MINHEN-SALZBURG – BEČ

 

MINHEN-SALZBURG – BEČ

29.04-05.05.2020.

CIJENA: 489 EUR

(7 dana, 6 noćenja) – avionom

Wizz air-om (prijepodnevni odlazak, poslijepodnevni povratak)

 

Minhen, kulturni i ekonomski centar Bavarske, jedan je od najlepših gradova Njemačke. Danas je domaćin Oktobarfesta, najpoznatijeg festivala piva. Za Minhen se može reći da je prestonica životnog stila. Čuvena zvona dio su Minhena kao i pivnica Hofbrojhaus i Frauenkirhe, simbol grada. Šetnja po pijaci Viktualienmarkt, praznik je za čula. Stanovnici Minhena su ponosni na svoje muzeje od kojih se izdvaja Njemački muzej, najveći muzej tehnike i prirodnih nauka na svijetu, dok je Allianz arena jedan od najljepših stadiona na svijetu…

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mjesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog svijeta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši, može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prijestonice svijeta u kojoj su živjeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta…

 

 

1.dan PODGORICA – MINHEN  Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 09:00 h. Let za Minhen ( Memmingen) u 10:35 h. Dolazak u Minhen u 12:25 h. Transfer do hotela uz obilazak grada u pratnji stručnog vodiča : Marien plac, Rathaus, Bogorodična crkva, Katedrala… Smještaj u hotel. Zajednička posjeta nekoj od čuvenih minhenskih pivnica. Noćenje.

2.dan MINHEN – LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN Doručak. Fakultativni obilazak dvoraca Linderhof i Nojšvanštajn. Posjeta najmanjem od tri kraljevska dvorca  Linderhof, koji je sagradio kralj Ludwig II tokom 19. vijeka kao lovački dom. Izgrađen je u francuskom stilu rokoko. Vođena tura u pratnji specijalizovanog vodiča za razgledanje dvorca . Kraća vožnja do Nojšvanštajna. Na prilazu Nojšvanštajnu, brzo će postati jasno zašto je ovaj veličanstveni dvorac u neo-romaničkom stilu, dvorac koji je najviše poznat u svijetu i vrhunac naše posjete dvorcima bavarske. Čini se kroz izmaglicu kao nešto iz bajke, a ako Vam se sve to čini vrlo poznato, to je zbog toga, jer je dvorac bio je inspiracija za Diznijev “Dvorac uspavane ljepotice”. Obilazak dvorca. Povratak u Minhen. Noćenje.

3.dan MINHEN Doručak. Slobodno vrijeme za individualni razgled grada i šoping. Noćenje.

4.dan SALZBURG – BEČ  Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Salzburg. Razgledanje grada u pratnji vodiča: vrt Mirabel, Katedrala, Mocartov trg, Linzergrasse, Mocartova kuća i muzej… Slobodno vrijeme u centru grada do polaska za Beč. Dolazak u hotel. Noćenje.

5.dan BEČ Doručak. Panoramski obilazak grada: dvorac Belvedere, Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofbruk, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, novi dio grada Uno-city, dunavski toranj… i šetnja kroz prvi becirk – Kertner ulicu. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje. 

6.dan BEČ Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativna pojseta Šenbrunu. Šenbrun, nekadašnja ljetnja rezidencija carske porodice, smatra se jednom od najljepših baroknih palata u Evropi, u kojoj su boravili moćni vladari Austrougarskog carstva. Stanovnici ovog zamka bili su Marija Terezija, Mocart (kao gost), Franc Jozef… Danas je, zbog svog istorijskog značaja, jedinstvene gradnje i veličanstvenog nameštaja, Šenbrun dio UNESCO kulturne baštine. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan BEČ-TIRANA-PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma i let za Tiranu u 18:10 h. Po slijetanju u Tiranu, transfer do Podgorice. Kraj programa.  

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga
Hoteli sa 3*** Noćenje

sa doručkom

489€
Doplata za jednokrevetnu sobu 105 €

 

  • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

 

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Memmingem  i Beč -Tirana, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, autobuski prevoz po programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja. Avio takse. Rucni prtljag 10 kg 55x40x23.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: Kofer do 20 kg ( 64 € ), fakultativni  izleti i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (8,26 €), kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

VAŽNE NAPOMENE:

  • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami
  • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.


OPŠTE NAPOMENE:

Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš koji važi najmanje 3 mjeseca od datuma povratka sa putovanja. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.

  • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 30).
  • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

 

NAČINI PLAĆANJA:

– avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom). 

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu