MINSK/BJELORUSIJA

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 02/06/2018
 • Dolazak: 06/06/2018
 • Cijena: 399€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

MINSK/BJELORUSIJA

PRIJESTONICA ČISTOĆE I MIRA!

Termin: 02.06 – 06. 06. 2018.

5 dana / 4 noćenja

CIJENA   399 €

 

 

Minsk je glavni i najveći grad Bjelorusije. Prema popisu iz 2012. u gradu je živjelo 1.885.067 stanovnika. Minsk je ujedno i sjedište Zajednice nezavisnih država. Nalazi se na nadmorskoj visini od 280,4 metara i prostire se na oko 305,47 km²

02.06. TIVAT – MINSK  Sastanak grupe na aerodromu Tivat dva sata prije leta. Let za Minsk BRU__  u __h. Dolazak u Minsk u __. Nakon pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga i ulaska u autobus Panoramsko razgledanje grada autobusom, uz pratnju stručnog vodiča na našem jeziku.

Trg pobjede je centar Minska, gdje se nalazi obelisk visok 38 metara s prikazima borbe. Ovdje je i vječiti plamen koji gori od 1954. godine, kao i ulaz u metro, koji je impresivan. Trg se ranije zvao Lenjinov, a na njemu se nalaze zgrade Univerziteta, Vlade, Pošte i podzemni šoping centar.

Nacionalna Opera i Balet Bjelorusije otvoreni su još 1933. godine. Zgrada je u stilu konstruktivizma, a godišnje se ovdje održi 240 predstava.

Bjeloruski državni cirkus je legendaran. Bio je prvi u SSSR-u, veoma cijenjen, i neprestano je na turnejama. Nastupaju pravi umetnici, a karte se kupuju mjesecima unaprijed.

I u Minsku postoji Gorki park, prelijepa zelena oaza u kojoj se nalazi poznati “točak” s kojeg se pruža lijepa panorama.

U Minsku postoji mnoštvo pravoslavnih hramova, a u samom centru kraj rijeke Svislač je Crkva Svetog duha. Lijepa je i Crkva Marije Magdalene, sa okruglim kupolama. Najstarija je Crkva Svetog Petra i Pavla, iz 1612. godine. Crkva Svetog Simeona i Helene (poznatija kao katolička crkva) jedna je od najslikanijih građevina. Komunisti su je pretvorili u bioskop i filmski studio.

Ostrvo suza je malo i tiho mjesto na rijeci Svislač usred grada, gdje se nalazi kapela podignuta u slavu bjeloruskih vojnika koji su se borili u Avganistanu. Do ostrva se stiže malim mostom.

Nacionalna biblioteka je pravi arhitektonski dragulj, a i noću je prelijepo osvijetljena. Ima 23 sprata i vidikovac, a u njoj se nalazi 14 miliona knjiga na ruskom.  Cijene u restoranima su veoma povoljne. Noćenje

03.06. MINSK  Doručak. Fakultativno: Tematska ekskurzija u Muzejski kompleks starih nacionalnih zanata i tehnologijaDudutki. Očekuje Vas zanimljivo putovanje sa zanimljivim sadržajem i atrakcijama, uključujući degustaciju hrane i pića. Probaćete svježi domaći hljeb sa maslacem i čaj od trava kod mlinara, med kod botaničara i, naravno, poznatu bjelorusku slaninu i kupus! Majstor obrade drveta, grnčar i kovač podijeliće tajnama svog majstorstva i provešće pravi master-klas.

Fakultativno:  Eskurzija na “Staljin Liniju”. ( 28 km udaljen od Minska)

Kulturno-istorijski kompeks “Staljin Linija” je posvećen herojskoj odbrani bjeloruske zemlje od nacističkih okupatora. Glavna tema kompleksa – istorija pripreme države za zaštitu od mogućeg napada.Noćenje.

04.06. BREZINSKI REZERVAT Doručak.

Fakultativno: “Berezinski prirodni rezervat”

Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i ima veliki značaj za Evropu, s obzirom da su ovdje prisutna 4 tipa ekosistema: šuma,livade, prirodne vodene akumulacije,močvare. Mnoštvo unikatnog rastinja i životinja, neke od njih su unešene u CRVENU KNJIGU. U Šumskom zoološkom vrtu, na rastojanju od svega par metara, možete vidjeti medvjeda, bizona, losa, risa. Ručak u kompleksu.

Fakultativno: Ekskurzija “Fabrika Belaz “

U toku trajanja ekskurzije upoznaćete se sa istorijom fabrike, gdje se rađaju bjeloruske mašine-giganti. Ovdje će svako moći da vidi ponos domaće autoindustrije. BELAZ – jedan od najkrupnijih svjetskih proizvođača rudarske tehnike.Jedan od kamiona je težak 450 tona – jedini koji se dva puta našao u Ginisovoj knjizi rekorda.

Danas je BELAZ ne samo brend tehnike, već i marka-simbol nezavisne Bjelorusije. Posjetićete muzej slave Belaza, provozati se po širokim prospektima grada Belaza…. Takođe napraviteće mnoštvo upečatljivih fotografija sa mašinama gigantima, gdje je svaki točak viši od prosječnog odraslog čovjeka.

 Povratak u hotel. Noćenje.

05.06. MINSK-MIR Fakultativno: Ekskurzija “Mistične tajne porodice Radzivillov”. Ovaj dan će vas zadiviti veličinom  i snagom legendarne plemićke porodice. Očekuje vas veličanstveni srednjevjekovni Mirski zamak, a u mjestu Nesvize – blistavi kompleks dvoraca XVI-XIX vekova – rezidencija Kneza Radzivillov. Polazak u mjesto Mir (cca 90 km). Moći ćete osjetiti moć Mirskog zamka, dodirnuti njegove stare zidine i osjetiti duh prošlih epoha.

Ručak. Polazak u Nesviz (cca 30 km) gdje ćete osim prelijepog Kompleksa dvoraca i parkova vidjeti i Kostel Bozego Tela – prvi u istočnoj Evropi Hram u stilu baroknom stilu, gdje se nalazi grobnica vlasnika zamka, druga po veličini u Evropi poslije grobnice Gabsburgov! Oba zamka su pod zaštitom UNESCO-a.

06.06. MINSK -TIVAT Doručak. Transfer do aerodroma, let za Tivat BRU___ u ___h. Obrok u avionu. Dolazak na aerodrom Tivat u ___.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
WILLING HOTEL 3* Noćenje

sa doručkom

399 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 340€

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

 

POPUSTI:

 • Djeca od 0-2 godine plaćaju 42 EURA taxu u pratnji dvije odrasle osobe. (Nemaju svoje sjedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Djeca od 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe-plaćaju 399 EURA. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cijenu aranžmana.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Tivat-Minsk-Tivat
 • Prtljag 20 kg zajedno sa ručnim prtljagom. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Transferi aerodrom-hotel-aerodrom,
 • Smještaj u hotelu „WILLING HOTEL“ 3* u centru grada, dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Minska
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Tivat i nazad,
 • Fakultativni programi,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 42 EURA po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promJeni). Djeca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 42 EURA,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Bjelorusije je obavezno i kupuje se kod nas u agenciji i iznosi 5 eura.
 • Individualni troškovi.

 

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Mole se putnici da provjere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska u agenciji gdje su kupili aranžman.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja kao I zamene Hotela na isti ili visi nivo uslijed nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 12) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavijesti putnike najkasnije pet dana prije početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Za državljane Crne Gore neobhodno je sa sobom imati voucher hotela za ulazak u zemlju. Vaucher dostavlja organizator putovanja.

 

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

 

MINSK 10 putnika
“Dudutki” 45 eur
“Misticne tajne porodice Radzivillov” 85 eur
“Staljin Linija” 55 eur
“Fabrika Belaz “  

55 eur

 
“Berezinski prirodni rezervat” 85 eur

 

*U cijenu je uračunat vodič, autobus ,ulaznice i ručak.

Fakultativni izleti: Redoslijed i trajanje fakultativnih izleta su podložni promjenama, nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

 

Prijava na izlete i plaćanje istih je moguće u agenciji.

Prijava na izlete na licu mjesta – bez garancije cijene i mjesta.

 

Opis hotela

Opis hotela „WILLING HOTEL“, *** Minsk

Adresa: ul.Lenina br. 5, Minsk. Hotel se nalazi u Centru grada.

Fotografije i opise možete pogledati na sajtu  https://willinghotel.by/

 

 • Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

 

Tel. 067 062 888

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu