MADRID – AVIONOM – 11.04.

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 11/04/2017
  • Dolazak: 15/04/2017
  • Cijena: 490€

ORGANIZATOR PUTOVANJA

Grand Travel

Tel: 067/860 380

Tel: 067/407 230

E-mail: [email protected]


MADRID – AVIONOM

11.04.  15.04.

 Cijena 490 € 

 

Putovanje u Madrid, prijestonicu Španije, velegrad od oko 5 miliona stanovnika, putovanje je u središte kulturnog i umjetničkog života države. Kao i svaku metropolu, vrijedi ga upoznati kroz najpoznatije građevine i spomenike, ali i kroz ona manje poznata mjesta, gradske četvrti u središte grada, uličice, trgove, raznolike dućane i, naravno, restorane. Pored Madrida leže dvije kultne lokacije, drevna prijestonica Toledo i monumentalni El Escorial. Dodatak je ovo dostojan središta monarhije, mjesta koja upotpunjuju naše putovanje u Madrid i čine ga nezaboravnim!!!!!!!

madrid 9a1b781a6713173d78134d0687a7db3c

11.04.   
Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje aviona sa aerodroma Ćilipi za Madrid  u 10:35 h. Po slijetanju na aerodrom  Barajas u Madridu  predviđen je transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u središte grada.Šetnja Puerta del Sol, Plaza Mayor, Calle Mayor, Calle Arenal, Plaza de Santa Ana. Slobodno veče.

12.04.
Doručak .Nakon doručka  panoramski razgled grada sa stručnim vodičem: Puerta de Castilla, Paseo de la Castellana, Palacio de Congresos, Estadio Santiago Bernabeu, Nuevos Ministerios, Plaza Colon, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comuncationes, Fuente de Neptuno, Museo del Prado, Atocha, Gran Via, Plaza Espana. Slobodno vrijeme . Mogućnost fakultativnog odlaska na Flamenko šou. Noćenje.

13.04.  
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekada je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju kultura – hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija evropska škola za prevodioce pa se preko toledskih prevodioca cijela Evropa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i radio. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španijij) – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca – Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

14.04.  
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Ávilu i Segoviju  ili slobodan dan u Madridu. Ávila, „grad kamena i svetaca“, grad je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11 vijeka. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrđenja u Evropi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Razgled istorijskog jezgra s utvrđenom katedralom iz 12. vijeka, gotičkim palatama i romaničkim crkvama. U nastavku dana vožnja do Segovije, nekada plemićkog grada i kraljevske rezidencije. U doba starog Rima Segovia je imala akvadukt dug 16 kilometara. Razgled staroga grada: Plaza Mayor – katedrala – Alcázar – Trg sv. Martina i plemićka četvrt s palatama i crkvama. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje..

15.04.
Doručak.Odjava iz hotela. Nakon toga polazak ka aerodromu i ukrcaj na let za Dubrovnik. Let za Dubrovnik je planiran u  14:10 h.Po dolasku u Dubrovnik transfer do Podgorice. Kraj programa.

madrid 58218c93bbfc285c20ec809d6d1f513e

U cijenu je uračunato:  

– Transfer autobusom Podgorica – Dubrovnik – Podgorica

– Avio prevoz Dubrovnik – Madrid  – Dubrovnik

– 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Madridu ( doručak – „švedski sto“ )

– Usluga vodiča za razglede po programu

– Aerodromske takse

U cijenu nije uračunato:

– Troškovi osiguranja

– Fakultativni izleti, ulaznice…

* Napomena: Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta .

* Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko Hipotekarne bankE.

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 40 PUTNIKA.

 

Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije GRAND

* Licenca Ministarstva Turizma broj 22

T.A. GRAND

tel. 067 860 380
067 407 230

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu