MAGIČNA ITALIJA 07.04.2018 – 12.04.2018. – avionom

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 07/04/2018
 • Dolazak: 12/04/2018
 • Cijena: 419€

MAGIČNA ITALIJA

07.04.2018 – 12.04.2018.

(6 dana, 5 noćenja) – avionom

Wizz air-om  i Vueling-om (prijepodnevni odlazak, poslijepodnevni povratak)

 Cijena: 419 eura

Milano je u svijetu simbol modne prijestonice, raja za šoping, fudbalske prijestonice, internacionalne opere i dinamičnog noćnog života. U Italiji je Rim simbol stare Italije, a Milano nove Italije….
Toskana – regija centralne Italije čiji je simbol Firenca, čuvena po svojim živopisnim predjelima i pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesanse širom Evrope. Rodno je mjesto italijanske renesanse. Toskana je bila i stecište najpoznatijih umjetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda… Toskana je i poznata po kulinarstvu i dobrom vinu od kojeg je najpoznatije vino Chianti.
Rim -Vječni grad, nekada simbol moćne Rimske imperije, a danas velegrad koji svojom ljepotom i znamenitostima privlači mnogobrojne turiste…

 

1.dan PODGORICA – MILANO  
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 08:30 h. Let za Milano u 10:20 h. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja. Polazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan MILANO – SANGIMINIANO – SIENA  
Doručak. Naše putovanje u Italiji  danas započinje vožnjom (380km) i obilaskom dva prelijepa grada, San Gimigniana i Siene. Prvo posjeta San Gimigniana, šetnja ovim srednjevjekovnim gradom poznatim po očuvanim gradskim tornjevima podignutim za zaštitu gradskih kuća-palata (srednjovjekovni neboderi). Pauza za kafu i nastavak putovanja za Sienu. Siena: Šetnja gradom u pratnji vodiča: Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre di Mangia, Cappella della Piazza, Loggia della Mercanzia, Via di Citta, Palazzo Chigi-Saracini, Duomo. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i individualne obilaske. Polazak ka Montekatiniju i smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan FIRENCA   
Doručak. ( fakultativno ) Naše putovanje u Toskanu danas za temu ima njeno “srce i dušu”. Putovanje u Firencu. Odlazak do Piazzale Michelangelo s koje se pruža najljepši pogled na grad – kraća foto pauza. Odlazak do središta grada i obilazak u pratnji vodiča: Santa Maria Novella, Basilica di San Lorenzo, Palazzo Medici-Riccardi, Duomo, Battisterio, Piazza della Signoria, Loggia dei Lanzi, Palazzo Vecchio, Chiesa di Santa Croce, Ponte Vecchio. Slobodno vrijeme za individualne programe (preporuka: obilazak unutrašnjosti Palazzo Vecchio, uspon na slavnu Brunelleschievu kupolu Katedrale, posjeta Galeria dei Uffizzi). Ostatak popodneva slobodno vrijeme. Kasni povratak u hotel. Noćenje.

4.dan MONTEKATINI – RIM
Doručak. Nakon doručka polazak ka Rimu (320 km ). Nakon dolaska u Rim, predvidjena je pješačka tura: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Panteon, Piazza Navona… Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan VATIKAN
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do Papske države – Vatikan, katedrale Sv. Petra i Sikstinske kapele. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.dan DUBROVNIK – PODGORICA
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma i let za Dubrovnik u 15 h. Po dolasku na Dubrovački aerodrom, predviđen je transfer do Podgorice. Kraj Programa!

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
Hoteli sa 3*** Noćenje

sa doručkom

419€
Doplata za jednokrevetnu sobu 125 €

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Milano, avio prevoz na relaciji Rim – Dubrovnik, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,  prevoz autobusom na pomenutim relacijama, transfer Dubrovnik Podgorica, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Rucni prtljag 10 kg.

U cijenu putovanja nije uračunato:
Kofer do 20 kg ( 54 € ) , fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (8,26 €), a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Firenca………………………………………………….. 45 €

Vatikan…………………………………………………. 55 €

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami
 • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Tel. 067 062 888

                                                          067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu