JEDINSTVENI VASKRS NA KRFU-05.04 – 08.04.2018

  • Destinacija:
  • Trajanje: 4 dana
  • Polazak: 05/04/2018
  • Dolazak: 08/04/2018
  • Cijena: 149€

JEDINSTVENI VASKRS NA KRFU

05.04 – 08.04.2018

Cijena: 149 Eur 

 

05.04.2018.
Polazak grupe iz Podgorice, sa parking ispred crkve Sv.Djordja pod Goricom u 20.00h. Nocna voznja kroz Albaniju i Grcku sa usputnim pauzama radi odmora i granicnih formalnosti.

06.04.2018.
Dolazak u Igumenicu i ukrcavanje na feribot. Voznja brodom do Krfa na koji stizemo u prijepodnevnim casovima. Smjestaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Popodnevni obilazak grada uz pratnju vodica zapocinje od Espianade sa Listonom, crkve Sv.Spiridona, zgrade Jonske Akademije- tj.prvog grckog fakulteta, i Stare tvrdjave, palate Sv.Mihaila i Georgija-danas Muzeja azijske umjetnosti, Kapije Sv.Georgija, Biblioteke i zgrade Udruzenja citalaca Krfa, zatim prema Staroj lucipored Vizantijskog muzeja, zgrade Prefekture- rodne kuce Joanisa Kapodistrijasa prvog upravitelja Grcke. Slobodno vrijeme uz mogucnost ucestvovanja u gradskim svecanim procesijama, litijama, liturgijama, i svemu onome sto Vaskrsnje svecanosti cini jedinstvenim na ovom ostrvu. Nocenje.

07.04.2018.
Dorucak. Polazak 08.00h na glavnu proslavu Uskrsa u gradu i prisustvovanje atrkaciji zbog koje turisti iz cijelog svijeta dolaze na Krf, tradicionalno bacanje cupova sa balkona i prozora. Lokalni stanovnici slave uz brojne orkestre  horove na mnogim mjestima u gradu tokom cjelog dana. Predvidjen je odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovanje svecanoj litiji uz cak tri filharmonijska orkestra i iznosenju plastanica, kao i iznosenju mostiju Sv.Spiridona – cudotvorca, zastitinika Krfa. U 11 je prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja cupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina grada u centru jer se sa prozora bace hiljade cupova. U vecernjim satima predvidjena je posjeta lokalnoj crkvi i i prisustvovanje ANASTASI ( Uskrsnja liturgija ) i velika ponocno slavlje. Nocenje.

08.04.2018.
Dorucak. Dorucak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vrijeme do 12:00. Ukrcavanje na feribot i polazak za Podgoricu. Voznja preko Grcke i Albanijesa usputnim pauzama radi odmora i granicnih formalnosti uz nesto duze zadrzavanje u Tirani. Dolazak u Podgoricu u kasnim vecernjim satima.. Kraj programa.

U cijenu aranzmana je ukljuceno:

– Prevoz autobusom turističke klase
– Usluga dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*
– Obilasci s vodicem
– Pratilac grupe iz agencije
– Brod Krf – Igumenica – Krf

U cijenu aranžmana nije ukljuceno:

– Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja – 5 eura ( nije obavezno, ali je preporucljivo )
-fakultativni izleti
– Individualni troškovi putnika

Tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu