Istanbul – Docek Nove godine

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 29/12/2017
 • Dolazak: 03/01/2018
 • Cijena: 189€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

Istanbul – Docek Nove godine
29.12. – 03.01.
CIJENA ARANŽMANA IZNOSI   189,00 €    

1.dan

29.12.

Podgorica Sastanak grupe ispred hotela „City“ u 08:00h.  Noćna vožnja  sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora.
2.dan

30.12.

Istanbul

 

 

 

Dolazak u Istanbul. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Aksaraj, Rimski viadukt, moderni kvart Taksim, Aja Sofija, Plava džamija, Porta, Dolmabahče palata, prelazak u Malu Aziju mostom preko Bosfora do parka Čamlidža, gdje je kratka radi slikanja i uživanja u prelijepoj panorami Istanbula. Zatim, povratak na Evropsku stranu pored stadiona Bešiktaša, vožnja uz obalu i gradske zidine… Po želji posjeta Palati Dolmabahče –  izgrađena je tokom XIX v, danas je muzej i ima dva sprata, 285 soba, 43 dvorane, 6 balkona, 6 kupatila, 12 kapija. Smatra se da je za dekoraciju palate utrošeno 14 tona zlata i 40 tona srebra. Ova palata je tipičan primjer otomanske arhitekture.

Smještaj u hotelu. Noćenje.

3.dan

31.12.

Istanbul Doručak. Razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča: PLAVE DŽAMIJE-pravo ime joj je Sultan Ahmet Camii, sa svojih šest predivnih minareta je jedna od najupečatljivih i istaknutijih građevina među neboderima u Istanbulu, sagrađena da bude rival Aji Sofiji 1609 jedna je od najlepših primjeraka otomanske arhitekture a i dalje je u službi; AJA SOFIJE-Poznata po svojoj impresivnoj veličini, izuzetna i predivna crkva (džamija) prepuna mozaika i fresaka, bila najpoznatija crkva u hrišćanstvu skoro 900 godina. U 15 veku Mehmet II osvaja grada i pretvara crkvu u džamiju dodajući joj minarete i fontanu, da bi 1934g. Bila pretvorena u muzej;  TOPKAPI DVORACA – Topkapi Saraji je impozantna palata koju je sagradio Mehmet osvajač da bi služila kao sultanova palata, bila je sjedište otomanskog carstva skoro četiri vijeka. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje i aktivnosti.

Fakultativno odlazak u nacionalni restoran sa orijentalnom muzikom i trbušnim plesačicama. Noćenje.

4.dan

01.01.

Istanbul

 

 

 

Nakon doručka fakultativno odlazak na krstarenje  Bosforskim moreuzom koji razdvaja dva kontinenta, dok pored vas promiču dvorci, kule, mostovi.Po želji obilazk Djevojačke kule(Kiz Kulesi). Posjeta Vasiljenskoj Patrijašiji i pijaci začina (Egipatski bazar) Slobodno vrijeme za individualno razgledanje i aktivnosti. Po želji odlazak na tursko veče uz trbušni ples. Noćenje.
5.dan

02.01.

 

 

 

 

6.dan

03.01.

Istanbul

 

 

 

 

 

Podgorica

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti- razgledanja, šoping.. . Za šoping možete obići  Kapali čaršiju– najstriji i najveći zatvoreni bazar na svijetu, poznat i kao Grand Bazzar, jedan je od najprimamljivijih atrakcija Istanbula. Sastoji se od 65 krivudajućih ulica sa preko 6000 prodavnica, hamama, čajanki, džamija i fontana ili neki od modernih tržnih centara. Takođe, naša preporuka je i šoping centar Viaport Venezia, koji je napravljen kao imitacija Vencije sa kanalima, gondolama…

Polazak ka Crnoj Gori oko 15h.

Dolazak u večernjim časovima. Kraj usluga.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • Prevoz modernim autobusom sa audio/video opremom na navedenim relacijama
 • Smještaj u hotelu u ½ sobama na bazi BB
 • Usluge lokalnog vodiča u Istanbulu

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti i posjetne ulaznice
 • Putno zdravstveno osiguranje

tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu