Kina ŠANGAJ –NANJING –PEKING Svjetsko prvenstvo u košarci!29. avgust- 09. septembar 2019.

 • Destinacija:
 • Trajanje: 12 dana
 • Polazak: 29/08/2019
 • Dolazak: 09/09/2019
 • Cijena: 1,570€

Kina

ŠANGAJ –NANJING –PEKING

Svjetsko prvenstvo u košarci 2019 !

12 dana / 9 noćenja, avionom i vozom

Polazak: 29. avgusta 2019. / Povratak: 09. septembar 2019.

Cijena: 1570 €

Peking djeluje kao da je prijestonica Kine od početka svijeta. Pozicioniran izvan kolijevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. vijeku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svijetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da slijedite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vješto uklopljena arhitektonska djela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. vijeka. Danas je veliko gradilište i dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno mijenja pred očima onih koji u njemu žive ali i onih koji ga iz dana u dan posjećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsijedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.vijeku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. vijeka izrastao je u magnet za novac i mjesto za ostvarenje snova. Smjele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspješnijih firmi svijeta…Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (29.08.2019.) PODGORICA – ISTANBUL
Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu kod šaltera Fly Montenegro u 19:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:35 časova (Let TK 1008). Obrok u avionu. Slijetanje u 23:15 časova. Čekanje na vezu.

2.dan (30.08.2019.) ISTANBUL –  ŠANGAJ
Poletanje za Šangaj u 01:25 časova (Let TK 20). Obrok u avionu. Slietanje u 16:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

3.dan (31.08.2019.) ŠANGAJ
Razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Čuvena bašta Ju  i poslovni centar Bund, samo su dio onoga što se može vidjeti u ovom gradu. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis.Noćenje. 

4.dan (01.09.2019.)  ŠANGAJ – NANJING
Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Nanjing u 09:00 časova. Dolazak u 10:39 časova.Transfer do hotela. Organizovani odlazak na košarkašku utakmicu  Crna Gora –Grčka. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (02.09.2019.) NANJING SUDŽOU NANJING
Doručak. Odlazak autobusom( fakultativno ) za Sudžou (oko dva i po sata vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presijecaju. U starom dijelu grada još uvijek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vrijeme dinastije Song. Pored kanala, oduvjek je bio poznat po veoma lijepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. Povratak u Nanjing. Noćenje .

6.dan (03.09.2019.) NANJING
Doručak. Razgledanje Nanjinga, grada sa više od 6000 godina dugom istorijom: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom Fuzimiao pijacom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delikatese i rukotvorine, predsjednička palata koja je nekada bila glavno sjedište predsjednika Kine, a danas je muzej moderne istorije,  mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Kolektivni odlazak na utakmicu Crna Gora – Novi Zeland. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (04.09.2019.) NANJING HANGZHOU
Doručak. Transfer na željezničku stanicu. Vožnja vozom za Hangzhou, jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona. Razgled pagode Šest harmonija, posjeta hramu Lingyin, jednom od najpoznatijih hramova južno od Yangtze rijeke. Poslije ćemo se provozati čamcem po biseru ovog grada, po prekrasnom Zapadnom jezeru. Slobodno vrijeme. Povratak vozom za Nanjing. Noćenje.

8.dan (05.09.2019.) NANJING
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Odlazak na utakmicu  Crna Gora –Brazil. Noćenje.

9.dan (06.09.2019.) NANJING – PEKING
Doručak. Transfer na željezničku stanicu.Vožnja brzim vozom do Pekinga. Slijedi transfer do grada i odlazak do čuvene pijace Wangfujing koja je savršeno mjesto za pronalaženje najneobičnijih kineskih specijaliteta: škorpije, svinjski mozak, morske zvijezde, krv od patke, pa čak i pohovane pse. Turisti ih često kupuju, a zatim ih fotografišu i bace. Samo najhrabriji ih zapravo i probaju, no pijaca je svakako jedna od atrakcija Pekinga. Smještaj u hotel. Noćenje.

10.dan (07.09.2019.) PEKING BADALING PEKING
Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocjenostima kineske arhitekture i umjetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hrama neba, jednog od najljepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i posjeta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.

11.dan (08.09.2019.) PEKING
Doručak. Odlazak do mjesta u kome se nalaze najbolje očuvani djelovi Kineskog zida, jedinog dijela ljudskih ruku vidljivog sa Mjeseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Ljetnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog posljednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona “Ptičije gnijezdo“ i “Vodena kocka” ili velikog olimpijskog bazena. Posjeta galeriji – fabrici žada. Transfer do aerodroma. Poletanje za Istanbul u  00:05 časova. Obrok u avionu.

10.dan (07.09.2019.) ISTANBULPODGORICA
Slijetanje u Istanbul u 05:25 časova. Nastavak putovanja za Podgoricu u 08:00 časova. Obrok u avionu. Slijetanje u 08:50  časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Smeštaj Usluga Cijena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Hoteli 4*

 

Prema programu 1570 € 350 €

NAPOMENA:
Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cijenu putovanja je uključeno:
Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Šangaj-Nanjing (brzi voz–druga klasa), prevoz vozom na relaciji Nanjing – Peking (brzi voz–druga klasa) smještaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu,Šangaju, Nanjingu na bazi 9 noćenja, ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola), transferi i sva razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cijenu putovanja nije uključeno:
Avio-takse u iznosu od 305,00 eura  fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje,troškovi kineske vize (30,00 € ). Ulaznice za utakmice ( obezbjeđuje agencija ).

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

 • KLIMA:

je izrazito kontinentalna. Prosječne dnevne temperature se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svežiji.

 • VALUTA: Kina: (Kineski juan) 1 USD =96716 CNY 1 EUR = 7.84032 CNY
 • VIZE: Državljanima Crne Gore sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) je potrebna viza za
 • Obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena

VAŽNE NAPOMENE:

 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
 • Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska na put:

 • gotovinski
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa! 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu