KEFALONIJA – ZAKINTOS  14.07. – 22.07.2018.

  • Destinacija:
  • Trajanje: 9 dana
  • Polazak: 14/07/2018
  • Dolazak: 22/07/2018
  • Cijena: 249€

SIGURAN POLAZAK!
KEFALONIJA – ZAKINTOS

 14.07. – 22.07.2018.

 9 DANA

Cijena: 249

 

Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo. Nalazi se između Lefkade i Zakintosa. Ostrvo je pretežno planinsko na zapadnoj strani sa prelijepim plažama na istočnoj strani. Burna prošlost i bogata istorija učinili su da uz veliki broj istorijskih gradova i spomenika možete oživjeti vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Danas je Kefalonija najelitnije Jonsko letovalište sa modernim hotelima i luksuznim vilama smještenim u turističkim oazama. Argostoli je grad u zapadnoj Grčkoj i najveće i najvažnije naselje ostrva Kefalonija. Grad Argostoli se nalazi na zapadoj obali ostrva Kefalonija, na obali najvećeg ostrvskog zaliva. Naspram njega nalazi se drugo po važnosti mjesto na ostrvu, Liksuri u kojem ćemo biti smješteni.

Kefalonija ima preko 200 kilometara dugu, razuđenu obalu, na kojoj se nalaze neko od najljepših plaža Evrope. Zapadna strana ostrva  karakteristična je po bijelom šljunku i liticama koje se uzdižu  strmo iznad plaža, dok je istočna prepuna prelijepih, zelenih zaliva i rtova. Od ukupno 39 plaža, neke od najpoznatijih su: Mirtos plaža-zaštitni znak Kefalonije i jedna od najslikanijih plaža u Grčkoj, uvrštena u deset najlepših u Evropi. Antisami  ili kako je još nazivaju „rajska plaža“.Ksi plaža. Prepoznatljiva je po pijeesku zlatno-narandžaste boje i širokom pojasu plitke vode.

Tokom boravka na Kefaloniji obići ćemo još i plažu Makros Gialos kao i plažu Skala…..

14.07. PODGORICA

 

Polazak grupe sa parking  ispred Delta City-a u 20:00 h.Vožnja kroz Albaniju sa kraćim usputnim

zadržavanjima radi odmora grupe. Noćna vožnja….

 

15.07. ASTAKOS

KEFALONIJA

Dolazak u Astakos. Slobodno vrijeme za doručak i polazak broda za Kefaloniju. Vožnja brodom. Po dolasku na Kefaloniju transfer do apartmana. Smještaj u apartmane i slobodno vrijeme.Večernja šetnja gradom. Noćenje.

 

16.07. MAKRIS GIALOS Polazak za Argostoli. Slobodno vrijeme u gradu za obilazak i šoping. Popodne je predviđen  odlazak na plažu Makris Gialos. U okviru nje postoji i CostaCosta ogromni plažni bar. Plaža je pjeskovita, i čista. Jedna od onih sa water sport asortimanom. Ovo je jedna od najurbanijih plaža na Kefaloniji. Veliki broj mladih, muzika, gužva, prijatan ambijent i dobra atmosfera. Povratak u apartmane. Noćenje.
17.07.

 

MANASTIR SV. GERASIMOSA

PLAŽA

ANTISAMOS

 

Odlazak do Manastira svetog Gerasimosa koji se nalazi u centralno-južnom dijelu Kefalonije, na oko 15 km udaljenosti od glavnog grada, i upravo tu počivaju mošti svetog Gerasimosa, za koga se vezuje čudesno vjerovanje sa morskim algama. Poslije posjete manastiru odlazak na plažu Antisamos. Antisamos je plaža locirana na istočnoj obali, nedaleko od mjesta Sami, i predstavlja vrlo popularnu morsku oazu za osobe koje vole šljunkovite plaže. Ova plaža odaje utisak ekvatorijalne oaze, zahvaljujući nestvarno zelenoj vegetaciji koja samo što ne uđe u more da se kupa sa nama. Kasni poslijepodnevni povratak u apartmane. Noćenje.

 

18.07.

 

 

 

PLAŽA MYRTOS (Fakultativno).Obilazak plaže Myrtos. Na Kefaloniji se nalaze neke od najljepših plaža na svijetu. Najpoznatija plaža je Myrtos, na sjeveru ostrva, i rangirana je kao peta najljepša plaža na svijetu. Sniježno bijeli pijesak, pomiješan s kamenčićima i pjenom talasa tirkiznomodrog mora, osvajaju zauvjek. Na kraju plaže se nalazi simpatična mala pećina. U filmu Mandolina kapetana Korelija jedna scena se dešava upravo na ovoj plaži. Povratak u apartmane. Noćenje.

 

19.07. ZAKINTOS Fakultativni odlazak do Zakintosa. Krećemo iz luke Argostoli u 9:00h. Za 40 min. ćemo biti na rtu Skinari. (SVETIONIK) To je najbliža tačka na Kefaloniji. Obala od Svetionika SKINARI do plaže Navagio gdje se nalazi olupina broda, zaista je nešto impresivno.Oko 10 h ćemo biti na plaži gdje je olupina broda.Taj brod se nasukao 1983 godine.Kristalno bijelu i pješčanu  plažu prekida rđa ovog broda. Na plaži se zadržavamo pola sata. Nakon toga obići ćemo Plave pećine. Ove  pećine su stvorene  dejstvom divljih talasa preko hiljadu godina. One dobijaju tu tirkiznu boju od bijelog pijeska sa stijena koji je na morskom dnu. Napravit ćemo pauzu od 30 minuta za kupanje. Nastavak putovanja ka simpatičnom selu Alikes gdje ćemo se zadržati nekih 2 sata.Vrijeme se može iskoristiti za ručak kao i za kupanje na lijepoj pješčanoj plaza. Povartak u Argostoli u 18h. Transfer do apartmana. Noćenje.

 

20.07. PLAŽA

KSI ( XI)

Plaža Ksi. U južnom dijelu poluostrva Paliki nalazi se plaza Ksi (Xi). Pijesak je zlatasto, crvenkaste i narandžaste boje sa postepenim ulaskom u more. U pijesku ima puno gline koja je vrlo blagotvorna za kožu. Ksi je dugačka plaža, koja poseduje Plavu zastavicu zbog izuzetno čiste vode. Na njoj se nalaze dva beach bara i jedan restoran u blizini plaže. Plaže su skroz uredjene sa ležaljkama i suncobranima, a postoji i organizacija raznih sportova na vodi. Odmor na plaži. Povratak u apartmane. Mogućnost  fakultativnog organizovanja ’’Grčke večeri’’ u nekoj od taverni sa konzumacijom vina i grčke hrane. Ljubaznost osoblja, meni, tradicionalna grčka muzika i igra su garant dobrog provoda. Noćenje.
21.07. PLAŽA

SKALA

Odlazak na plažu Skala, koja  je jedna od najvećih pješčanih oaza ostrva Kefalonija. Odlično je uredjena, sa velikim brojem kafića, restorana I beach barova, koji gostima mjesta nude animaciju tokom dana i večeri. Uživanje na plaži. Povratak u apartmane. Mogućnost kolektivnog izlaska u neku od diskoteka. Noćenje.

 

22.07. KEFALONIJA

ASTAKOS

PODGORICA

Napuštanje hotela. Ukrcaj na trajekt za Astakos. Nastavak putovanja ka Podgorici. Noćna vožnja. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima. Kraj programa!!!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga  14.07.-22.07.2018.  
Petania hotel and apartments Noćenje 249 €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 115 €  
     

U cijenu je uračunato :

– Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu

– Usluga sedam noćenja u apartmanima Petania Hotel & Apartments

– Usluge vodiča za razglede prema programu

– Troškovi pratioca grupe

– Troškovi vožnje brodom Astakos – Kefalonija -Astakos

– Organizacioni troškovi putovanja

– boravišna taksa

– obilasci  plaža osim plaže Myrtos

U cijenu aranžmana nije uračunato :

– obilazak plaže Myrtos 10 €

– Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 10 € )

– izlet do Zakintosa

– ulaznice za muzeje, – Individualni troškovi

POPUSTI ZA DJECU: 

0 – 2godine — Besplatno na ležaju sa roditeljima

2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20% )

Sobe i studiji Petania nalaze se u Liksuriju. U ponudi su klimatizovane sobe, a besplatan bežični internet dostupan je u svim prostorijama. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti. Sobe sadrže flat-screen TV i sopstveno kupatilo. Recepcija radi 24 časa dnevno.

Trg Etnikis Antistaseos udaljen je 700 metara, a Luka Liksuri 800 metara od smeštaja. Pekara i supermarket se nalaze na 100 m od hotela.

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu