MAROKO

 • Destinacija:
 • Trajanje: 8 dana
 • Cijena: 789€

 

MAROKO 

  8  dana (7 noćenja)

 17.10.-24.10.2019.

 

  Maroko vas očekuje sa svim svojim bojama i šarmom, drevnim palatama, krivudavim uličicama, odličnom hranom i pristupačnim domaćinima. Uz odličan program, provjereni hoteli i vrhunske vodiče dopustite sebi predah i bijeg od svakodnevice u čarobnom Marakešu, Fesu, Rabatu i Casablanci.    

                                               

 

Program putovanja:

 1. dan PODGORICA–BARSELONA -FES Okupljanje grupe za putovanje u Maroko na šalteru Fly Montenegra u  12:30 h . Prijava na let za Fes( via Barselona ), granične i sigurnosne formalnosti. Dolazak u Fes naveče. Po slijetanju granične formalnosti, preuzimanje prtljage i transfer do hotela 4*. Noćenje.
 2. dan FES Doručak. Fes je jedan od četiri kraljevska grada Maroka, a u njemu živi oko 800.000 stanovnika. Medina Fes el Bali je na popisu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. U gradu je najstarije sveučilište na svijetu još uvijek u funkciji, Al-Karauine, osnovano 859. godine. Obilazak grada u pratnji vodiča: Bouanania medresa, fontana Nejjarine, mauzolej Idrissa II. Šetnja starom jezgrom (medina) koju odlikuju šarene, krivudave ulice koje se isprepliću u nevjerojatno slikovit mozaik. Ovdje su radionice u kojima se izrađuju predmeti od kože, srebra, keramike. Razgled Jevrejske četvrti i Kraljevske palate (spolja). Dio vremena slobodan za uživanje u atmosferi i šetnji lavirintom starih ulica, kupovinu suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.
 3. dan MEKNES – VOULUBILIS Doručak. Vožnja za Meknes. Okolina i grad su poznati po poljoprivredi, industriji i trgovini – od maslina do vune i cementa. S obzirom na istorijsko značenje jača i turizam. Grad je bio prijestonica Maroka od 1672. do 1727. Obilazak središta u pratnji vodiča: Gradska vrata Bab Mansoura, džamija Moulay Ismaila, Sultanova palata El Mekzen, Mauzolej Mulaj Ismaila i medina. Slobodno vrijeme za ručak. Kraća vožnja kako bismo stigli do Volubilisa – izvanrednog arheološkog lokaliteta s ostacima antičkog polisa. Nastavak vožnje za Rabat. Smještaj u hotel 4*. Noćenje.
 4. dan RABAT – CASABLANCA – MARRAKECH Doručak. Obilazimo Rabat koji je glavni grad Maroka. Grad bogate kulturno-istorijske baštine (na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine) koji je spoj novog i starog. Noviji dio grada uglavnom je podignut u vrijeme francuskog protektorata, a projekt je bio jedan od najvećih i najambicioznijih urbanih projekata XX. vijeka u Africi. Obilazimo: Ville Nouvelle (moderni dio grada), Jevrejska četvrt zaokružena zidinama (Mellah), Kraljevski dvor Mechoaur s kraljevskom džamijom, Medina sa zanatskim radionicama, Oudaya kasbahom s prekrasnim andaluzijskim vrtom i uskim bijelo-plavim uličicama, mauzolej Mohameda V. i Hassanov toranj. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi vožnja za Casablancu: Najveći marokanski grad smjestio se uz Atlantik i prvenstveno je važna trgovačka luka. Džamija Hassana II. je po veličini druga na svijetu, odmah iza džamije u Meki (ulaznica oko 13e). Panoramski obilazimo grad, široke avenije i nastavljamo putovanje prema hotelu 4*. Noćenje.
 5. dan MARRAKECH Doručak. Putovanje u Maroko dovelo nas je u Marrakech. Grad ima više od milion stanovnika i četvrti je po broju stanovnika u Maroku. Medina se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Ovo je spektakularni kraljevski grad osnovan na početku dinastije Almoravida sredinom XI. vijeka. Osim obrta i trgovine, gospodarstvo mu obilježava i turizam s više od dva miliona posjetioca godišnje. Tokom obilaska upoznat ćemo Gradsku vijećnicu, gradska vrata Bab Agnaou i gradske zidine medine, istorijski trg Jemaa el Fnaa, džamiju Kutubia, Mauzolej Almoravida, Palata Bahia, grobnice dinastije Saadi i Medresu Ben Jusufa. Slobodno vrijeme za šetnju i trgovinu po suku (natkrivenim trgovačkim uličicama koje su najveće u Maroku). Povratak u hotel. Noćenje.
 6. dan MARRAKECH – OUARZAZATE Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo se prema marokanskom „početku“ Sahare. Vrata pustinje, Ouarzazate nalazi se na početku okeana pijeska koji se proteže gotovo četiri hiljade kilometara prema istoku. Prolazeći preko planinskog prevoja Tizin’nTichka (preko 2.200mnm) spuštamo se u selo Ait Ben Haddou u kojemu su snimani „Ratovi zvijezda“. Selo naseljava samo nekoliko porodica i pod zaštitom je UNESCO-a, a oduševit će vas tornjevi s krenelacijama, ukrašeni geometrijskim motivima. Nastavljamo za Ouarzazate. Berberski grad na 1.160 mnm, smjestio se na rubu pustinje i nosi nadimak „Vrata pustinje“ Posjetit ćemo možda i najljepši marokanski kasbah (utvrđeno selo). Smještaj u hotel 4*. Noćenje.
 7. dan MARRAKECH – PALMERAIE OAZA Doručak i odjava iz hotela. Vraćamo se u Marrakech. Posjeta Vrtovima Majorelle koji su pripadali Yves Saint-Laurentu. Poslijepodne slobodno vrijeme u gradu ili fakultativni izlet u oazu Palmeraie dugu oko 8 kilometara, u kojoj se nekoliko stotina hiljada palmi proteže na površini od 140 km2. Ovdje ćemo jahati na devama drevnom karavanskom rutom. Odmorit ćemo u sjeni palmi, okrijepiti se čajem od mente u beduinskom šatoru. Povratak u Marrakech. Transfer do aerodroma. Prijava na let za Barselonu. Sigurnosne i granične formalnosti. Po dolasku u Barselonu, transfer do hotela. Noćenje.
 8. dan BARSELONA – PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga  17.10.-23.10.2019.  
Hoteli sa 4*** Noćenje sa doručkom 789  €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 135 €  
     

 

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 60 eura. Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Barselona – Fes i Marakeš – Barselona – Podgorica, transferi autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja. Avio-takse na pomenutim letovima, ručni prtljag do 10 kg.

 

U cijenu putovanja nije uračunato:

U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja.

Prtljag do 20 kg (55 €)

– troškovi marokanske vize (50 ) agencija posredjuje prilikom dobijanja vize

    

 • Za državljane Republike Crne Gore jepotrebna viza za ovo putovanje Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Na letovima avio kompanija potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Hrana i piće na letovima se dodatno naplaćuju.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

❗ Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa. ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu