KOLMAR – NAJBAJKOVITIJI GRAD EVROPE TRST – PADOVA – VERONA – KOLMAR – STRAZBUR – RIKVIR – CIRIH – MILANO – JEZERO KOMO

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

NOVA GODINA
KOLMAR – NAJBAJKOVITIJI GRAD EVROPE
 

TRST – PADOVA – VERONA  – KOLMAR – STRAZBUR – RIKVIR – CIRIH – MILANO – JEZERO KOMO 

First Minute cijena od 275 EUR za prijave do 05.11. 

Termin: 28.12. – 04.01.2018.

                 

PROGRAM PUTOVANJA:

I DAN 28.12. Podgorica – Verona

Sastanak grupe i polazak autobusa sa parkinga iza Tehničkih fakulteta (pored trim staze) u dogovoreno vrijeme.. Upoznavanje sa vodičem, pakovanje i polazak ka Italiji. Vožnja preko Hrvatske, Slovenije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti…

II DAN 29.12.

Dolazak u Veronu u podnevnim časovima.. Obilazak grada ljubavi: trg Bra sa rimskom arenom, Via Macini – glavna pešačka zona u Veroni, Danteov spomenik, Julijina kuća, stub srama, palata Mafei… Check-in u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

III DAN 30.12. VERONA – PADOVA – shopping – noćna vožnja za KOLMAR

Doručak.  Napustanje hotela. Odlazak za Padovu. Po dolasku organizovani obilazak centra grada u pratnji vodiča: Prato della Valle (jedan od najvećih italijanskih trgova) – bazilika sv. Antuna Padovanskog – Piazza delle Erbe – Piazza della Frutta, Krstionica… Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada. Preporučjemo Kafe Pedroki – jedan od najvećih u Evropi s početka  XIX vijeka,  gdje možete probati  poznatu kafu ‘pedroki’, kažu, istu onu koju su svojevremeno pili Balzak i Lord Bajron. U ovom gradu razoružavajućeg šarma svoje tragove su ostavili i umjetnici poput Donatela i Đota. Polazak u soping i obilazak outleta : Trzni centar firmirane robe “MC ARTHUR GLEN” . Slobodno vrijeme za shopping . U večernjim časovima polazak ka Kolmaru. Putovanje sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe…

IV  31.12.  

Dolazak u Kolmar u jutarnjim casovima – grad koji je u svojoj istoriji često mijenjao “gazdu”, pa su tako pored francuske uočljivi tragovi i njemačke kulture, jezika, arhitekture i muzike. Na ulazu u Kolmar dočekaće nas manja verzija Kipa Slobode iz Njujorka jer je u Kolmaru rođen vajar Kipa Slobode, Frederik Bartoldi. Potom slijedi pješački obilazak grada: glavni trg-tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere-kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima – kuća s kamenim glavama – crkva sv.Martina. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Priprema za novogodišnju noć u jednom od najlepših gradova Evrope. Srećna Nova godina!  Noćenje.

V DAN 01.01. Kolmar – Strazbur – Rikvir (cca 150 km)

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u predivnom Kolmaru ili fakultativni odlazak u Strazbur – prijestonicu Alzasa, bajkovitog grada ispresijecanog kanalima i strmim ulicama, preijlepih boja. Takođe grad gdje je nastala protestantska vjera. Obilazak Strazbura. Šetnja centrom grada sa vodičem: katedrala Notr Dam, gotičke arhitekture, građena od 12. do 15.veka sa astronomskim satom, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kammerzell,.. fakultativno: vožnja brodićem kanalima reke Ill: četvrt Stara Francuska, pokriveni mostovi, Evropski parlament, Planetarijum, muzej čokolade…bezbroj kafića i pivnica…pačija pašteta, alzaski specijalitet Tarte Flambbe…teško je nabrojati sve ljepote ovog alzaškog bisera.

U popodnevnim časovima nastavak putovanja ka Rikviru. Dolazak u jedno od najljepših sela Francuske, smješteno između uređenih vinograda, ovo selo sa samo 3000 stanovnika godišnje posjeti više od million turista! Tijesne uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova. Slobodno vrijeme.

Povratak u Kolmar (cca 12 km). U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u Kolmaru u jedan od nacionalnih Alzaških restorana. Noćenje.

VI DAN 02.01. Kolmar – Cirih – Milano

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Cirihu. Kraći obilazak grada istorijskog centra CIRIHA uz razgledanje: skulptura Alfreda Ešera čuvenog švajcarskog bankara, Gradska kuća, Avgustiner ulica – živopisna pješačka zona u srcu Ciriha, Avgustinska crkva iz 13. vijeka, Željeznička ulica – svjetski poznata šoping zona, Frauminster crkva… Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak putovanja.

Dolazak u Milano u popodnevnim časovima i panoramski obilazak grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu, a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, sa svođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posjetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo djelo – Pijeta Rondanini. Smještaj u hotel. Noćenje.

VII DAN 03.01. Milano – Komo – Podgorica

Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vrijeme u Milanu do polaska za Podgoricu ili mogućnost fakultativnog odlaska na jezero COMO jedno od najljepših jezera u Evropi, okruženo veličanstvenim Alpima, okićeno čarobnim vrtovima, luksuznim vilama svjetskog džet seta. Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Povratak u Milano i polazak ka Crnoj Gori.. Putovanje preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti..

VIII DAN 04.01. Podgorica

Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima najviše turističke klase na navedenim relacijama
 • Uslugu 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Veroni
 • Uslugu 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2+* u Kolmaru
 • Uslugu 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*/4* u Milanu
 • Obilaske prema programu putovanja
 • Usluge pratioca gruoe iz agencije/vodiča
 • Organizacione troškove putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:                       

 • Fakultativne izlete
 • Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje – 8 EUR (obezbjeđuje Agencija)

NAPOMENA: Za ovo putovanje crnogorskim državljanim neophodan ne pasoš. Podatke (datum rođenja i broj pasoša) je neophodno dostaviti prilikom prijave.

NAPOMENE:

 • Minimum za realizaciju ovog programa je 45 prijavljenih putnika. Krajnji rok za otkaz putovanja od strane agencije je do 5 dana pred polazak na putovanje.
 • Prilikom prijave neophodno je uplatiti avans od 50 EUR, a ostatak najkasnije do 7 dana pred polazak na putovanje
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenjljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu