KAPADOKIJA

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Cijena: 479€

 

TURSKA

KAPADOKIJA

PUT U KOLIJEVKU HRIŠĆANSTVA

Avionom – 5 dana / 4 noćenja

Termin putovanja: 16.04.-20.04.2019.

CIJENA: 479 EUR

 

 

Kapadokija – „zemlja lijepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna ljepota miješa sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najljepših pejzaža svijeta. Čudesne stijene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živjele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se djelovanjem vode i vjetra oblikovao u stjenovite formacije tzv. vilinske dimnjake. U ovim stijenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog , mističnog.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (16.04.2020.) PODGORICA– ISTANBUL – NEVŠEHIR – GOREME

Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu ispred šaltera Fly Montenegro u 08:00h. Poletanje za Istanbul u 09:45h (Let TK1086). Slijetanje u Istanbul u 12:30h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 17:30 h (Let TK2008). Sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 18:55 h. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

2.dan (17.04.2020.) KAPADOKIJA

Doručak. Poslije doručka cjelodnevni obilazak “Kolijevke Hrišćanstva”. U vrijeme velikih progona, tokom II i III vijeka, u stijenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bježeci iz Palestine, a prije njih prva naselja nastala su 2000 godina p.n.e. Obilazak doline golubova, posjeta otvorenom muzeju Goreme, smještenog u istoimenoj dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stijenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najljepših tačaka u Kapadokiji. Smještena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Predstavljala je sigurno mjesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom posjeta crkvi djevice Marije. Posjeta gradu Avanosa, antičko ime Venessa, poznat po proizvodnji keramike još od doba Hetita. Grad kroz koji teče Kızılırmak (crvena rijeka). Posle posjete Avanosa povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan (18.04.2020.) KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Derinkuju, podzemnog grada koji se sastoji od 8 podzemnih spratova, od kojih prvi potiču jos iz perioda Hetita. Danas su prva 4 sprata otvorena za posjetu. Zatim nastavljamo do Ihlara doline, udaljene oko 50 km. Ihlara je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stijenama. Šetnja dolinom Ihlara do sela Belisirma traje oko 1,5-2h. Pauza za ručak (individualno). U povratku posjeta kraterskom jezeru Narligol. Pauza za slikanje i povratak u hotel (65 km). Večera. Noćenje.

4.dan (19.20.2020.) KAPADOKIJA – KONJA – KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativna posjeta Konje. Posle doručka odlazak do staroturske prestonice Konja, sjedište seldžučkog ikonijskog sultanata. Po dolazku obilazak muzeja Mevlana, poznat kao i Zeleni mauzolej, originalnog sjedišta Mevlana, “vrtećih derviša” mistične Sufi grupe. Tu se nalazi grob i svetilište Mevlane (Rumija) i dan danas je važno mjesto hodočašća vjernika.

Nakon obilazka dolazak u okolini grada Aksaraja u kome se nalazi čuveni Sultanhan, najveći i najstariji karavansaraj u Anadoliji koji je izgradjen 1229. godine. Obilazak Karavansaraja i povratak u Kapadokiju. Večera. Noćenje.

5.dan (20.04.2020.) NEVŠEHIR (KAPADOKIJA) – ISTANBUL – KAPADOKIJA

Doručak. Rani jutarnji transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul (TK2005) u 14:50h. Slijetanje u Istanbul u 16:25 h. Let za Podgoricu (TK1087) u 18:25 h. Slijetanje u Podgoricu u 19:10h.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA

 

Termin putovanja Hotel Usluga Cijena aranžmana Doplata za 1/1
16.04.-20.04.2020. Hotel 4* 4 PP 479 € 80 €
     

 

 

U cijenu putovanja je uključeno:

 

Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Nevšehir (Kapadokija)-Istanbul-Podgorica avio kompanijom Turkish Airlines, transferi autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* (lokalna kategorizacija) na bazi 4 polupansiona (doručak i večera – švedski sto), razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge predstavnika agencije i lokalnih vodiča.


U cijenu putovanja nije uključeno:


Avio-takse 145,00€
, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje (4,60 €) i individualni troškovi.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Derinkuju, Ihlar i selo Belisirma – 55€ po osobi

– Konja – 70€ po osobi

– Let balonom iznad Kapadokije – od 120-150€ po osobi (cena podložna promeni)


*Napomena za izlet Let balonom iznad Kapadokije: U zavisnosti od vremenskih uslova, organizuje se jednoipočasovni let iznad Kapadokije koje organizuju lokalne agencije poput www.royalballon.com ili slične. Let se organizuje u ranim jutarnjim satima. Sve informacije o balonu i tačnu cijenu izleta putnici će dobiti tokom putovanja.

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 15 plativih putnika.

 

OPIS HOTELA:

 

Smještaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

 

Hotel Tourist & Resort Cappadocia 4* www.touristhotel.com.tr ili sličan.

Na putu za Goreme smješten je hotel Tourist & Resort Cappadocia. Od centra gradića Goreme udaljen je oko 1 km, a od autobuske stanice udaljen je svega 300m. Hotel posjeduje: recepciju, lobi bar, a la carte restoran, otvoreni bazen, spa centar (uz doplatu), WiFi. Sve sobe su moderno opremljene i posjeduju SAT TV, mini-bar, klima uređaj, kupatilo.

 

Agencija  zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim iste kategorije. 

 


NAPOMENE:

  • Za državljane Republike Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
  • Na letovima avio kompanija potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša ..
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
  • Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u eurima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
  • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

NAČINI PLAĆANJA:

– avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu