ITALIJA & FRANCUSKA – JESEN 2019. VENECIJA – SAN REMO – NICA – KAN – MONTE KARLO MONAKO – ĐENOVA – CINQUE TERRE

 • Destinacija: ,
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 15/10/2019
 • Dolazak: 20/10/2019
 • Cijena: 189€

ITALIJA & FRANCUSKA – JESEN 2019.
VENECIJA – SAN REMO – NICA – KAN – MONTE KARLO

MONAKO – ĐENOVA – CINQUE TERRE
6 DANA  – 189,00 € / za prijave do 01. septembra
TERMIN PUTOVANJA: 15.10 – 20.10.2019.
(PREVOZ + SMJEŠTAJ + VODIČ

Vodimo Vas na nezaboravno putovanje u najljepše regije evropskog dijela Mediterana. Ovo putovanje objedinjuje italijansku Ligurijsku rivijeru i francusku Azurnu obalu, fantastične predjele i nevjerovatno lijepe gradove… Pružamo Vam priliku da uživate u mirisima lovora, maslina, mora, jasmina i parfema u vazduhu… Sve to začinjeno sjajnim pričama i nevjerovatnim scenama koje će Vam prosto oduzimati dah! Put nas vodi na Liguriju do San Rema. Da li je potrebno isticati ljepote ovog mondenskog ljetovališta? Vjerujemo da ste zahvaljujući čuvenom festivalu već čuli za San Remo. To je grad cvijeća, prelijepih riva uz Ligurijsko more i fantastičnih noći Kazina Ariston i iluminacija Ruske crkve… Dalje ćemo uživati u Azurnoj obali i njenim fantastičnim gradovima: Kan – mondenski centar čuven po svom prestižnom filmskom festivalu, Nica – kraljica Azurne obale smještena u prelijepom Zalivu Anđela i naravno, Kneževina Monako sa srceparajućom pričom o jednoj ljubavi, ali i besanim noćima Monte Karla i njegove luksuzne Kockarnice… Na kraju nas očekuje prelijepa Đenova sa svojim čudesnim spomenicima i fantastičnim pričama.

Najzanimljiviji dio Levantske rivijere je Nacionalni park “Cinque Terre” – tu je u kasnom srednjem vijeku, na uskom pojasu zemlje između stjenovitih visova i nepristupačne kamenite obale, nastalo pet živopisnih naselja povezanih kozijim stazama. U njima su malobrojni stanovnici – uglavnom ribari, vinogradari i pastiri – do prije nekoliko decenija živjeli tradicionalnim životom, gotovo potpuno izolovani od modernog svijeta. Ovo jedinstveno područje u Italiji proglašeno je 1997. godine dijelom svjetske prirodne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Najljepši dio Ponantske rivijere je nesumnjivo “Obala cvijeća” sa raskošnom mediteranskom vegetacijom i svojom prelijepom prijestonicom San Remom, u podnožju Ligurijskih planina, na trasi starog rimskog puta Via Aurelia, koji je povezivao primorske gradove.

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN / UTORAK – 15.10.2019. / PODGORICA – VENECIJA /

Okupljanje putnika na dogovorenom mjestu u Podgorici. Polazak autobusa u 15:00h. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

2.DAN / SRIJEDA – 16.10.2019. / VENECIJA – VIĆENCA /

Dolazak u Veneciju u jutarnjim časovima. Odlazak do luke Punta Sabioni, gdje slijedi ukrcavanje na brodić. Polučasovna vožnja brodićem do Venecije. Po dolasku u Veneciju, obilazak grada u pratnji vodiča: Trg Sv.Marka, Katedrala Sv.Marka, Most uzdaha, Rialto… Slobodno vrijeme do 17:00h. Povratak u luku Punta Sabioni. Polazak za Vićencu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN / ČETVRTAK – 17.10.2019. / VIĆENCA – ĐENOVA – SAN REMO

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Đenovu. Po dolasku u Đenovu panoramsko razgledanje centra grada koji je proglašen djelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde – nekadašnja rezidencija duždeva, katedrala San Lorenco, via Garibaldi u kojoj su kuće bogatih đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za San Remo. Vožnja preko pokrajina Furlanija, Veneto, Lombardija. Putovanje preko živopisnih predjela Rivijere cvijeća do San Rem. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Obilazak centra grada uz razgledanje: Ruska crkva, Kazino, KorzoMateoti, palata Ariston – poznata po festivalu italijanske kancone. Smještaj u hotel… Noćenje.

4.DAN / PETAK – 18.10.2019. / SAN REMO – KAN – NICA – MONTE KARLO – MONAKO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do Azurne obale (od 09:00h do oko 23:00h). Odlazak do mondenskog Kana. Kraći obilazak grada: Palata filmskog festivala, šetalište Kroazet, Srpska ulica, hotel “Carlton”. Slobodno vrijeme. Odlazak do Nice. Po dolasku, kraći obilazak uz razgledanje: Engleska promenada, hotel “Negresco”, trg Mesena, katedrala Sv. Reparate. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Odlazak do Kneževine Monako. Obilazak glavnog grada Kneževine, Monako uz razgledanje: Okeanografski muzej, Katedrala Sv. Nikole sa grobnicama dinastije Grimaldi, Kneževska palata. Slobodno vrijeme za posjetu Okeanografskom muzeju ili individualne aktivnosti. Nastavak razgledanja uz vožnju stazom Formule 1 do Monte Karla. Obilazak trga Kazina sa čuvenom kockarnicom “Monte Carlo”, hotelom “Paris” i kafeom “Paris”. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak iz Monaka oko 22:00h. Dolazak u hotel oko 23:00h. Noćenje.

5.DAN / SUBOTA – 19.10.2019. / SAN REMO – CINQUE TERRE – PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Levanto. Po dolasku mogućnost odlaska na fakultativni izlet “Cinque Terre”. Ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka “Cinque Terre” u ligurijskoj provinciji La Specija. Najzapadnije među njima Monterosa al Mare, leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori) u spletu uskih ulica. Vernaca (Vernazza) je izgrađena na uzvišenju oko

crkve sv. Margarite Antiohiske iz 13-og veka u stilu ligurijske gotike. Kornilja (Corgnilla), na brdu okruženom vinogradima, sa oko 300 stanovnika je najmanje i jedino naselje koje se ne spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve sv. Petra mogu se vidjeti ostala četiri naselja. Manarola ima karakteristične odbrambene kule i izgrađena je dijelom uz more a dijelom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. Riomađore (Riomaggiore), najveće među ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Kraće slobodno vrijeme u svakom od naselja. Povratak vozom u Levanto a zatim nastavak putovanja za Podgoricu. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

6.DAN / NEDELJA – 20.10.2019. / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu. Kraj programa.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu „Piramidi“ sa 3* u Vićenci
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini San Rema;
 • Usluge pratioca / vodiča tokom putovanja;
 • Organizacioni troškovi;
 • Obilasci prema programu putovanja.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Vožnja brodom od luke Punta Sabioni do Venecije i obrnuto;
 • Fakultativni izlet Azurna obala – 35,00 €;
 • Fakultativni izlet Cinque Terre – 30,00 €;
 • Lokalna turistička taksa – plaća se na recepciji hotela;
 • Međunarodno putničko i zdravstveno osiguranje – 6,00 €;
 • Individualni troškovi putnika.

VAŽNA NAPOMENA:

 • Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit


NAČIN PLAĆANJA:

– Prva rata u iznosu od 60,00 € plaća se prilikom prijave i rezervacije aranzmana, a zadnja rata sedam dana prije početka putovanja

– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na     mjesečne zarade putnika

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa! 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu