KOLMAR – STRAZBUR – CIRIH – MINHEN – MILANO

ORGANIZATOR PUTOVANJA

Gulliver Travel

Mob: 067 860 380
Tel: 067/407 230

E-mail: [email protected]


FRANCUSKA – ŠVAJCARSKA – ITALIJA – NJEMAČKA 

KOLMAR – STRAZBUR – MINHEN – FRAJBURG – CIRIH – MILANO

KOLMAR- NAJBAJKOVITIJI GRAD EVROPE

27.04 – 03.05.2017.

PROMO CIJENA: 280,00 € 

U Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom s Njemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dijela Francuske plijene svojom ljepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da se tu nalaze Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa predivnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, a koje predstavljaju sam vrh svjetskog kvaliteta sa svojim bijelim vinima od aromatičnih vrsta grožđa.

Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur u još jednom romantičnom putovanju sa agencijom Guliver. Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi je hit među nasim turistima.  Kroz grad protiče rijeka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali donijeli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili “mala Venecija” (kako se i zove jedna četvrt).

Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz osam vjekova germanske i francuske arhitekture. Grad je nastao u IX vijeku, a status slobodnog grada je stekao 1226.godine.  Nevjerovatna arhitektura, novogodišnja atmosfera,  miris romantike su dovoljan razlog da ne odolite Kolmaru. Svakako slika govori više od riječi.

Muzej Unterlinden je smješten u staroj gotičkoj građevini bivšeg dominikanskog samostana iz 13. vijeka, a u njemu se čuva Isenheimski oltar iz 16. vijeka i radovi Pikasa, Monea, Renoara. Godišnje ga posjeti 220.000 turista. Muzej Bartholdi je smješten u samom srcu starog grada, u prostranoj rezidenciji i rodnom mjestu stvaratelja njujorškog Kipa slobode. Tu je nezaobilazna Mala Venecija sa šarmantnim restoranima pored kanala i šarenim fasadama , kao i tradicionalni božićni vašar.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1 DAN / 27.04. / ČETVRTAK / PODGORICA – MINHEN /
Sastanak putnika ispred hotela “City” u dogovoreno vrijeme. Dnevno noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim pauzama za odmor grupe i granične formalnosti.

DAN / 28.04. / PETAK /  MINHEN /
Dolazak u Minhen u prijepodnevnim časovima. Po dolasku slijedi panoramsko pješacki obilazak grada. Panoramsko razgledanje grada sa kraćim obilascima: dvorac Nymphenburg (kraljevska palata, ljetnja rezidencija dinastije Vitelsbah), Muzeja kočija, Muzeja porcelana i parka; palata Maksimilianum; Nacionalna opera i pozorište; galerija nove i stare Pinakoteke; centar grada sa trgom Device Marije Marienplatz; trg i istoimena pijaca Viktualienmarkt; Frauenkirhe – Ženska crkva, zaštitni znak Minhena sa svoja dva zvonika visine 99 m; Engleski park, jedan od najvećih svoje vrstu na cijelom svijetu (5 x 1 km); Bavarski Parlament. Smještaj u hotel.  Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3 DAN / 29.04. / SUBOTA / MINHEN – STRAZBUR /
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Strazbura, grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske na rijeci Il. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sjedišta Savjeta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr – dam u stilu gotike koja je građena od 12 do 15. vijeka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji dio starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. vijeku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13. vijeka, je zaštićen i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine. Po dolasku obilazak grada u pratnji vodiča: Bogorodičina katedrala gotičke arhitekture, građena od 12. do 15.vijeka sa astronomskim satom, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kammerzell, Trg Kleber, Mala Francuska sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / 30.04. / NEDELJA / STRAZBUR – FREIBURG – COLMAR  – RIKVIR – STRAZBUR (OKO 222 KM) /
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Frajburg koji sa pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Iako je tokom II svjetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je restauriran do poslednjeg detalja, pa danas važi za jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trgovačka zgrada sa tamno crvenom fasadom iz 16. vijeka, gradska vjećnica iz 16. vijeka, trg Augustinaca sa manastirom gdje se nalazi stepenište nalik čuvene Španske stepenice u Rimu. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar sa 70.000 stanovnika, smještenim u podnožju planine Vogezi na rijeci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovjekovni centar grada nastao u 9. vijeku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smještene su crkve, prodavnice, suvenirnice… Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vjekove njemačko – francuske istorije. Slobodno vrijeme u istorijskom centru grada: gdje se nalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, a godišnje ga posjeti oko milion turista. Tijesne uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova: Kula na sjevernoj kapiji iz 13. vijeka, crkva iz 14. vijeka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / 01.05. / PONEDELJAK / STRAZBUR – CIRIH – MILANO /
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Cirih. Po dolasku kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje grada koji često nazivaju „metropola doživljaja“: skulptura Alfreda Ešera čuvenog švajcarskog bankara, Gradska kuća, Avgustiner ulica – živopisna pješačka zona u srcu Ciriha, Avgustinska crkva iz 13. vijeka, Željeznička ulica – svjetski poznata šoping zona, Frauminster crkva… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju, šoping… Nastavak vožnje za Milano. Dolazak u Milano u kasnim večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

6.DAN / 02.05. / UTORAK / MILANO – PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela. Organizovani obilazak Milana – modni, medijski i privredni centar Italije, i glavni grad pokrajine Lombardija. Pješačka tura: Trg Duomo, Milanski Duomo, jedna od najvećih i najljepših katedrala na svijetu ( sjajan primjer gotičke arhitekture ), koju okružuje preko 3.500 statua, fascinira turiste. Šetnja galerijom Viktorio Emanuele II (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), do Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu). Nastavak centralnim šetalištem, ulica Dante do dvoraca Sforcesko, jedan od simbola ovog grada. Dvorac čuva istoriju čuvenih plemićkih porodica Viskontia i Sforca. Slobodno vrijeme za šetnju ili obilazak fudbalskog stadiona Đuzepe Meaca (San Siro). Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske …

7.DAN / 03.05. / SRIJEDA / PODGORICA /
Dolazak u Podgoricu ispred hotela “City” u popodnevnim časovima. Kraj programa.

 U cijenu aranžmana je uključeno:

– Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

– 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Minhenu

– 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* u okolini Strazbura

– 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu

– Licencirani vodič tokom cijelog putovanja

– Organizacioni troškovi

– Obilasci prema programu putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

– Fakultativni izlet Frajburg – Kolmar – Rikvir

– Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje

– Individualni troškovi putnika

– Ulaznice za muzeje

 

 NAPOMENE:

– Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

– Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

– Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

– Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

– Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika

– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GULIVER

* Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 289.

T.A. GULIVER TRAVEL

tel. 067 860 380

067 407 230

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu