LEFKADA – ATINA – LUTRAKI – 8.09.

  • Destinacija:
  • Trajanje: 7 dana
  • Polazak: 08/09/2017
  • Dolazak: 14/09/2017
  • Cijena: 189€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

LEFKADA – ATINA – LUTRAKI  – PELOPONEZ

7 DANA /189,00 €

(08.09 – 14.09.2017.)

(PREVOZ, SMJEŠTAJ, VODIČ)

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / 08.09.2017 – PETAK / PODGORICA /

Sastanak grupe u 16:45h na parkingu ispred hotela “City”. Polazak grupe je planiran oko 17:00h. Vožnja kroz Albaniju i Grčku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe…

2. DAN /09.09.2017 – SUBOTA / LUTRAKI /

Dolazak u Lutraki, čuvenom atinskom ljetovalištu koga još i nazivaju Grčka Nica. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak na plažu koja se nalazi u blizini hotela. Slobodno vrijeme. Naveče odlazak u zajedničku šetnju. Noćenje.

 

3. DAN / 10.09.2017 – NEDELJA / LUTRAKI – ATINA /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak grupe u razgledanje Atine: trg Omonija, trg Sintagma i Parlament, Akademija nauka, Olimpijski stadion, Zevsov hram. Zajednička šetnja i odlazak na Akropolj (antičko svetilište posvećeno boginji Atini zaštitnici grada, po kojoj je grad dobio ime i obilazak antičkog lokaliteta na kome se nalaze Parthenon, Erehtejon, Propileji…). Slobodno vrijeme. Uveče povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 11.09.2017 –PONEDELJAK / LUTRAKI – PELOPONEZ (KORINTSKI KANAL, EPIDAURUS, MIKENA, NAFPILION) 

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni cjelodnevni izlet za Peloponez. Vožnja do Korintskog kanala, kraća pauza uz šetnju i razgledanje kanala. Nastavak putovanja za Epidaurus (svetilište boga Asklepija), obilazak antičkog pozorišta iz IV vijeka p.n.e, čuvenog po svojoj akustičnosti. Nastavak putovanja do Nafpliona – jedan od najljepših gradova Peloponeza, poznat i kao grad tri tvrđave (srednjovjekovna tvrđava ” Palamidi “, drevna tvrđava ” Akronavplia”, otomanska ” Bourtzi “). Pješačko razgledanje centra grada i slobodno vrijeme za kraći odmor. Nastavak putovanja i dolazak u Mikenu. Kraći odmor uz obilazak Mikene sa razgledanjem čuvenih Lavljih vrata, grobnica, Artrejeve riznice, ostataka kiklopskih zidina. Povratak u Lutraki u poslijepodnevnim časovima. Noćenje.

 

5. DAN / 12.09.2017 – UTORAK / LUTRAKI – LEFKADA /

Doručak. Nakon doručka polazak za Lefkadu. Po dolasku smještaj u apartmane i slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora odlazak u obilazak grada uz laganu šetnju. Njegova arhitektura najviše oslikava uticaj Vizantije koji se ogleda u sakralnim građevinama i utvrđenjima, dok su male dvospratne kuće i uske uličice karakteristične za ovo ostrvo. Građen je kao plansko, venecijansko, srednjovjekovno naselje, sa središnjim Trgom svetog Spiridona. Zemljotres je 1948. godine prilično oštetio zgrade, nakon čega je južno od nekadašnjeg istorijskog dijela grada izgrađen novi dio, tj. Neapolis.Poslijepodnevni boravak na plaži Katizma. Ovo je jedna od najljepših plaža na Lefkadi. Nalazi se na 14 kilometara južno od glavnog grada na zapadnoj obali, pored gradića Agios Nikitas. Dugačka plaža sa pijeskom i sitnim šljunkom daje prelijepu tirkiznu boju vode. Taverne i barovi nalaze se iznad plaže, kao i besplatni tuševi koji su rijetki na plažama na ostrvu. Iznad plaže nalaze se i prodavnice, a od taverni izdvajamo tavernu Colpa sa prelijepim bazenom. Povratak u apartmane. Noćenje.

 

6. DAN / 13.09.2017 – SRIJEDA / LEFKADA – KEFALONIJA – ITAKA /

Fakultativno krstarenje do Kefalonije i Itake. Ukrcavamo se na brod i spremni smo da zaplovimo u prelijepe vode Jonskog mora. Nakon što prođemo brojne plaže, ribarska sela, svetionike koji oduzimaju dah, pravimo pauzu za morske čarolije na čuvenoj plaži zaliva Porto Kaciki. Putovanje nastavljamo posjetom selu Fiskardo na Kefaloniji. Ovo je najveće i najočuvanije ribarsko selo u jonskom arhipelagu koje je preživjelo razorni zemljotres 1953. godine. Imaćemo sasvim dovoljno vremena za odmor, kupovinu suvenira i osveženje u nekom od kafića… Na sledećem odredištu – ostrvo Itaka možemo uživati u plaži ili posjeti divnom muzeju koji se ovdje nalazi. Za ovo ostrvo se vjeruje da je rodno mjesto opjevanog junaka Odiseja. U povratku posećujemo misteriozne Papanikolis pećine u koje ćemo ući direktno našim brodom i stati tačno na lokaciju gde su vojne podmornice znale da se kriju tokom 2. sv. rata. Povratak u apartmane. Noćenje.

7. DAN / 14.09.2017 – ČETVRTAK / LEFKADA – PODGORICA /

Napuštanje smještaja oko 09:00h. Slobodno vrijeme do polaska ka Podgorici. Vožnja prema Podgorici preko Patre, Janjine, Kakavije sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim satima

U cijenu je uračunato:

– Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu

– Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu u Lutrakiju

– Usluga dva noćenja u apartmanima na Lefkadi

– Usluge vodiča za razglede prema programu

– Troškovi pratioca grupe

– Organizacioni troškovi putovanja

U cijenu aranžmana nije uračunato :

– Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 7,00 € )

– Fakultativni izleti, ulaznice za muzeje,

– Individualni troškovi…

NAPOMENE:

– Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

– Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

– Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

– Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

– Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika

– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GULIVER

* Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 289.

T.A. GULIVER TRAVEL

tel. 067 062 888

         067 860 380 

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu