MILANO – VERONA – BOLONJA – MIRABILANDIA- 10.07.2019 – 15.07.2019.

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 10/07/2019
 • Dolazak: 15/07/2019
 • Cijena: 479€

MILANO – VERONA – BOLONJA – MIRABILANDIA

Cijena: 479 €

 10.07.2019 – 15.07.2019.

(6 dana, 5 noćenja) – avionom

 (poslijepodnevni odlazak, poslijepodnevni povratak)

 

Milano je u svijetu simbol modne prijestonice, raja za šoping, fudbalske prijestonice, internacionalne opere i dinamičnog noćnog života. U Italiji je Rim simbol stare Italije, a Milano nove Italije. Đenova predstavlja najveću luku u Italiji čije gradsko jezgro je na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Jedan od najstarijih italijanskih gradova, grad u kome je rođen Kristofer Kolumbo, danas, pored svojih starina privlači turiste i modernim građevinama (tržnim centrima, pomorskim muzejom sa najpoznatijim akvarijumom u svijetu, botaničkom baštom)

Bolonja je najpoznatija po Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi, veoma cijenjenom i poštovanom danas. Kao stari univerzitetski grad ona je i dalje meta mnogih studenata zbog njene tradicije i kulturnog bogatstva. U ovom gradu danas studira oko 100.000 studenata ili četvrtina gradskog stanovništva. Kao grad sa najvećim sačuvanim starim gradskim jezgrom u državi i nizom vrijednih građevina i ambijenata Bolonja je i važno turističko odredište u Italiji.

1.dan PODGORICA – MILANO  
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 17:00 h. Let za Milano u 18:35 h. Slijetanje u Milano u 20:30 h.Transfer do hotela. Noćenje.

2.dan MILANO  
Doručak. Polazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava panoramskim razgledanjem utvrđenja porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan LUGANO – KOMO  
Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. U povratku ka Milanu odlazak do jezera Komo.  Jezero Komo je treće po veličini jezero u Italiji.  Nalazi se na samom sjeveru zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mjesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svjetskog džet-seta:  Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mjesto izuzetnom turističkom atrakcijom. Mogućnost fakultativnog organizovanja vožnje feribotom (ili brodićem) po jezeru, u zavisnosti od vremenskih uslova. Slobodno vrijeme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Povratak u Milano. Noćenje.

4.dan VERONA – BOLONJA
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak ka Veroni .Obilazak najvećih znamenitosti grada: Trg Bra, Rimska Arena, El Liston, palata Barbieri, Via Mazzoni, Trg Bilja (Erbe), palata Mafei, Domus Mercatorum, toranj Lamberti, “Berlina”, Stub srama, Trg Sinjorija sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća sa čuvenim balkonom i statuom. Slobodno vrijeme i polazak ka Bolonji. Obilazak Bolonje: Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevijekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore..Smještaj u hotel.Noćenje.

5.dan BOLONJA – MIRABILANDIA
Doručak. Fakultativno – zabavni park MIRABILANDIA. Po dolasku do zabavnog – tematskog parka pratilac grupe kupuje ulaznice i uvodi grupu u zabavni park. Cjelodnevni provod u parku Mirabilandia. Ponovno okupljanje kraj autobusa u 18 sati. Povratak u hotel. Noćenje..

MIRABILANDIA je podijeljena na tematske djelove: Divlji zapad (najnoviji dio), Bimbopoli (za najmlađe), Dinoland (zemlja dinosaurusa), Route 66 (izvorna USA), Adventureland (za tinejdžere i odrasle).

Od atrakcija izdvajamo: Divertical (water-coaster), Reset, Raratonga, Dead Town, iSpeed (ubrzanje od 0 km/h do 100 km/h u samo 2,2 sekunde), Katun, Master Thai, Rio Bravo, 24 ore di Mirabilandia, Aquaqua, Aquila tonante, Autosplash, Bicisauro, Blu River, Brontocars, Buffalo Bill, Rodeo, Campo Siux – Fort Alamo, Carousel, Colazione da Papere, Euro Wheel, Fantasyland, FLYING Arturo, Geronimo, Gold digger, La Casa Matta, Leprotto Express, Mini Rapide, Mira Express, MonoSauro, Music, Oil Tower 1 & 2, OttoLand, Raptotana, Reptilium, Rexplorer, Santa Fe Express.

6.dan BOLONJA – PODGORICA
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 16:10 h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 17:40 h. Kraj programa.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
Hoteli sa 3*** Noćenje

sa doručkom

479 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 125 €

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Milano, Bolonja – Podgorica, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje)u Milanu,dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** na bazi 2 noćenja sa doručkom u Bolonji. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Ručni prtljag 10 kg dimezija 55x40x23.

U cijenu putovanja nije uračunato:
Kofer do 20 kg (64 €) fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (4,60 €), a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Lugano – jezero Komo …………………………. 65€

Mirabilandia …………………… 75 €

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami
 • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 25 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 25 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije.

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa! 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu