljepše što je vidio u životu. Dvorac obiluje plesnim dvoranama, galerijama, sobama za prijem sa svilom na zidovima.

Povratak u hotel. Noćenje.

 6.dan – ST. PETERSBURG

Doručak. Fakultativno: Petergof ili Petrov dvorac – nastao je početkom  XVIII vijeka, udaljen od St.Peterburga 34km. Čuven je po fontanama, očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim statuama.

Fakultativno: Ermitaž. Ekaterina II je 1764. god. kupila 225 slika holandskih i flamanskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. U muzeju se nalazi više od 3 miliona predmeta čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Ermitaž je smješten u 5 zgrada: Zimski dvorac (bivša zimska rezidencija ruskih imperatora gde je sačuvano mnogo veličanstvenih enterijera), Mali Ermitaž i Stari Ermitaž (zgrade koje su sagrađene u vrijeme Katarine II za njenu kolekciju slika), Novi Ermitaž (sagrađen je u vrijeme imperatora Nikolaja). Ekskurzija traje do 3h.

Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan – ST. PETERSBURG PODGORICA

Doručak. Transfer do aerodroma, let za Beograd JU 671 u 11.05h. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 12.55h.

Let za Podgoricu u 13:20 h.

 

 

 

Hoteli:

U Moskvi „5*“

U St.Peterburgu „4*“

DBL 857

 

Doplata za jednokrevetnu sobu – 195 EUR.

 

POPUSTI:

 • Djeca od 0-2 godine plaćaju 38 eura taxu u pratnji dvije odrasle osobe. (Nemaju svoje sjedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Djeca od 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe-plaćaju 700 eura. (Imaju svoje sjedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cijenu aranžmana -857 eura.

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Podgorica-Moskva//St.Peterburg-Podgorica,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Vozna karta Moskva – St.Peterburg,
 • Transferi u Moskvi: aerodrom-hotel, hotel-ž.stanica i asistencija vodiča prilikom smještaja,
 • Transferi u St.Peterburgu: ž.stanica-hotel,hotel-aerodrom i asistencija vodiča prilikom smještaja,
 • Smeštaj u hotelu „GOLDEN RING“ 5*, u Moskvi i u hotelu „MOSKVA“ u St.Peterburgu, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga sa transferima.
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO

 • Fakultativni programi,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 149 € po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promjeni). Djeca od 0-2 godine ne plaćaju aerodromske takse, djeca od 02-12 god. plaćaju aerodromske takse.
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi 15 €,
 • Individualni troškovi.

 

NAPOMENE:

 

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.

 

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Putnici koji posjeduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavijesti putnike najkasnije pet dana prije početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.

 

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

 

MOSKVA 10 putnika ST.PETERBURG 10 putnika
Metro tura 22 Jusupov 35
Kremlj + Oružana palata 56 Ermitaž 38
Sergijev posad 38 Puškin 45
Panorama Borodinske bitke 29 Petergof gornji i donji park 49
Tretjakovskaja galerija 30 Rijeke i kanali 29
       

*U cijenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

*Ekskurzija – vožnja rijekama i kanalima u Peterburgu zavisi od vremenskih prilika.

 

 

Fakultativni izleti: Redoslijed i trajanje fakultativnih izleta su podložni promjenama, nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

 

Opis hotela „GOLDEN RING“, ***** Moskva

Adresa: Smolenskayja br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaja. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na sajtu

http://www.rtours.rs/sr/hotel-zolotoe-koljco-moskva/

 

Opis hotela „MOSKVA“, ****, St.Peterburg

Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.

Metro: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel pruža sledeće usluge: biznis centar, parking, sef, bankomat, restoran, bar, kafe, noćni klub, kazino, bioskop, frizer, đakuzi, sauna, apoteka, pošta.

Svaka soba ima: TV, telefon, frižider, kupatilo, elektronsko zatvaranje vrata, mini bar, sef, satelitsku TV, internet. Fotografije i opis hotela možete pogledati na sajtu

http://www.rtours.rs/sr/hotel-moskva-sankt-peterburg/

 

MOGUCNOST PLACANJA NA  3,6,9,PREKO HIPOTEKARNE BANKE

ILI U AGENCIJI DO POLASKA.

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije Panettours

T.A. PLANET TOURS

tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu