KORCULA–PELJEŠAC–VELA LUKA 89€ – VIKEND ARANZMAN

  • Destinacija:
  • Trajanje: 2 dana
  • Cijena: 89€

KORCULA–PELJEŠAC–VELA LUKA 

posjeta vinariji na Peljescu i degustacija vina i rakije

VIKEND ARANŽMAN (29 i 30 septembar .2018)

Cijena: 89€

 

1.Dan 29. sep .2018 PODGORICA-PELJEŠAC- KORČULA 
Sastanak grupe ispred hotela Podgorica u 07.00h. Voznja preko Nikšića ,Trebinja, Hrvatskom obalom,preko Dola Stona do poluostrva Peljesca gdje ćemo  posjetiti  cuvenu vinariju . Pauza za obilazak vinarije sa ukljucenom degustacijom dvije vrste rakije i tri vrste vina. ( uz mogucnost kupovine vina po povoljnijim cijenama.)

Nastavljamo voznju do mjesta Orebic, gdje se ukrcavamo na brod. Kraca voznja do Ostrava Korcula- mini Dubrovnik ..(površina ostrva je 762 kvadratna km )tamo  nas čeka lokalni vodič za obilazak, Glavno mjesto  za šta vidjeti na ostrvu Korčula  je istoimeni  grad Korčula. Stari, utvrđeni dio grada izgrađen je u obliku riblje kosti; glavna “kost” (ulica) proteže se od glavnih vrata do vrha starog grada. I sporedne uske ulice svakih 20 metara. Vjeruje se da je tu rođen trgovac Marko Polo, tako da ćemo odakle god dođemo  u grad, vidjeti ime Mrko Polo. A pored crkve  I kuću gdje se  rodio . Kuca je pretvorena  u vrlo mali muzej a sa najgornjeg sprata pruža se predivan pogled na stari dio grada. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje…odmor / kafa I ručak / …..…Voznja do drugog gradića nazapadnom dijelu ostrva  otoku – Vela  Luka, smjestaj u hotel 3* . slobodno vrijeme za kafu    I odmor  …Noćenje

2.dan 30.sep 2018 VELA LUKA-KORČULA
Doručak .Odjava iz hotela . Obilazak gradica sa vodičem . Vela Luka“Najlipša vala na svitu” kako Velu Luku nazivaju njeni stanovnici, se nalazi na krajnjem zapadnom dijelu otoka Korčule, sa oko 4500 stanovnika pa  je po veličini drugo mjesto na jadranskim ostrvima , i luka za nautičare. U ovam gradiću je Centar za kulturu  smješten u samom središtu mjesta, pored Župne crkve Sv. Josipa, koji se sastoji od muzeja, galerije i gradske knjizare. Bogatstvo i raznovrsnost kulturne i umjetničke baštine prestavljeno  je sa nekoliko vrijednih muzejskih zbirki;( arheološka zbirka, međunarodna poklon zbirka crteža, grafike i male skulpture i zbirka drvenih maketa brodova).Zbirkom dominiraju dvije skulpture Henry Moora  ato su i  jedina djela toga renomiranog umjetnika na području Hrvatske. Vela Luka je i danas mjesto umjetnika, slikara , kipara, pjesnika i pjesme.( To je i rodno mjesto mnogih proslavljenih umjetnika kao što su kipar, slikar i pjesnik Izvor Oreb, pjesnik Danijel Dragojević, akademik Šime Vučetić, kipar Ante Marinović kao I nadaleko poznati zabavni pjevači Oliver Dragojević , Jasna Zlokić),  mjesto tradicije, vrijednih i svestranih ljudi…

Slobodno vrijeme za šetnju , obilazak i  uzivanje do polaska  za gradić Korčula .Slobodno vrijeme ……..koje mozete iskoristiti za  šetnju uzivanje ,  ili  ručak u neki od mnogobrojnih restorana sa italijanskom i vrlo često domaćom kuhinjom- specijalitete pripremljene na tradicionalan način (janjetina, ovčetina i kozetina ,pršut, riba, -posebno plava riba, (Srdela)  sa tipično domaćim  vinima ( Pošip, Rukatac, Grk i Plavac..) Maslinovo ulje je jedan od glavnih sastojaka. ….. U 17 h polazak za Crnu Goru ….dolazak u Podgoricu oko ponoći ….

U cijenu uključen
• Prevoz turističkim autobusom Podgorica – Korčula _ Vela Luka – Podgorica  ( klima, tv, video )

-Prevoz brodom Orebic – Korcula – Orebic

-1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3*  Vela Luka

-Obilazak starog grada Korcule sa lokalnim vodičem

-Obilazak gradica Vela Luka sa lokalnim vodičem

-Degustacija rakije i vina u vinariji na Peljescu

-Pratilac puta

U cijenu nije uključeno ; 
ulaznice za lokalitete , putno zdravstveno osoguranje 3€

NAPOMENA:
•Aranžman će se realizovati sa 40.putnika .
• Molimo Vas da prije prijavljivanja pročitate Opšte Uslove putovanja organizatora putovanja. ( Agencija nije u mogućnosti vratiti novac putniku, ukoliko putnik otkaže svoje putovanje  na 7 dana prije  putovanja iz organizacijskih razloga ).
• Agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana usled nedovoljnog broja putnika u roku od 5 dana prije izleta.

Za ovo putovanje potreban je novi biometrijski pasoš, važnosti 3 mjeseca nakon povratka sa putovanja.

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasoša ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu