MILANO -GARDALND -ĐENOVA -KOMO -LUGANO- 5 DANA ( AVIONOM)

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 11/07/2017
 • Dolazak: 15/07/2017
 • Cijena: 420€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

MILANO -GARDALND -ĐENOVA -KOMO -LUGANO-

5 DANA, avionom

POLAZAK :11.07-15.07

CIJENA ARANŽMANA   420  €

Milano je u svijetu simbol modne prijestonice, raja za šoping, fudbalske prijestonice, internacionalne opere i dinamičnog noćnog života. U Italiji je Rim simbol stare Italije, a Milano nove Italije….   Đenova predstavlja najveću luku u Italiji čije gradsko jezgro je na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Jedan od najstarijih italijanskih gradova, grad u kome je rođen Kristofer Kolumbo, danas, pored svojih starina privlači turiste i modernim građevinama (tržnim centrima, pomorskim muzejom sa najpoznatijim akvarijumom u svijetu, botaničkom baštom).

1.dan 11.07. PODGORICA – MILANO
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 08:00 h. Let za Milano u 10:05 h. Transfer do hotela. Polazak na razgledanje grada: Obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava panoramskim razgledanjem utvrđenja porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan 12.07. GARDALAND – SIRMIONE

Nakon doručka, fakultativni odlazak u zabavni park GARDALAND. Slobodno vrijeme za uživanje u atrakcijama parka: SVIJET SNOVA – LUDA KUĆA –  LETEĆE OSTRVO – ČAROBNA PLANINA – AFRIČKI SAFARI KANUOM – TRANSGARDALAND EXPRESS – 4D AVANTURA – SEKVOJA – ATLANTIDA – DOLINA KRALJEVA – PANORAMSKI TOČAK – PLAVI TORNADO, MAMUTI I LEDENO DOBA. Nakon posjete parju (18h) fakultativni odlazak do Sirmionea. Ovo je biser na obali jezera Garda, mjesto je gdje ćete uživati u otkrivanju bezbrojnih detalja u uskim uličicama, probati poznati limoncello, imati slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan 13.07. MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO

Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano.U povratku ka Milanu odlazak do jezera Komo.  Jezero Komo je treće po veličini jezero u Italiji. Nalazi se na samom sjeveru zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mjesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svjetskog džet-seta:  Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija . . . Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mjesto izuzetnom turističkom atrakcijom. Mogućnost fakultativnog organizovanja vožnje feribotom (ili brodićem) po jezeru, u zavisnosti od vremenskih uslova. Slobodno vrijeme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Povratak u Milano. Noćenje.

4.dan 14.07. ĐENOVA – SERRAVALLE OUTLET

Doručak. Fakultativni odlazak do Djenove i obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svijetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan 15.07. MILANO – PODGORICA

Doručak( lubc kaket 9). Odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let za Podgoricu u 07:50 h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 09:35 h. Kraj programa.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO: 

 • Avio prevoz na relaciji Podgorica– Milano– Podgorica
 • Transferi autobusom po programu
 •  Usluga četiri  noćenja sa doručkom u hotelu  sa 3* u Milanu
 • Usluge lokalnog vodiča za razglede prema programu
 • Troškovi pratioca grupe
 •  Organizacioni troškovi putovanja.
 •  Aerodromske takse.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 4,60 € )
 • Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • Kofer do 23 kg ( 65 € ) ili (40 € )  ručni prtljag do 10 kg dimenzija 56 cm x45cm x 25 cm
 • Smještaj u jednokrevetnoj sobi : NA UPIT
 • POPUSTI ZA DJECU: 0 – 2 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse-49 € )

                                       2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 20% )

 

 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata Hipotekarne banke.

Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije GRAND

* Licenca Ministarstva Turizma broj 22

T.A. GRAND

tel. 067 062 888

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu