MILANO & TORINO & LUGANO & KOMO & SIRMIONE & GARDA 1. MAJ

  • Destinacija:
  • Trajanje: 6 dana
  • Polazak: 28/04/2017
  • Dolazak: 03/05/2017
  • Cijena: 179€

ORGANIZATOR PUTOVANJA

Gulliver Travel

Mob: 067 860 380
Tel: 067/407 230

E-mail: [email protected]


MILANO & TORINO & LUGANO & KOMO & SIRMIONE & GARDA

1. MAJ

6 DANA – 179,00 € 

28.04 – 03.05.2017.

(PREVOZ + HOTELSKI SMJEŠTAJ SA DORUČKOM + VODIČ) 

 

Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1,3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umjetnika, fotografa, manekena. Milano je moderan grad sa starom dušom; ima stari dio grada sa zanimljivim građevinama i palatama, zbog čega privlači brojne turiste. Smatra se „privrednim srcem“ Italije; svjetski je poznat privredni, modni i medijski centar.

Dobrodošli u grad ljubavi! Dobrodošli u grad romantike! Dobrodošli u Veronu!U sjevernoj Italiji, u pokrajini Veneto, na površini od 206 km2, nalazi se omiljena turistička destinacija, središte Šekspirove poznate drame „Romeo i Julija“ – Verona. Veo misterije nadvija se nad Veronom: detalji rane istorije nisu poznati, kao ni porijeklo njenog imena. Ali, ono što je vidljivo jeste da je Verona grad sa dugom istorijom, pun zanimljivih građevina i trgova, okružen zidinama. Zbog toga je poznata i kao „mali Rim“.

Jezero Komo je dio čuvene regije Lombardija i predstavlja jedno od najromantičnijih mjesta cijele Italije. Nalazi se između Milana i Švajcarske i predstavlja prirodnu granicu sa Švajcarskom. Njegova magična kombinacija Mediterana i alpskih vrhova, specifična arhitektura vila i kuća, drveni dizajn kao i tradicionalna i romantična vožnja brodićem po jezeru, privlači godišnje veliki broj turista iz svih krajeva svijeta.

Jezero Garda se nalazi u sjevernom dijelu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Najveće je jezero u Italiji. Zbog blage klime, prirodnih ljepota, obala prepunih malih gradića i sela koja dodaju šarm na već postojeće prirodne ljepote, predstavlja idealno mjesto za odmor, uživanje u svježem vazduhu i prelijepom pejzažu. Posjetioce fasciniraju brojne atrakcije i istorijski spomenici, smješteni u gradu Garda, antičkom utvrđenom gradu Sirmione, gdje se nalazi zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjevjekovne odbrambene luke, i drugim gradićima u okolini jezera. Kulinarska tradicija jezera dosta je bogata a veliki izbor specijaliteta može se probati u njegovim simpatičnim restoranima. U blizini jezera, u gradiću Castel Nuovo, nalazi se Gardaland, najpoznatiji zabavni park u Italiji.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / PETAK – 28.03.2017. / PODGORICA /

Polazak iz Podgorice u 11:45h ispred hotela “City”. Dnevno noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim pauzama za odmor i osvježenje.

2. DAN / SUBOTA / 29.04.2017. / MILANO /

Dolazak u Milano oko podneva. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na prvo upoznavanje Milana ( metro + pješačka tura ) modnog, privrednog i medijskog centra Italije i glavnog grada pokrajine Lombardija u pratnji turističkog vodiča: dvorac Sforca – Viskonti, Trijumfalna kapija, trg Trgovaca, Duomo, pokriveni pasaži – galerija Vitora Emanuela,Skala. Slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme. Priprema za doček Nove godine. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / NEDELJA / 30.04.2017. / TORINO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili fakultativni odlazak za Torino. Torino je prijestonica pokrajine Pijemont, nekadašnje kraljevsko središte dinastije Savoj sa raskošnim bulevarima i palatama… Po dolasku u Torino slijedi panoramsko razgledanje grada: rijeka Po, park i dvorac Valentino, Borgo Mediovale – rekonstruisano srednjovjekovno seoce, sjedište kompanije „Fiat“… Pješački obilazak istorijskog centra grada: trg Sv. Karla sa crkvama bliznakinjama, trg Kastelo sa Kraljevskom rezidencijom dinastije Savoj, palata Madama, Mole Antonianela – čuvena kupola, jedan od simbola Torina. Slobodno vrijeme. Polazak za outlet “Vicolungo” jedan od najvećih i najpoznatijih outlet centara u Italiji. Slobodno vrijeme za šoping. Povratak za Milano. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN/ PONEDELJAK / 01.05.2017. / KOMO I LUGANO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili odlazak na fakultativni izlet za Komo i Lugano. Dolazak u Komo. Razgledanje grada: staro gradsko jezgro, Piazza Cavour, Katedrala, Vila Olmo, Piazza San Fedele… Vožnja brodom po jezeru. Jezero Komo je jedno od najljepših jezera u Evropi okruženo veličanstvenim Alpima i popularno je ljetovalište  aristokratije i bogatih ljudi još iz vremena Rimske imperije a danas stjecište zvijezda – Madona, Džordž Kluni, Stalone,…Vile Serbeloni, Melci d’Eril, Vila d’Este…Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Četrdesetominutna vožnja brodom po jezeru tokom koje ćete uživati u pogledu na Alpe kao i u pogledu na luksuzne vile sa čarobnim vrtovima svjetskog dzet seta.  Polazak za Lugano, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park, Gradska kuca… Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Povratak za Milano. Noćenje.

5. DAN / UTORKA / 02.05.2017. / MILANO – SIRMIONE – PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Polazak za Sirmione i jezero Garda oko 15:00h. Po dolasku slijedi obilazak Sirmionea. Ovo je biser na obali jezera Garda, mjesto je gdje ćete uživati u otkrivanju bezbrojnih detalja u uskim uličicama, probati poznati limoncello, imati slobodno vrijeme za večeru. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor.

6. DAN / SRIJEDA / 03.05.2017. / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

U cijenu aranžmana je uključeno:

– Prevoz modernim turistickim autobusom (TV,CD, klima)

– Tri noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3*** u Milanu

– Usluge licenciranog vodiča tokom cijelog trajanja aranžmana

– Troškove organizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

– Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje

– Individualni troškovi putnika

– Međunarodno zdravstveno osiguranje – 6,00 €

– boravišna taksa tokom boravka u Milanu – 2,00 € po noći po osobi (plaća se na licu mjesta)

* Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke

NAPOMENE:

– Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

– Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika

– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za otkazivanje putovanja je 7 dana prije poletka putovanja

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GULIVER

* Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 289.

T.A. GULIVER TRAVEL

tel. 067 860 380

067 407 230

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu