Istanbul autobusom

  • Destinacija:
  • Trajanje: 6 dana
  • Polazak: 12/07/2018
  • Dolazak: 17/07/2018
  • Cijena: 175€

ISTANBUL AUTOBUSOM / DRŽAVNI PRAZNIK

6 DANA  – 175,00 € / PROMO CIJENA DO 15. JUNA

12.07 – 17.07.2018.

(PREVOZ + SMJEŠTAJ + VODIČ)

 

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prijestonica tri velika carstva – Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Ovaj veliki grad ima površinu od 5.700 km², a nastanjuje ga nešto više od 10 miliona stanovnika.

1. DAN / ČETVRTAK – 12.07.2018. / PODGORICA – ISTANBUL
Sastanak grupe na parkingu ispred hotela “City” u 08:00h. Polazak za Istanbul u 08:15h. Dnevno-noćna vožnja kroz Albaniju i Grčku sa kraćim pauzama za odmor.
2. DAN / PETAK – 13.07.2018. / ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Posle kraćeg odmora info sastanak u holu hotela radi dogovora oko daljeg realizovanja programa. Panoramsko razgledanje grada (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski dio Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje. NAPOMENA: U zavisnosti od gužve na graničnim prelazima i dužine puta, panoramsko razgledanje grada može biti urađeno odmah.
3. DAN / SUBOTA – 14.07.2018. / ISTANBUL
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom ‘Put kroz vrijeme’. Obilazak obuhvata: Sultan Ahmet trg, Plava dzamija, Aja Sofija, Hipodrom(Konstantinov stub, Zmijski stub, Teodosijev stub), Topkapi dvorac. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4. DAN / NEDELJA – 15.07.2018. / ISTANBUL
Doručak. Slobodno prijepodne za odmor ili šetnju starim centrom Istanbula. U popodnevnim satima fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske Patrijarsije. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Fakultativni odlazak na Tursko veče u nacionalnom restoranu (program sa trbušnim plesom, turskim folklorom i pevačima). Noćenje.
5. DAN / UTORAK – 16.07.2018. / ISTANBUL – PODGORICA
Doručak. Napustanje soba. Fakultativni obilazak jedne od najraskošnijih palata u stilu baroka – Dolma Bahče. Nakon obilaska posjeta nekom od tržnih centara  u Istanbulu. Polazak za Crnu Goru u poslijepodnevnim časovima. Vožnja preko Grčke i Albanije sa kraćim pauzama za odmor.
6. DAN / SRIJEDA – 17.07.2018. / PODGORICA
Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim satima. Kraj putovanja!

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

– Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni sa audio i video opremom);

-3 noćenja sa doručkom u hotelu „Yaztour“sa 3* na Laleliju  ili sličnom

– Razgledanje prema programu;

– Troškove organizacije putovanja;

– Usluge pratioca / vodiča u toku putovanja;

 

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

– Fakultativni izleti i posjete, ulaznice za gradski prevoz

– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji + krstarenje Bosforom. Cijena: 20,00 EUR (transfer i vodič, ulaznice, brod);

– Posjeta palati Dolmabahce – 25,00 EUR

– Hipodrom + Plava džamija + Topkapi palata + Aja Sofija. Cijena: 45,00 EUR (transfer, ulaznica i vodič);

– Tursko veče. Cijena: 35,00 EUR (večera u nacionalnom restoranu sa programom);
Prijava za izlete vrši se prilikom rezervacije, a uplate na licu mjesta. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cijenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu