ISTANBUL –  Nova godina! – Grupni aranzman avionom

 • Destinacija: ,
 • Trajanje: 4 dana
 • Polazak: 30/12/2018
 • Dolazak: 02/01/2019
 • Cijena: 445€

ISTANBUL –  Nova godina!!!!

4 dana (3 noćenja) – avionom

Turkish airlinesom (jutarnji odlazak, poslijepodnevni povratak)

30.12.2018.-02.01.2019.

Cijena: 445 €

 

Istanbul –  grad koji spaja dva kontinenta. Više evropski nego azijski. Istanbul ili Carigrad. Impozantna istočnjačka arhitektura samo je jedan od razloga zašto ga treba posjetiti i uživati u njegovim čarima. Brojni muzeji su svjedoci slavne prošlosti Vizantije a zatim i moćnog Otomanskog carstva. Danas je Istanbul jedan od najinteresantnijih gradova svijeta: Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi palata i Sulejmanova džamija, Dolmabahče i Berlerbeji palate… Njegov ukras je i atraktivni most koji je spojio nespojivo, plovidba Bosforom… I još mnogo, mnogo toga je fascinantno u megalopolisu. Zapravo, Istanbul je grad koji na svakom koraku inspiriše, u kome se uživa od jutra do sjutra.

Program putovanja:

30.12. PODGORICA–ISTANBUL  
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 07:30 h. Polijetanje za Istanbul u 09:00 h. Po slijetanju u Istanbul  u 12:45 h ,predviđen je transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča. Smještaj u hotel. Kolektivna šetnja Ištiklal ulicom( glavna ulica na Taksimu,) gdje se nalazi veliki broj radnji i restorana.Slobodno vrijeme.Noćenje.

31.12. ISTANBUL
Doručak. Četvrt Sultanhamet – fakultativno. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča: Sveta Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Teodosijev obelisk, Serpentine, Fontana Wilhelma II. Ovo je istorijski najzanimljiviji dio Carigrada. Aja Sofija je građevina koja odolijeva zubu vremena i koja je promijenila istoriju arhitekture briljantnim arhitektonskim inovacijama. Odlazak do Palate Dolmabahče ( fakultativno ). Izgrađena je sredinom 19. vijeka kao nova rezidencija turskog sultana. Obuhvata 45.000 m2 za čiju je gradnju Sultan potrošio nevjerovatnih 5 miliona zlatnih otomanskih funti (ekvivalent: 35 tona čistog zlata!!!). Nakon obilaska slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak Kapali Čaršije.Doček Nove godine!!! Prijedlog za veče: fakultativni odlazak u restoran i doček Nove godine  uz tradicionalnu večeru uz turske specijalitete i raznovrsni folklorni program. Noćenje.

01.01. ISTANBUL
Doručak. Slobodno prijepodne. Poslijepodne fakultativno obilazak Vaseljenske Patrijašije i plovidba brodom po Bosforu. Vidjećete elitne četvrti grada koje se protežu u zelenom priobalnom pojasu uz morski zaliv, kao i tvrđavu  Rumeli koju je podigao Mehmed II prije osvajanja Istanbula. Nakon krstarenja transfer do hotela i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje .

02.01. ISTANBUL–PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Fakultativni odlazak do Palate Dolmabahče ( fakultativno ). Izgrađena je sredinom 19. vijeka kao nova rezidencija turskog sultana. Obuhvata 45.000 m2 za čiju je gradnju Sultan potrošio nevjerovatnih 5 miliona zlatnih otomanskih funti (ekvivalent: 35 tona čistog zlata!!!).  Transfer do  aerodroma. Let za Podgoricu u 19:55 h.

Po slijetanju na podgorički aerodrom, kraj programa!!!

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga  30.12.2018.02.01.2019.  
City Center 4**** ili sličan Noćenje sa doručkom 445 €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 90 €  
     

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30 eura. Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul -Podgorica, transferi autobusima aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja. Avio-takse na letu kompanije Turkish Airlines u iznosu od 109 eura.

U cijenu putovanja nije uračunato:

U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje a ni osiguranje od otkaza putovanja.

 • Aja Sofija, Plava džamija i Top Kapi palata  -50 €
 • Krtarenje Bosforom i posjeta  Vaseljenskoj Patrijaršiji – 30 €
 • Tursko veče -95 €

Hotel City Center 4****,  Caddesi Billurcu     www.citycenterhotel.com

Nalazi se u srcu Istanbula,na 100 m od Ištiklal ulice. Hotel nudi klimatizovane sobe sa LCD TV-om. Pored toga posjeduje i SPA centar sa saunom I turskim kupatilom . Svaka soba ima sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom, sef i mini bar. Doručak na bazi švedskog stola .

 • Za državljane Republike Crne Gore  nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Na letovima Turkish airlines-a potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u eurima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja
 • Agencija  ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti u Istanbulu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasoša ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu